O mamă i-a administrat constant copilului paracetamol, codeină și morfină deși cel mic nu avea nicio problemă de sănătate

O mamă i-a administrat constant copilului paracetamol, codeină și morfină deși cel mic nu avea nicio problemă de sănătate

Mariana Voinea

O mamă și-a otrăvit intenționat copilul cu un cocktail de paracetamol și codeină. În urma acestei cruzimi, copilul a avut nevoie de un transplant de ficat, iar mama este încarcerată.

Cazurile care cu adevărat șochează o lume întreagă atunci când sunt descoperite sunt de regulă ororile pe care le săvârșesc mamele împotriva propriilor copii. Este și cazul unei femei, caracterizată de sadism și de o cruzime fără margini, care și-a otrăvit propriul copil cu paracetamol și codeină, după care a ascuns acest fapt oribil de doctori și de asistente determinându-i să ia decizia de a acționa de urgență printr-un transplant de ficat pentru a salva viața copilului.

Înalta Curte de Justiție din Birmingham a preluat dosarul mamei care și-a otrăvit copilul în propria ei casă și ulterior în două spitale diferite, lucru care a determinat insuficiența hepatică în cazul copilașului.

Mama îi administra medicamente în secret, copilul se îmbolnăvea, iar medicii nu găseau explicații plauzibile

Din motive legale, numele mamei nu poate fi cunoscut, dar acțiunile sale, da. Femeia s-a prezentat pe data de 9 septembrie 2016 cu copilul ei într-un centru de îngrijiri medicale, susținând că acesta avea o temperatură corporală ridicată și nu putea respira corespunzător. Fiindcă starea lui de sănătate se deteriora simțitor, atât femeia, cât și copilul au fost urcați într-o ambulanță și duși la cel mai apropiat spital unde au fost internați în aceeași zi.

Pe data de 12 septembrie, copilul a fost transferat la un al doilea spital, pentru că își pierdea cunoștința și avea simptome clare de insuficiență hepatică, viața fiindu-i pusă în pericol. Inițial, copilul a răspuns foarte bine la tratament, dar starea lui de sănătate era din ce în ce mai precară, pentru ca pe data de 16 septembrie medicii să o descrie ca fiind „acută și neobișnuită”. Trei zile mai târziu, copilul a trecut printr-un transplant de ficat.

În urma unei investigații, s-a descoperit că mama îi dădea copilașului doze foarte mari de paracetamol și codeină, atât acasă cât și în spital. Din fișele medicale ale ambelor unități medicale a rezultat faptul că medicii i-au dat doar dozele maxime de paracetamol recomandate, fără a exista înregistrări ale medicamentelor ce conțin codeină. S-au descoperit inclusiv seringi folosite cu urme ale acestor substanțe în coșul de gunoi din salonul unde mama și copilul erau internați.

"Asistenta ucigașă" din Marea Britanie a fost condamnată la închisoare pe viață, după ce a ucis 7 bebeluși și a atacat alți 6 nou-născuți

Căutările pe telefon și dovezile din locuință au incriminat-o pe mama fără scrupule

mama da medicament copilului

Pe data de 20 septembrie 2016 în urma unor cercetări efectuate de poliție, în casa femeii s-au găsit din nou seringi cu reziduuri de paracetamol și de codeină. Întrebată de către medici asupra situației, mama a mințit, susținând că nu a administrat copilului aceste medicamente, cu atât mai puțin codeină. Din păcate, rezultatele căutărilor de pe propriul telefon mobil includeau „efectele supradozei de codeină” și o anumită marcă a acestei substanțe prescrisă pentru durerile de spate pentru adulți care conținea codeină și paracetamol.

Din păcate, testarea pentru aceste substanțe nu a fost disponibilă în Regatul Unit, de aceea urina copilului a fost trimisă tocmai în Statele Unite ale Americii, demonstrând faptul că insuficiența hepatică a fost cauzată de o supradoză de paracetamol, suficient de mare încât să-i pună viață în pericol copilului. Rezultatele au mai arătat că, pentru o lungă perioadă de timp, copilul a fost supus unei intoxicații cu codeină și morfină în trecut.

