Bagels sau covrigi americani

Nota: 5.1 / 12 voturi  |  0 reviewuri  |  4283 vizualizari | de Ileana Gheorghe

Bagelul este un produs de patiserie care isi are originile in bucataria poloneza, in comunitatea evreiasca. Acest covrig-gogoasa, dospit, rumenit si cu coaja crocanta a fost inventat in Cracovia, si era oferit femeilor ca si cadou la nastere. Bagelul a devenit popular in Statele Unite, Canada si Marea Britanie, mai ales in orasele unde exista comunitati evreiesti extinse. In SUA este pregatit cu cele mai diverse arome, depasint linia traditiei evreiesti si devenind parte din bucataria americana: usturoi, visine, branza, etc. Reteta de mai jos este specifica Manhattanului, si nelipsita de la un mic dejun cu adevarat american.

Timp preparare: 90 de minute
Varsta: 1 - 2 ani
Nivel dificultate: dificil
Prezent in categoriile: Paine, Finger Food, La cuptor, La foc, 1-2 ore, Americane, Zi de nastere, Mic dejun, Gustari
Ingrediente principale: faina, drojdie




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru bagels - covrigi americani (10 buc.)

1 lingurita de drojdie uscata
4 linguri de zahar
2 lingurite de sare
½ de kg de faina
Cate o lingurita de seminte de mac, fenicul, susan, in - la alegere si optional

Cum prepari bagels - covrigi americani

Pune drojdia si o lingura de zahar intr-un castron si toarna 1 pahar de apa calda. Lasa 10 minute sa devina amestecul spumos. Toarna inca 2 pahare de apa calda in castron si amesteca cu sarea si jumatatea din cantitatea de faina. Toarna restul fainei, si framanta bine pan ace aluatul devine moale si elastic, dar nu lipicios. Pune aluatul intr-un castron uns cu ulei, acopera-l si lasa-l sa creasca cel putin o ora sau pan ace isi dubleaza volumul. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Scoate aluatul si imparte-l in 10 bucati egale. Formeaza din fiecare bucata o bila usor aplatizata si fa o gaura de aprox. 3 cm in centrul bilei cu coada unei linguri de lemn. Acopera covrigii pe masura ce ii faci cu folie de aluminiu. Pune o oala mare cu apa la fiert. Adauga in oala zaharul. Cand a inceput sa fiarba pune covrigii in apa, nu mai mult de 4 deodata. Lasa-I sa firaba 1-2 minute, rostogolindu-I in apa pana ce capata o crusta si incep sa se umfle. Scoate-i din apa si scurge-i. Presara pe ei seminte. Poti presara si cascaval, branza, sau alte condimente. Aseaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-i se se coaca in cuptorul incins timp de 25 de minute, pan ace capata o culoare aramie si devin crocanti. Pofta buna!

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 5.1
(12 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Pierogi, piroste sau coltunasii umpluti Pierogi, piroste sau coltunasii umpluti

Filtre retete culinare

Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Confesiuni de mamă: De ce urăsc să mă duc cu copilul în parcDa, ați citit bine titlul: urăsc să mă duc cu copilul în parc. Anya are acum 8 ani și în fiecare an al vieții ei am avut adevărate stări de disconfort, de nervozitate și chiar și atacuri de panică la...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net