Funnyby

De ce renunți atât de greu la oamenii toxici, în funcție de zodie

De ce renunți atât de greu la oamenii toxici, în funcție de zodie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Îți poți da seama că ai în preajma ta o persoană toxică dacă aceasta este dificilă și te face să suferi pe mai multe planuri. Astfel, o asemenea persoană îți creează stres, neplăceri, te determină să te îndoiești de tine și să nu te mai poți concentra asupra lucrurilor cu adevărat importante pentru tine. Chiar dacă ești conștientă de asemenea aspecte negative, îți este greu, din anumite motive, să stai departe de acea persoană toxică. Parcurgând articolul de mai jos, poți descoperi ce îi împiedică pe reprezentanții tuturor zodiilor să se distanțeze de o relație toxică și să-și schimbe viața în bine.

Berbecul

Pe de o parte, Berbecului îi este greu să renunțe la oamenii toxici întrucât este conștient de faptul că, fiind impulsiv și nerăbdător, se poate grăbi să încheie o relație. Practic, se gândește că este mai bine să mai aștepte, în condițiile în care, după ce se va calma, va ajunge să regrete că a hotărât să iasă din acea relație.

Pe de altă parte, persoanelor născute în această zodie le este greu să iasă dintr-o relație toxică din pricina încăpățânării lor. Astfel, chiar dacă sesizează că lucrurile nu mai merg deloc bine, nu vor să accepte realitatea și, mai mult decât atât, nu vor să recunoască faptul că poate fi vorba și despre o greșeală a lor. De aceea, Berbecii aleg adesea să stea în acea relație până când se conving că nu mai este nimic de făcut și că este cazul să rupă complet legăturile cu o persoană toxică. 

Taurul

Principalul motiv care îl determină pe Taur să nu renunțe la oamenii toxici este acesta: se teme mult de schimbare. Dacă anumite persoane se avântă cu încredere chiar și în necunoscut, unui Taur îi este foarte dificil să realizeze acest demers. Dorința sa de stabilitate, de siguranță, îl stimulează să rămână blocat în diverse rutine și să nu ia nicio decizie radicală până când nu are un plan bine pus la punct.

În același timp, nu îi este la îndemână să părăsească o relație toxică întrucât este dornic de afecțiune, loial și foarte încăpățânat. În aceste condiții, preferă adesea să rămână într-o relație care îi aduce mai mult rău decât bine de teamă că va rămâne singur și că va trebui să dea piept cu incertitudinile. 

reprezentare a zodiei Taur, imagine generata cu ajutorul inteligentei artificiale

Gemenii

În ciuda faptului că sunt comunicatori excelenți, Gemenilor nu le este ușor să „citească” oamenii așa cum trebuie și, de cele mai multe ori, își dau seama târziu că au lângă ei o persoană toxică. În special dacă se simt atrași de acea persoană, dacă sesizează că pot discuta cu ea de toate, că se pot distra și că nu se plictisesc niciodată în preajma ei, reprezentanții acestei zodii tind să stea timp îndelungat într-o relație toxică. În general, îi pun capăt numai în momentul în care își dau seama că se plictisesc și că în viața lor au început să fie prezente tot mai multe rutine.

Racul

Nu este de mirare că face parte dintre zodiile cărora le este greu să renunțe la oamenii toxici, ținând cont de faptul că este o fire sensibilă. Racul obișnuiește să acorde prioritate nevoilor celorlalți în detrimentul propriilor nevoi și, de aceea, poate omite detalii care l-ar face să-și dea seama că se află lângă o persoană toxică.

Totodată, un Rac nu este dispus să iasă dintr-o relație ce îi este nocivă întrucât își dorește foarte mult să se simtă iubit și înțeles. Deși are numeroase indicii menite să-i transmită că lucrurile nu stau deloc așa, alege să mai aibă răbdare, sperând că, la un moment dat, se va bucura de aprecierea mult dorită.  

