- Timp preparare:
- 50 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de curcan, Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu carne, Carne, Piept de curcan, Mancaruri, Pranz
- Ingrediente principale:
- piept de pui, fasole verde
Ingrediente detaliate pentru mancarica din piept de curcan si fasole verde la cuptor:
- 400 g piept de curcan fiert
- 400 g legume decongelate
- 200 g supa crema de ciuperci
- 1 cana de lapte
- 2 cani apa
- 3 linguri de unt sau margarina
- 3-4 cartofi
- 1 cana de branza Cheddar, data prin razatoare
- sare
Cum sa pregatesti mancarica din piept de curcan si fasole verde la cuptor:
Intr-o cratita, amesteca pieptul de curcan taiat cubulete cu legumele decongelate, supa crema de ciuperci si un sfert din cantitatea de lapte. Gateste totul la foc mediu, timp de 8-10 minute, invartind constant, pana cand toate ingredientele sunt fierte. Fierbe cartofii in cele doua cani de apa, zdrobeste-i intr-un vas separat si adauga in piure laptele ramas, unt si sare, amestecand pana obtii o compozitie omogena si fina. Cand mancarica din piept de curcan este gata, ia-o de pe foc si adauga branza Cheddar, amestecand pana cand se topeste si se incorporeaza in compozitia initiala. Toarna amestecul obtinut intr-un vas termorezistent, apoi acopera-l cu un strat de piure de cartofi. Lasa mancarica in cuptor timp de 10 minute, fara a o acoperi.
Mancarica din piept de curcan si fasole verde la cuptor poate fi servita alaturi de o salata de legume.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!