Supa italieneasca de rosii

Nota: 6.4 / 8 voturi  |  0 reviewuri  |  4530 vizualizari | de Isabela Polnar

Supa italieneasca de rosii are foarte multe optiuni de preparare, varianta oferita de noi fiind cea mia gustoasa, preparata din rosii coapte in cuptor. Acestea ofera supei o aroma delicioasa, gustul ei fiind compus din ingrediente ingrediente precum oregano, busuioc, otet balsamic si mici crutoane cu usturoi si pasta de masline. Intreaga familie va adora aceasta reteta.

Timp preparare: 80 de minute
Varsta: 1 - 2 ani
Nivel dificultate: usor
Prezent in categoriile: Feluri de mancare, Supe, La cuptor, La foc, Legume, 1-2 ore, Italiene, Pranz, Cina, Deosebite
Ingrediente principale: rosii, busuioc, ulei de masline




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru supa italieneasca de rosii

1 kg de rosii bine coapte 
25 g de busuioc proaspat
3 catei mari de usturoi 
6 linguri de ulei de masline extravirgin
2 cartofi, 1 lingurita de oregano uscat 
2 linguri de bulion, 1 morcov 
1 lingurita de otet balsamic
cate 1 varf de cutit de piper si boia dulce, sare 

Pentru crutoane:
O ciabatta, fara coaja, taiata in cuburi mici
1 lingura de ulei de masline extravirgin
1 lingura de pasta de masline negre 

Optional: 100 g de cascaval sau parmezan

Cum prepari supa italieneasca de rosii:

Preincalzeste cuptorul. Mai intai decojeste rosiile, scufundandu-le in apa fierbinte pentru 1 minut. Taie fiecare rosie in jumatate si pune jumatatile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Pune si cateii de usturoi in tava cu tot cu coaja. Apoi adauga condimentele: sare, piper, cate o frunza de busuioc peste fiecare jumatate de rosie, cateva picaturi de ulei de masline peste rosii si peste usturoi. Baga tava la cuptor pentru o ora, sau pana ce rosiile incep sa capete o culoare inchisa si marginile lor se inegresc putin.

Intre timp pregateste crutoanele punand cuburile de paine intr-un castron, adaugand peste ele pasta de masline si uleiul de masline, si amesteca bine. Cu 20 de minute inainte sa scoti rosiile, curata cartofii si morcovii, taie-i in cuburi mici, la dimensiunea crutoanelor si pune-i la fiert cu sare si aproximativ 500 ml de apa. Cand sunt aproape fierte, adauga bulionul si lasa sa fiarba inca 10 minute.

Cand rosiile sunt gata, scoate-le din cuptor, fara sa il inchizi. Pune crutoanele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le in cuptor pentru 7-8 minute.

Pune tot continutul tavii cu rosii in blender, in cazul cateilor de usturoi strange de coaja pentru a pune numai usturoiul, fara coaja. Adauga rosiile peste supa in care au fiert cartofii cu bulion si amesteca usor. Adauga 4 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de oregano uscat, 1 lingurita de otet balsamic si amesteca bine. Serveste supa alaturi de o frunza de busuioc proaspata si crutoane, si razuieste putin cascaval sau presara parmezan, pentru a intregi buchetul de arome. Pofta buna!

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 6.4
(8 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Supica de rosii - de la 10 luni Supica de rosii - de la 10 luni
Cartofi cu rosii la cuptor Cartofi cu rosii la cuptor
Ciorba de pui cu rosii Ciorba de pui cu rosii
Supa de rosii cu galuste Supa de rosii cu galuste

Filtre retete culinare

Sosuri de rosii Supe de rosii Rosii
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Dacă am un singur copil nu înseamnă că sunt mai puțin mamăProbabil că mamele care au doi sau mai mulți copii citind rândurile de mai sus își spun deja că nu fac asta, că nu judecă așa. Dar, poate că fără intenție, de fiecare dată când discută cu mamele cu...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net