Funnyby

Care este semnul tău din zodiacul egiptean? Descoperă ce trăsături de zeu ai

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Vechii egipteni erau preocupați să privească noaptea cerul ori de câte ori aveau nevoie de sfaturi, de orientare. La fel ca în universul occidental, ei considerau că stelele influențau destinul, dar și personalitatea. De asemenea, obișnuiau să asocieze semnele din zodiac cu zei și zeițe, despre care credeau că își pun amprenta asupra trăsăturilor de personalitate ale celor născuți în anumite zile ale unei luni. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi ce zeitate egipteană îți corespunde în funcție de data la care te-ai născut, dar și în funcție de trăsăturile tale de personalitate din zodiacul occidental.

Astrologia egipteană și zodiile din zodiacul occidental

Dacă vei studia zodiacul egiptean, poți să afli informații cum ar fi: compatibilitatea dintre zodii, planetele care le guvernează, job-ul care ți se potrivește și trăsăturile de personalitate. Iată care este semnul tău din zodiacul egiptean, în funcție de trăsăturile de personalitate ale zodiei tale:

Zodiacul egiptean Corespondentul din zodiacul occidental  
Osiris  Personalitatea Berbecului  
Amon/Amun-Ra  Personalitatea Taurului  
Seth  Personalitatea Gemenilor  
Bastet  Personalitatea Racului  
Anubis  Personalitatea Leului  
Thoth  Personalitatea Fecioarei  
 Geb  Personalitatea Balanței  
Mut  Personalitatea Scorpionului  
Hathor Personalitatea Săgetătorului  
Horus Personalitatea Capricornului  
Sekhmet Personalitatea Vărsătorului  
Isis Personalitatea Peștilor  

Informații despre semnele zodiacului egiptean și datele care le corespund

Zeitățile egiptene care corespund semnului tău din zodiac sunt cele de care depind caracterul tău, abilitățile pe care le ai, punctele tale mai tari, dar și cele mai slabe. Pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba, ai în vedere și tabelul de mai jos:

  Numele zeului egiptean  Date și lunile anului  Trăsături de personalitate
 Amon/Amun-Ra  8-21 ianuarie și 1-11 februarie  înțelegător, puternic, determinat, cu tact
 Anubis  9-27 mai și 29 iunie-13 iulie  multă imaginație, vesel, curios
 Bastet  14-28 iulie, 23-27 septembrie, 3-17 octombrie  calm, gânditor și rezervat
 Geb  12-29 februarie și 20-31 august  sincer, încrezător și deschis
Horus  20 aprilie-8 mai și 12-19 august  determinat, autentic și ambițios
Isis  11-31 martie, 19-29 octombrie și 19-31 decembrie  amuzant, creativ și relaxat
Hathor  1-7 ianuarie, 19-28 iunie,1-7 septembrie, 18-26 noiembrie  iubitor, bun și înțelegător
 Mut  22-31 ianuarie și 8-22 septembrie  determinat, îndreptat spre obiective și calm
 Osiris  1-10 martie și 27 noiembrie-18 decembrie  inteligent și de încredere
 Sekhmet 29 iulie-11 august și 30 octombrie-7 noiembrie  vorbăreț, amuzant și pozitiv
 Seth  28 mai-18 iunie și 28 septembrie- 2 octombrie  iubitor de libertate și aventuros
 Thoth  1-19 aprilie și 8-17 noiembrie  înțelept, creativ și inteligent
       

Principalii zei egipteni și care sunt trăsăturile de caracter în funcție de aceștia

Dacă îți dorești să te raportezi la zodiacul egiptean și să vezi care este semnul tău în funcție de acesta, este neapărat necesar să ai în vedere și însușirile zeității care îți corespunde. În același timp, ținând cont de semnul tău din zodiacul egiptean, poți afla și care ar fi job-ul ideal pentru tine sau cu care alte semne din acest zodiac ești compatibilă.

Amun/Amon-Ra

Amun/Amon-Ra este considerat regele zeilor, despre care se crede că le oferă oamenilor abilitatea de a crea pornind de la zero. Cei care sunt născuți sub semnul său sunt persoane care pot deveni lideri apreciați, întrucât știu să îi ajute pe ceilalți să dea tot ce au mai bun și să-i calmeze. De asemenea, alte calități care îi transformă în lideri buni sunt încrederea, forța de muncă și capacitatea de autocontrol. Nu în ultimul rând, știu să asculte și să încurajeze.