Leul

Are multă încredere în sine, în calitățile sale, însă începe să se simtă cu adevărat în largul său când este admirat de persoanele apropiate. În plus, Leul adoră să fie iubit, să audă laude și, fiind generos, își dăruiește din plin afecțiunea.

Cu alte cuvinte, îi este greu să stea departe de oamenii toxici întrucât se desprinde greu de persoanele pe care a ajuns să le iubească. Inclusiv în momentele în care suferă, nu vrea să se grăbească să renunțe la tot și își amintește mereu de momentele frumoase. 

Fecioara

În primul rând, Fecioarele renunță greu la oamenii toxici întrucât nu se grăbesc să ia decizii radicale. Preferă ca mai întâi să analizeze cu atenție o situație pentru a se asigura că iau hotărârea cea mai bună.

În al doilea rând, cred că oamenii se pot schimba. Vor să acorde o șansă, crezând că, dacă există dorință, oricine poate ajunge la o schimbare în bine.

Nu în ultimul rând, Fecioarele nu ies prea ușor din relațiile toxice deoarece nu le place să eșueze. De pildă, așa cum procedează în viața profesională, căutând să atingă perfecțiunea și să pună în valoare tot ceea ce se poate, așa aleg să acționeze și în relațiile personale. Cel mai mult își doresc să facă tot ce pot și abia după ce sunt convinse pe deplin că nu mai au nicio soluție, aleg în cele din urmă să renunțe.

Balanța

Obișnuind să vadă partea plină a „paharului” și ceea ce este mai bun în cei din jur, Balanța se numără și ea printre zodiile ce renunță greu la oamenii toxici. Spre exemplu, chiar dacă se întâmplă să sufere la un moment dat, încearcă să se concentreze asupra „punctelor tari” ale persoanei respective și să-i găsească și circumstanțe atenuante.

În plus, Balanțele nu renunță la o relație toxică pentru că nu își pierd pe deplin speranța că lucrurile se vor schimba în bine. Acest obicei al lor este vizibil cu precădere în relațiile romantice, în condițiile în care cred că, până la urmă, își vor găsi fericirea.

Scorpionul

Este vestit pentru faptul că nu se deschide cu ușurință în fața cuiva. Cu toate acestea, când reușește, este dornic să se conecteze cât mai profund cu acea persoană. Dacă intervine și dragostea, atunci Scorpionului îi este tot mai greu să se distanțeze de acea persoană, în ciuda faptului că îl face să sufere. Se gândește că nu va mai găsi pe nimeni cu care să rezoneze și, mai mult decât atât, refuză să iasă din relație pentru că este foarte posesiv.

Săgetătorul

Dornic de libertate și de aventură, un Săgetător nu obișnuiește să se atașeze de oameni. Uneori însă, când intervine dragostea și realizează că are multe lucruri în comun cu cineva, nu vrea să renunțe la acea relație, deși ajunge să sufere. De fapt, se gândește că, dacă ar sta departe de acea persoană, ar ajunge să sufere și mai mult. Prin urmare, încearcă să se convingă pe el însuși că situația este mai bună decât în realitate.

Capricornul

Un Capricorn nu reușește rapid să se simtă atras de cineva și, prin urmare, dacă reușește, este gata să facă tot ce poate pentru a menține acea relație. De pildă, este fericit când întâlnește pe cineva care îi admiră determinarea și ambiția și care îl determină să se simtă susținut. De aceea, în ciuda momentelor dificile ce intervin în relație, a suferinței, preferă să rămână alături de persoana toxică.

Un alt motiv care îl face să nu renunțe la oamenii toxici este și dorința de a avea parte de cât mai multă stabilitate. Practic, nu este neobișnuit ca un Capricorn să iasă inițial dintr-o relație și după aceea să revină de mai multe ori lângă fostul partener de cuplu.

reprezentare a zodiei Capricorn cu ajutorul inteligentei artificiale

Vărsătorul

Pe de o parte, reprezentanților acestei zodii de apă le este foarte greu să renunțe la oamenii toxici pentru că nu sunt pe deplini conștienți de faptul că și ei merită să fie fericiți. Așa se explică de ce nu renunță rapid la cei care îi fac să sufere.

