Știți ce sunteți voi, dragi părinți? Cei care cresc nemurirea. Știți când devine mai ușor? Niciodată.

Aici vă puteți scrie gândurile, oboselile, frământările, dorințele și să ajungeți, astfel, cu ele, către toți ceilalți ca voi. Pentru că meseria de părinte devine mai ușoară numai atunci când poți spune ”- Hei, și eu am trecut prin asta!”. Nu numai că vei deveni autor publicat la Qbebe, dar vei avea și satisfacția grozavă de a atinge sufletele și mințile a milioane de părinți.

Trimite text

Dacă te îmbolnăvești, îți pierzi serviciul sau divorțezi, imediat primești de la cei din jur înțelegere și empatie. Pentru infertilitate NU!

Dacă te îmbolnăvești, îți pierzi serviciul sau divorțezi, imediat primești de la cei din jur înțelegere și empatie. Pentru infertilitate NU!

Delia Peteu - Contributor

Ieri, m-a sunat o prietenă să-mi spună că o cunoștință de-a ei care a citit una din poveștile mele, ar vrea să știe la ce clinică am făcut procedurile de fertilizare în vitro. Și bineînteles că m-am oferit să vorbesc eu cu ea și să îi răspund la întrebări. Dar prietena mea mi-a spus că doamna respectivă nu vrea să vorbească despre asta cu mine personal, deși i-am transmis că nu trebuie să-mi spună numele ei.
Voiam doar să o ajut….pentru că știu ce înseamnă. Am fost și eu pe strada asta.

Mi-a fost rușine să împărtășesc pentru că mă gândeam că lumea va spune: vai, săraca, nu a reușit altfel. Și mi-a fost frică și să îmi arăt vulnerabilitatea pentru că de, femeia din ziua de azi trebuie să fie puternică și orice slăbiciune este taxată imediat.

Dar mi-au trecut repede: și rușinea și frica de vulnerabilitate.

Pentru ce să îmi fie rușine? Pentru sutele de injecții în burtă și hematoamele ce nu au dispărut nici în ziua de astăzi, pentru nenumăratele anestezii generale, pentru hormonii care îți provoacă depresie, pentru kilogramele în plus care nu am știut de unde apar? Sau pentru montagnes russes-ul de emoții? De la agonie la extaz și înapoi, și iar de la agonie la extaz și înapoi, și iar..și iar. Sau pentru momentele de deznădejde și lacrimile ce nu se mai opresc când vezi rezultatul negativ de la analiză? Sau pentru bucuria imensă din momentul în care rezultatul este pozitiv….și pentru durerea cruntă pe care o simți când după câteva zile micuțul embrion se oprește din evoluție? Și mi-am dat voie să fiu vulnerabilă pentru că numai cu suportul celor din jur poți să treci întreagă la cap prin tot acest șir de experiențe.

Lupta cu infertilitatea vine la pachet cu un uriaș impact emoțional negativ

Și din experiența mea, foarte puțin se înțelege asta. Dacă te îmbolnăvești, îți moare cineva apropiat, îți pierzi serviciul sau divorțezi, imediat primești de la cei din jur înțelegere și empatie. Pentru infertilitate eu, personal, nu cred că se întâmplă la fel și nu din rea voință, ci din necunoaștere. Și cum să existe o înțelegere clară a fenomenului daca nu vorbim despre el? Eu am ales să vorbesc despre asta și am multe să vă povestesc.

Și ca să termin în notă pozitivă, iată imortalizarea momentului în care s-a transferat în viață noastră baby Zeno. Din câte bine vedeți, eram zâmbitoare și pusă pe șotii chiar si pe patul din clinică.

delia peteu infertilitate

Deja de ceva timp mă relaxasem și resemnasem. Am spus o rugăciune și “ce-o fi o fi”. Și a fost!
Mi-aș dori ca lupta cu infertilitatea să iasă din sfera subiectelor tabu si vă promit că o sa lupt pentru asta.

Articolul urmator
Scrisoare către femeia din mine, abuzată de către mama din mine
Scrisoare către femeia din mine, abuzată de către mama din mine

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.
© 2024 Qbebe