Unul dintre punctele slabe ale unei persoane născute sub semnul Amun/Amon-Ra este că are tendința de a se enerva rapid când este frustrată, dar dacă va învăța să-și gestioneze acest punct mai slab poate să obțină ceea ce își dorește în viață.

Calități Puternic și care știe să ofere ajutor
Puncte slabe  Tendința de a fi secretuos
Job-ul ideal  În domeniul financiar
Planete  Saturn și Soarele
Animal  Berbecul

Anubis

În cultura egipteană, acest zeu este asociat cu lumea de dincolo, având grijă să analizeze sufletele celor dispăruți și să le elibereze pe cele pure. Din acest motiv, persoanele ce aparțin acestui semn din zodiacul egiptean înțeleg ideea de moarte, nu se tem de ea și știu să aprecieze ceea ce le oferă viața. În același timp, dacă semnul tău este Anubis, ești inteligentă, creativă, ai compasiune, ești introvertită și preferi locurile liniștite. Ceea ce te ajută să te remarci este aerul tău încrezător și autocontrolul.

 Calități Sincer și empatic
 Puncte slabe  Prea competitiv și cu tendința de a controla prea mult
 Job-ul ideal  Consilier
 Planete  Mercur
 Animal  Șacal

Bastet

Bastet reprezintă zeița femeilor și a vieții de familie, fiind vestită pentru că protejează femeile și le asigură fertilitatea. Dacă aparții acestui semn din zodiacul egiptean, iubești liniștea, pacea, ești în căutarea echilibrului și poți să sesizezi profunzimile lucrurilor și ale sufletului. Cel mai important obiectiv pentru tine este să ai relații bune cu toată lumea și să eviți conflictele.

Uneori poți ajunge în situația de a avea de suferit întrucât vei pune nevoile altora deasupra celor proprii, dar dispui de suficientă flexibilitate și forță de a „jongla” cu mai multe lucruri simultan ca să sesizezi problemele înainte să se agraveze.

 Calități Fermecător și doritor să reflecteze
 Puncte slabe  Posesiv și cu toane
 Job-uri ideale  Scriitor
 Planete  Soarele și Luna
 Animal  Pisica

Geb

Este zeul Pământului și cel care analizează sufletele celor trecuți în neființă pentru a vedea ce fel de viață de dincolo vor avea. Persoanele ce sunt născute sub semnul Geb sunt sincere, te poți baza pe ele și obișnuiesc să se gândească mult la ceea ce se întâmplă în lume. De altfel, ele sunt preocupate de grija pentru mediul înconjurător și țin neapărat să îl protejeze.

În prezența celor pe care îi cunoști ești mai degrabă timidă, dar ești atentă la nevoile și la sentimentele celor din jur, având grijă întotdeauna la cum vorbești și la ce vorbești.

 Calități Modestie, afecțiune, corectitudine
 Puncte slabe  Anxios
 Job-uri ideale  Avocat sau judecător
 Planete  Pământ
 Animal  Gâsca

Horus

El este zeul cerului, ce reprezintă armonia și ordinea. Persoanele ce aparțin acestui semn din zodiacul egiptean sunt optimiste, foarte apropiate de familie și de aceea sunt o binecuvântare pentru cei dragi. Totodată, sunt îndrăznețe și foarte dornice să-și atingă întotdeauna obiectivele.

Iubești viața și ești o persoană cu care ceilalți se pot înțelege cu ușurință. Cu toate acestea, uneori ești foare încăpățânată și, visând prea mult la anumite obiective, poți ajunge să fii nerealistă.

Calități  Puternic și fermecător
Puncte slabe  Încăpățânare și lipsa flexibilității
Job-ul ideal  PR sau job-uri ce țin de politică
Planete  Luna și Soarele
Animal  Șarpele

Hathor

Hathor este o zeiță a cerului, a Pământului, dar și a bucuriei, a dansului, a dragostei, a fertilității. Persoanele născute sub semnul ei sunt firi extrovertite, pline de entuziasm, fermecătoare, iubitoare, expresive și romantice. Iubesc viața, experiențele, dar, pe de altă parte, pot deveni cu ușurință geloase și pot comite erori în viața personală și în tot ceea ce ține de cooperare.