Deși copilașul era sănătos și nu a prezentat urme de afecțiuni până în luna septembrie 2016, a fost văzut de numeroși medici pediatri din cauza îmbolnăvirilor grave de care suferea și a fost spitalizat de 15 ori. Din păcate, mama a mințit asistentele susținând că micuțul era alergic la lapte și la nuci și alune, iar acest lucru a determinat efectuarea unui șir de teste fără rost.

Pe data de 12 ianuarie, anul 2024, mama a fost declarată de către Înalta Curte din Birmingham vinovată de rănire intenționată a propriului copil. Reprezentanții Înalții Curți susțin că mama a pledat ca fiind un părinte devotat și iubitor, când de fapt a fost singura care a cauzat insuficiența hepatică prin otrăvire. Toată drama prin care a trecut acest copilaș a fost cauzată de trădarea mamei, care acum este condamnată la închisoare, de unde nu va mai putea să îi mai facă rău propriului prunc.

Produse din casă care îți pot otrăvi copilul

Altă poveste dramatică a unui copil „îmbolnăvit” de propria mamă, cu final tragic

Această situație ne amintește de un caz asemănător, a lui Gypsy Rose Blanchard, care a fost declarată bolnavă de diferite afecțiuni de către mama ei, Dee Dee. Femeia mințea constant în privința simptomelor pe care fata ei le acuza, lucru cauzat de afecțiunea mentală, sindromul Munchausen de care femeia suferea. Pentru că nu își dorea nimic altceva decât să își îngrijească copilul permanent, Dee Dee a provocat o boală imaginară fiicei ei.

Adevărul a ieșit la iveală abia atunci când Gypsy a plătit un iubit virtual să îi ucidă mama în anul 2015. Încă de când împlinise vârsta de opt ani, Gypsy a fost declarată ca fiind bolnavă de leucemie și de distrofie musculară, necesitând un scaun cu rotile pentru a se deplasa și un tub pentru a fi hrănită. Dee Dee a continuat lista de afecțiuni de care fiică ei suferea cu probleme de vedere și de auz, precum și diferite crize de epilepsie pe care le făcea.

Din această cauză, Gypsy a trecut prin numeroase intervenții chirurgicale, deși nu avea cancer, nu avea nevoie de un tub prin care să fie hrănită și nici de un scaun cu rotile, ci totul era cauzat de boala mentală de care suferea mama ei. La fel ca și în cazul femeii care și-a otrăvit fetița cu codeină și paracetamol, Dee Dee a pozat în mama devotată și iubitoare, de aceea oamenii o credeau fără a-și pune niciun fel de întrebare. Atunci când oamenii din jurul lor au început să suspecteze nereguli, Dee Dee s-a mutat împreună cu fiica ei în anul 2005, continuând să o ducă la controale medicale.

Chiar și în adolescență, mamă a continuat cu minciunile despre starea de sănătate a fiicei, pentru a beneficia de ajutorul de la stat. Atunci când a împlinit 14 ani, fiica a mers în Missouri la un doctor neurolog ,care și-a dat seama de drama prin care trecea și a raportat totul autorităților. Nici de data aceasta eforturile fetei nu au avut ecou, de aceea în 2011 a încercat să fugă de acasă împreună cu un bărbat pe care îl întâlnise de la o convenție science fiction.

Dee Dee a aflat repede unde se află fiica ei și i-a convins prietenul că aceasta era minoră, deși împlinise deja vârsta de 19 ani. Prinsă din nou în hățișul falselor acuzații de boală ale mamei ei, Gipsy s-a înscris pe un site matrimonial pentru creștini, unde l-a întâlnit pe Nicholas Godejohn pe care l-a și convins să îi ucidă mama pentru a rămâne împreună.

