Culinarby
Qbebe

Turta dulce cu mar

Turta dulce cu mar

Ileana Gheorghe

Turta dulce cu mar este o reteta pline de arome si de culoare, care sigur il va incanta pe cel mic. Poate fi si o optiune delicioasa si mai putin "dezordonata" la o zi de nastere plina de copii veseli si energici.

Turta dulce cu mar
Timp preparare Timp preparare:
1 ora
Familie Varsta:
1 - 2 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
dificil
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Deserturi, La cuptor, Mere, Fructe, Legume, Prajituri, Oua, Biscuiti, Ghimbir, Prajituri de casa, Craciun, Revelion, Oua de gaina, Zi de nastere, Gustari, Deosebite
Ingrediente Ingrediente principale:
mar, condimente

Ingrediente pentru turta dulce:

Compozitia:
1 lingura din acest mix de condimente: 3 lingurite scortisoara, 1 lingurita nucsoara, 1 varf de cutit de rozmarin, 1 varf de cutit de piper alb, 1 varf de cutit de praf de cuisoare, 1 varf de cutit de coriandru
50g de ghimbir, 1 mar dulce curatat de coaja
500 g de faina - 150g + 350g
150g zahar brun
130ml de apa
50g de unt, 1 ou
1/2 de lingurita de bicarbonat de sodiu
1 varf de cutit de sare

Glazura:
1 albus de ou, 150g de zahar pudra
2 linguri de apa fierbinte, bomboane pentru decor

Cum prepari turta dulce:

Prepara un sirop de zahar, condimentat cu mixtul de condimente. Topeste o lingura de zahar intr-o cratita, la foc mediu. Cand zaharul s-a caramelizat (are o culoare maro inchis) toarna peste el 130 ml de apa clocotita si asteapta sa se topeasca zaharul. Pune in blender ghimbirul si marul curatat, si combina-l cu condimentele. Adauga mixul de condimente peste zahar, restul de zahar si amesteca la foc mediu pana ce se topeste zaharul. Adauga apoi 150 g de faina si amesteca cu un tel pana ce compozitia se omogenizeaza. Inchide focul si lasa se raceasca.

Preincalzeste cuptorul. Adauga peste faina care a ramas sarea, bicarbonatul, mixul de condimente cu zaha, oul si untul si framanta totul bine, pana ce aluatul de turta dulce este nelipicios si elastic. Aseaza hartie de copt intr-o tava mare. Intinde aluatul, decupeaza in el formele preferate ale celui mic si aseaza-le pe folie. Daca iti ramane aluat, inveleste-l in folie de plastic pana la urmatorul rand de turte, ca sa nu se usuce. Daca ai forme mai mare de turta, coace-le pentru max. 10 minute, daca sunt mai mici, 5-6 minute sunt indeajuns. Nu lasa turtele in cuptor, se pot usca. 

Cat timp se coace turta dulce, prepara glazura: bate albusul spuma, adauga treptat zaharul pudra si continua sa bati pana ce amestecul devine lucios, adauga apa fierbinte si amesteca bine. 

Cand turtele s-au racit, scufunda-le in glazura si presara bomboane de ornament peste ele. Pofta buna!



Articolul urmator
Dulceață de mure: cea mai bună rețetă
Dulceață de mure: cea mai bună rețetă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (8)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Pofta de dulce: de ce apare și cum o poți reduce?
    Pofta de dulce: de ce apare și cum o poți reduce?

    Pofta de dulce este un fenomen pe care aproape toți îl trăim la un moment dat, fie că este vorba de o ciocolată rapidă după prânz, fie de un desert savurat seara, în...

    35 de lei pentru 2 sarmale la Târgul de Crăciun! Cât trebuie să scoată din buzunar părinții pentru distracția copiilor?
    35 de lei pentru 2 sarmale la Târgul de Crăciun! Cât trebuie să scoată din buzunar părinții pentru distracția copiilor?

    Miroase a vacanță! A brad, a portocale și a sărbători! Și mai ales, miroase a sarmale delicioase ca la mama acasă! În târgurile de Crăciun din țară găsiți preparate...

    S-a confirmat: mama este părintele de bază în perioada sărbătorilor. „Fără ele nu ar exista magie”
    S-a confirmat: mama este părintele de bază în perioada sărbătorilor. „Fără ele nu ar exista magie”

    Se pare că mamele au superputeri nu doar atunci când vine vorba de îngrijirea sau educarea copiilor, ci și atunci când vine vorba de a le oferi cel mai frumos Crăciun.

    Cele mai bune ceaiuri de iarna
    Cele mai bune ceaiuri de iarna

    Iarna aduce cu sine zile reci și momente perfecte pentru a te bucura de o cană de ceai cald, care să îți încălzească trupul și sufletul. În acest sezon, ceaiurile nu...

    Sucurile de fructe NU sunt recomandate copiilor. Consumate zilnic, produc obezitate, conform specialiștilor
    Sucurile de fructe NU sunt recomandate copiilor. Consumate zilnic, produc obezitate, conform specialiștilor

    Sucul de fructe vine în completarea unui mic dejun sănătos pentru cei mici, sau poate fi o gustare plină de vitamine, nu-i așa? Din păcate, studiile recente arată exact...

    Dovleacul plăcintar: beneficii și idei de rețete
    Dovleacul plăcintar: beneficii și idei de rețete

    Dovleacul este consumat din cele mai vechi timpuri, fiind cultivat pe teritoriul Americii Centrale de mii de ani. Ajunge în Europa datorită comerțului, pe parcursul secolului al...

    O femeie de 34 de ani și-a înghețat ovulele și a aflat că are cancer ovarian
    O femeie de 34 de ani și-a înghețat ovulele și a aflat că are cancer ovarian

    Morgan Bellock a luat decizia de a-și îngheța ovulele la puțin timp după ce a împlinit 34 de ani. Nu era sigură că își dorește copii, dar în cazul în...

    Ce să mănânci când ai aciditate la stomac
    Ce să mănânci când ai aciditate la stomac

    Suferi de arsuri gastrice, după fiecare masă? Aciditatea gastrică este o afecțiune cronică, care apare atunci când acidul gastric se întoarce frecvent în esofag, ceea...

    © 2025 Qbebe