Calități Entuziasmul, farmecul, romantismul
Puncte slabe  Gelozia
Job-ul ideal  Ceea ce ține de artă sau să îi ajuți pe ceilalți
Planete Plutor, Soarelel
Animal  Leoaica, șarpele cobra, vaca

Isis

Este zeița naturii, a copiilor, cea care proteja femeile la naștere, dar și persoanele sărace. Dacă semnul tău din zodiacul egiptean este Isis, ești dornică să-i protejezi pe cei din jur, îți pasă de ceilalți, ești plină de pasiune, de energie și ambițioasă. Îți place să spui ceea ce trebuie la momentul potrivit și ai nevoie de cât mai mulți stimuli în viața ta.

Întrucât ești o fire jucăușă, nu ești deloc încântată când lucrurile devin prea serioase, dar cu ajutorul logicii și a intuiției vei putea trece peste momentele mai dificile.

Calități Ambițios și pasionat
Puncte slabe Hiperactiv și cu dorința de a cere prea mult
Job-ul ideal Ceea ce ține de modă sau de artă
Planete Luna, Pământul și Uranus
Animal Berbecul

Mut

Cuvântul „Mut” se traduce prin „mama Pământului”, Mut fiind zeița oamenilor. În cazul în care ești protejată de aceasta, știi să îți faci planuri, să te organizezi pentru a-ți îndeplini scopuri, dar în același timp este timidă, rezervată, îți place să ai secrete și să dezvălui lucruri doar celor de care te simți apropiată.

Ceea ce te mai caracterizează este că ții să dispui de cât mai multă discreție în privința relațiilor romantice, iar odată ce iubești cu adevărat persoana de lângă tine aceasta va avea parte de generozitatea ta, de înțelepciunea ta și de o relație serioasă.

Calități Atent și muncitor
Puncte slabe  Adesea indispus
Job-ul ideal  Contabil
Planete  Soarele
Animal  Vulturul

Osiris

Zeița aceasta simbolizează renașterea după moarte, dar și fertilitatea. Pe de o parte, persoanele care sunt identificate cu acest semn din zodiacul egiptean sunt întreprinzătoare și puternice, dar pe de altă parte sunt și vulnerabile. Astfel, când lucrurile se complică, nu vor știi exact cum să acționeze, ceea ce le poate face să nu fie prea bine înțelese de cei din jur.

Dacă ești Osiris, te poți lăuda însă și cu calități de lider, ești inteligentă, generoasă, îți place să inovezi.

Calități Dinamic și îndrăzneț
Puncte slabe  Tendința de a face pe șeful și de a fi arogant
Job-ul ideal  Cadru diactic
Planete  Pluto și Soarele
Animal  Taurus

Sekhmet

Când auzi acest nume, gândește-te la zeița războiului, dar și la cea care decide când oamenii sunt vinovați. Din acest motiv, persoanele născut sub acest semn din zodiacul egiptean țin neapărat să facă dreptate, le preocupă justiția, sunt autoritare, stricte și au așteptări mari nu numai de la alții, ci și de la ele însele.

Ești vorbăreață, onestă, ai multă intuiție și observi tot ceea ce este în jurul tău, dar ar trebui să ai grijă să te poți tempera în momentele în care devii prea nerăbdătoare.

Calități Optimist, primitor, vesel
Puncte slabe  Nerăbdător și cu tendința de a se simți ușor ofensat
Job-ul ideal  Ceea ce are legătură cu industria divertismentului
Planete  Soarele
Animal  Leul

Seth

Conform legendelor egiptene, Seth este zeul haosului și este responsabil cu starea vremii. Cei ce sunt născuți sub acest semn al zodiacului egiptean știu să comunice, le place să fie în centrul atenției, sunt un spirit liber, mereu în căutarea de noi aventuri și de provocări. Altă calitate a lor este că sunt persoane pline de carismă, de aceea nu vor avea dificultăți în a fi plăcuți de către cei din preajma lor.