Faptul că recurs la un gest atât de disperat, oamenii și-au pus întrebarea de ce nu și-a expus mama în toți acești ani, iar răspunsul lui Gypsy a fost simplu „Nu puteam să sar pur și simplu din scaunul cu rotile, pentru că îmi era frică de modul în care ar reacționa mama”.

Din păcate există și astfel de cazuri în lume, deși legătura dintre mamă și copil ar trebui să fie bazată doar pe iubire necondiționată. În ambele cazuri sadismul mamelor dus la extrem a pus în pericol viața copiilor, atât din punct de vedere fizic cât și psihic și emoțional.

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: biography.commirror.co.ukbirminghammail.co.uk

Articolul urmator
Un copil de 3 ani care suferea de cancer a murit după ce a fost tratat cu paracetamol
Un copil de 3 ani care suferea de cancer a murit după ce a fost tratat cu paracetamol

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    M-am îngrășat 45 kg în sarcină, deși am avut diabet gestational și vomitam constant
    M-am îngrășat 45 kg în sarcină, deși am avut diabet gestational și vomitam constant

    Toate cele trei sarcini ale acestei mame au fost toxice, însă ultima a fost cea mai dificilă. Femeia povestește că deși s-a simțit rău și a vomat continuu, s-a îngrășat...

    Dragi părinți, nu este sfârșitul lumii dacă cel mic ia păduchi! I se poate întâmpla oricui, adult sau copil, important este să știm cum tratăm problema
    Dragi părinți, nu este sfârșitul lumii dacă cel mic ia păduchi! I se poate întâmpla oricui, adult sau copil, important este să știm cum tratăm problema

    Pe cât de mici și aparent inofensive, pe atât de „temute” sunt aceste mici insecte care provoacă mâncărimi puternice și rușine purtătorilor. Până...

    Nu am nicio problemă când cățelul o linge pe fiica mea pe față, însă oamenii mă critică frecvent pentru asta
    Nu am nicio problemă când cățelul o linge pe fiica mea pe față, însă oamenii mă critică frecvent pentru asta

    Stilurile de parenting sunt extrem de diferite și, de aceea, nu este de mirare că anumiți părinți preferă să fie hiperprotectori cu copiii lor, în timp ce alții aleg să-i...

    Ghid de administrare a paracetamolului la copii. Atenție, părinți! Administrat greșit poate fi toxic!
    Ghid de administrare a paracetamolului la copii. Atenție, părinți! Administrat greșit poate fi toxic!

    Paracetamolul este un medicament, pe cât de benefic, pe atât de periculos dacă nu este administrat corect. De aceea mulți medici atrag atenția părinților în această...

    Eu sunt acea mamă care nu bea alcool și sunt constant judecată!
    Eu sunt acea mamă care nu bea alcool și sunt constant judecată!

    Prima dată când am fost întrebată de ce nu beau a fost la prima aniversare a fiului meu. L-am sărbătorit în curtea din spate și îmi amintesc că eram atât...

    Dormitul alături de copii poate avea beneficii pentru sănătate?
    Dormitul alături de copii poate avea beneficii pentru sănătate?

    Obișnuiești să împarți patul alături de copilul tău și nu știi dacă faci cea mai bună alegere? Te sperie statisticile, dar instinctul tău de părinte îți spune că nu...

    O femeie a devenit mamă de 17 ori pentru că nu a crezut nicio secundă în metodele contraceptive
    O femeie a devenit mamă de 17 ori pentru că nu a crezut nicio secundă în metodele contraceptive

    Patty și Carlos, în vârstă de 40, respectiv 39 de ani, au nici mai mult, nici mai puțin decât 17 copii. Marea familie trăiește în North Carolina, SUA și iese...

    În cât timp scade febra după paracetamol supozitor la bebeluși
    În cât timp scade febra după paracetamol supozitor la bebeluși

    Febra la bebeluși poate fi o sursă de îngrijorare pentru părinți, stârnind îngrijorare și dorința de a obține o ameliorare rapidă. Cu toate acestea, este esențial...

    © 2024 Qbebe