Pe de altă parte, un Vărsător nu este dispus să renunțe la o persoană toxică întrucât apreciază extrem de mult ideea de prietenie. Inclusiv în ceea ce privește relațiile romantice alege ca partenerul de cuplu să-i fie în primul rând cel mai bun prieten și, în acest context, alege să sufere în loc să pună capăt brusc unei prietenii. 

Peștii

Firea lor sensibilă, altruismul și dorința de a avea parte de o relație precum aceea din cărți sau din filme îi ține pe loc când vine vorba să iasă dintr-o relație toxică. Peștii sunt amabili, empatici, vor tot ceea ce este mai bun pentru cei din preajmă și de aceea aleg să acorde a doua șansă.

Mai mult, nu sunt dispuși să renunțe la oamenii toxici întrucât nu reușesc întotdeauna să ia decizii radicale și sunt schimbători. De pildă, pot avea momente în care să vadă doar calitățile persoanei la care țin și, în câteva minute, să se gândească serios la ruperea relației cu ea.

Cum reușești să te vindeci după o relație toxică, în funcție de zodie

Surse foto: pixabay.com

Surse articol: collective.world, yourtango.com

Articolul urmator
Cum să cucerești bărbatul visurilor tale în funcție de zodie
Cum să cucerești bărbatul visurilor tale în funcție de zodie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  8 semne ale oamenilor toxici: recunoaște-i, ca să te poți feri de ei!
  8 semne ale oamenilor toxici: recunoaște-i, ca să te poți feri de ei!

  Există oameni cu care simțim instant că avem o conexiune, cu care legăm prietenii sau cu care trăim o relație de cuplu de lungă durată. Relațiile din viața noastră, de orice...

  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie
  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie

  Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte, iar ouăle sunt vedetele acestei sărbători. De la an la an, gospodinele îşi pun imaginaţia la contribuţie pentru a vopsi cele mai...

  De ce îmi este atât de greu să-mi văd copilul cum devine adult?
  De ce îmi este atât de greu să-mi văd copilul cum devine adult?

  Primii pași ai copiilor făcuți spre maturitate sunt cu atât mai dificili pentru părinți, cu cât timiditatea și anxietatea, teama de asumare a responsabilităților se...

  De ce este atât de greu pentru oameni să se reproducă? Ai auzit de cromozomii egoiști?
  De ce este atât de greu pentru oameni să se reproducă? Ai auzit de cromozomii egoiști?

  Oamenii de știință se preocupă neîncetat pentru a găsi diverse răspunsuri la cele mai importante probleme care țin de organismul uman. Printre acestea se numără și modul...

  Cele mai puternice fete au tați toxici
  Cele mai puternice fete au tați toxici

  Când ai un tată toxic, înveți de la o vârstă fragedă că nu trebuie să te bazezi niciodată pe un bărbat pentru a-ți aduce liniște, stabilitate și fericire!

  Crezi că prietenii copilului tău sunt toxici? Semne pe care trebuie să le urmărești
  Crezi că prietenii copilului tău sunt toxici? Semne pe care trebuie să le urmărești

  Prietenia este o experiență minunată, un sentiment înălțător, dar poate fi și toxică. Încă de la vârsta de trei ani, copilul începe să conștientizeze...

  Nimeni nu vorbește despre cât de greu poate fi să rămâi însărcinată. E al naibii de greu!
  Nimeni nu vorbește despre cât de greu poate fi să rămâi însărcinată. E al naibii de greu!

  O mămică de peste hotare vorbește despre dificultățile cu care se confruntă unele femei înainte să rămână însărcinate.

  Cele mai grele 9 „lucruri” la care trebuie să renunți după ce bebelușul crește
  Cele mai grele 9 „lucruri” la care trebuie să renunți după ce bebelușul crește

  Primul an de viață al unui copil este plin de provocări pentru mame dar, totodată, îți oferă momente cu totul speciale, pe care nu le vei uita niciodată. Acestea sunt legate, pe...

  © 2024 Qbebe