 Calități  Perseverent și determinat
 Puncte slabe  Manifestări explozive
 Job-ul ideal  Cadru didactic
 Planete  Marte
 Animale  Tigru

Thoth

Despre acest zeu egiptean se știe că are grijă de viața de dincolo, de înțelepciune, de cunoaștere. Iată de ce persoanele ce sunt născute în acest semn din zodiacul egiptean se pricep foarte bine să rezolve probleme, să organizeze, să scrie și au o memorie excelentă. Alte însușiri prin care se remarcă este că se pricep să comunice, să împărtășească din cunoștințele lor și adoră să experimenteze.

Ceea ce mai caracterizează o persoană născut sub semnul lui Thoth este că ține întodeauna să-și respecte cuvântul dat și așteaptă și de la ceilalți același lucru.

 Calități Calități de lider și capacitatea de a asculta
 Puncte slabe  Persoane cu care este dificil de lucrat; naivitatea
 Job-ul ideal  Cadru didactic sau avocat
 Planete  Luna și Mercur
 Animal  Babuinul

Surse: astrologyoftheancients.com, horoscopes.lovetoknow.com, magicalrecipesonline.com, my.astrofame.com, themindsjournal.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Tu le bifezi? Cele 30 de trăsături care confirmă că ești un individ sănătos psihic
  Tu le bifezi? Cele 30 de trăsături care confirmă că ești un individ sănătos psihic

  Sănătatea emoțională este foarte importantă mai ales în zilele noastre, când pandemia de coronavirus ne-a scos din zona noastră de confort, obligându-ne să ne...

  Crizele de furie epice ale copilului tău sunt semnul că va fi miliardar
  Crizele de furie epice ale copilului tău sunt semnul că va fi miliardar

  Dacă și tu ai trecut prin nenumărate clipe în care ai încercat să îți calmezi copilul în mijlocul unui episod de trantrum, însă fără folos, află că nu...

  Indignare de mamă: ce i-a spus fetiței sale un vânzător de la un supermarket când i-a văzut semnul din naștere
  Indignare de mamă: ce i-a spus fetiței sale un vânzător de la un supermarket când i-a văzut semnul din naștere

  Semnele de naștere sunt destul de comune, ultimele statistici arătând că aproximativ 80% dintre oameni se nasc cu un semn, o aluniță sau o altă formă de pată. Chiar și așa...

  Cel mai dedicat tată: și-a tatuat semnul din naștere al fiului său, în semn de solidaritate
  Cel mai dedicat tată: și-a tatuat semnul din naștere al fiului său, în semn de solidaritate

  Mereu auzim povești despre părinți care fac tot ce le stă în putință pentru a le fi bine copiilor lor. Un tată a dormit 9 luni în mașină pentru a fi aproape de fiica lui...

  Hidratarea este importantă! Descoperă noul produs care te ajută să ai un stil de viață sănătos
  Hidratarea este importantă! Descoperă noul produs care te ajută să ai un stil de viață sănătos

  Auzim peste tot că hidratarea este foarte importantă pentru o a avea o viață sănătoasă. În fiecare zi facem tot posibilul să respectăm sfaturile specialiștilor și să...

  Kate Middleton însărcinată? Semnul care a dat-o de gol că așteaptă al patrulea copil
  Kate Middleton însărcinată? Semnul care a dat-o de gol că așteaptă al patrulea copil

  Kate Middleton, însărcinată cu al patrulea copil? Cel puțin asta susține presa britanică, după ce o fotografie cu Ducesa de Cambridge, ținând mâna pe burtică, a...

  Semnul Babinski la nou-născut sau tuberculoza sistemului nervos central: cauze și simptome
  Semnul Babinski la nou-născut sau tuberculoza sistemului nervos central: cauze și simptome

  Reflexul Babinski, sau reflexul plantar, este un reflex al piciorului care apare în mod natural la bebeluși și copiii mici cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 2 ani....

  Casa curată nu este o provocare! Descoperă produsul minune ce-ți vine în ajutor
  Casa curată nu este o provocare! Descoperă produsul minune ce-ți vine în ajutor

  Una dintre cele mai mari provocări ale vieții moderne este să reușim să ne împărțim eficient timpul, astfel încât să putem nu numai să petrecem cât mai mult...

  © 2022 Qbebe