Culinarby
Qbebe

Lasagna cu ciuperci si spanac

QBebe

Carnea este foarte importanta in alimentatia copilului, insa orice mama responsabila stie ca trebuie sa exista macar o zi pe saptamana cand trebuie sa renunti la carne. Ciupercile pot inlocui cu succes carnita, atat in gust cat si in consistenta, avand chiar mai multe proteine decat aceasta. Va propunem o reteta delicioasa si aspectuoasa, unde spanacul, plin de vitamine este ascuns alaturi de ciuperci intre foile de lasagna. Multi pediatrii recomanda introducerea in alimentatie a ciupercilor inca de la varsta de 1 an - totul tine de cat de sensibil sau de puternic este sistemul digestiv al celui mic. Indiferent de varsta lui, siguranta copilul tau va savura cu pofta deliciosul preparat.

Lasagna cu ciuperci si spanac
Timp preparare Timp preparare:
30-60 minute
Familie Varsta:
1 - 2 ani
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri de ciuperci, Paste, La foc, Mancaruri italiene, Mancaruri cu legume, Mancaruri cu spanac, Lasagna, Mancaruri de post, Mancaruri vegetariene, Mancaruri gustoase, Mancaruri fara carne, Legume, Spanac, Ciuperci, Mancaruri, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase, De post, Vegetariene
Prima oara cand am facut lasagna am respectat reteta pe care o cunoaste toata lumea, care apare intotdeauna pe cutia cu foi de lasagne. De data aceasta am incercat sa fac o reteta fara carne, sanatoasa, care sa fie si gustoasa. Asa ca am incercat o combinatie intre ciuperci si spanac. A iesit o lasagna foarte gustoasa:

INGREDIENTE: 400 g de spanac congelat sau proaspat, foi de lasagna, 400 g de ciuperci (eu am folosit hribi de la tara), o ceapa mai mare, 3-4 catei de usturoi, bulion, boia, 1/2 de lingurita de zahar,sare, 1 lingura de vin rosu (optional), piper, nucsoara, 1 lingura de ulei de masline


Toaca ceapa si ciupercile marunt. Pune spanacul la fiert. Piseaza usturoiul. Pune ceapa la calit, adauga apoi ciupercile. Separat fa un amestec cu 2 linguri de bulion, vinul, zaharul, sare, piper, boia, 1 varf de lingurita de nucsoara si adauga-l peste ciuperci. Lasa-le sa fiarba timp de 10 minute.

Scoate spanacul si baga-l in robotul de bucatarie pentru a-l face pasta.

Unge o tava de lasagna, sau un vas de yena cu ulei, apoi pune primul strat de foi de lasagne. Eu am folosit un vas rotund mai mic, si am rupt foile astfel incat sa se potriveasca mai bine cu vasul. Pune apoi un strat de ciuperci, unul de spanac, un strat de foi, un strat de ciuperci, unul de spanac, un strat de foi. Poti razuli pe deasupra cascaval, sau poti pune felii de rosii. Pune apa sau supa de legume cat sa acopere foile. Ele vor retine apa si se vor inmuia.

Baga vasul la cuptor timp de 40 de minute, la o temperatura de 200 de grade Celsius.

Aceasta reteta a fost oferita de:

ReteteOriginalebyGabriela.blogspot.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (33)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Mi-am botezat din greșeală fetița Lasagna. Și acum familia mea îmi spune să îi schimb numele
    Mi-am botezat din greșeală fetița Lasagna. Și acum familia mea îmi spune să îi schimb numele

    O mamă a dezvăluit, printr-o postare de pe o rețea de socializare, ce nume are fiica ei. Ea a explicat faptul că nu și-a dat seama inițial că, prin alăturarea a două prenume ale...

    Tratament hemoroizi: Cum sa scapi de hemoroizi in 6 pasi!
    Tratament hemoroizi: Cum sa scapi de hemoroizi in 6 pasi!

    Tratament hemoroizi. Cum poti scapa de hemoroizi este o intrebare care macina multa lume. Hemoroizii sunt o problema de sanatate de serioasa, chiar daca nu pune viata in pericol. Sunt...

    Pregătiri de sezon cu Tefal HV8 Plus!
    Pregătiri de sezon cu Tefal HV8 Plus!

    Passata di pomodoro? Margherita cu blat crocant? Sau poate paste Bolognese cu piper negru proaspăt măcinat?

    7 alimente care nu se reîncălzesc niciodată
    7 alimente care nu se reîncălzesc niciodată

    Există câteva alimente pe care este bine să nu le încălzești niciodată deoarece îți pot provoca diverse probleme de sănătate, unele extrem de grave. Printre acestea...

    Top 10 alimente bogate în seleniu pe care trebuie să începi să le consumi
    Top 10 alimente bogate în seleniu pe care trebuie să începi să le consumi

    Dacă simți că a venit momentul să faci o schimbare în alimentația ta și a familiei tale, începe prin a adauga în dietă alimente bogate în seleniu. Alimentele...

    Cum să mănânci sănătos chiar dacă nu ai timp să gătești: 5 idei practice
    Cum să mănânci sănătos chiar dacă nu ai timp să gătești: 5 idei practice

    O alimentație sănătoasă stă la baza unei vieți active și fericite. Ai auzit acest lucru de foarte multe ori, nu-i așa? Dacă ai un job solicitant și un program încărcat...

    Ce faci când copilul decide să fie vegetarian?
    Ce faci când copilul decide să fie vegetarian?

    Copil vegetarian? Mai rar, dar se întâmplă. Chiar dacă în familia ta nimeni nu este adept al unei diete vegetariene, se poate întâmpla ca, pe măsură ce...

    Motive științifice să nu mai mănânci mâncarea rămasă de ieri și reîncălzită
    Motive științifice să nu mai mănânci mâncarea rămasă de ieri și reîncălzită

    Gătitul este un proces de durată și sunt dese situațiile în care timpul sau obsoeala nu îți permite să prepari o masă caldă. Prin urmare, de multe ori ajungi să...

    © 2022 Qbebe