Tip mancare
Aperitive (229)
Bauturi (59)
Ciorbe (55)
Deserturi (347)
Salate (193)
Sosuri (66)
Supe (117)
Paine (16)
Modalitatea de preparare
La cuptor (643)
La foc (944)
Fara foc (271)
Dupa anotimp
Iarna (222)
Primavara (229)
Vara (250)
Toamna (229)
Ingredientul principal
Carne (461)
Fructe (368)
Lactate (491)
Legume (929)
Peste (97)
Oua (237)
Cereale (34)
Durata prepararii
1-2 ore (195)
Dupa origine
Italiene (164)
Indiene (22)
Dupa ocazie
Craciun (180)
Revelion (173)
Pasti (171)
Dupa ora mesei
Mic dejun (272)
Pranz (1067)
Cina (911)
Gustari (614)
Alte caracteristici
Gustoase (845)
De post (182)
Simple (570)
Deosebite (254)

Budinca de legume este ideala pentru masa de seara, deoarece are o consistenta usoara si un aport caloric redus. Este important sa iti obisnuiesti copilul inca din primii ani de viata sa consume cat mai multe legume si sa refuze mancarurile grase sau foarte condimentate. In acest sens, budinca de legume este ideala pentru cina copilului tau, echilibrand perfect savoarea cu ingredientele sanatoase.

De ce ingrediente am nevoie pentru budinca de legume?

Budinca de legume este un preparat la indemana, deoarece ingredientele sunt simple si usor de gasit, chiar daca nu ai timp sa mergi la o sesiune ampla de cumparaturi. Iata care sunt acestea:

  • 200 gr. de mazare
  • cinci cartofi
  • un ardei gras
  • doua rosii
  • un morcov
  • 200 gr. de piept de pui
  • 200 gr. de smantana
  • patru oua
  • o lingura de unt
  • putina sare

Cum se prepara budinca de legume?

Pe langa faptul ca dificultatea de preparare a budincii cu legume este media, durata totala de pregatire a acesteia nu depaseste o ora. Urmeaza pasii urmatori si budinca cu legume va fi gata cat ai clipi:

1. Spala cartofii si morcovul si fierbe-i in apa cu sare. Pentru a-si pastra aroma, fierbe atat cartofii, cat si morcovul, in coaja.

2. Fierbe si mazarea, separat, tot cu putina sare.

3. Intr-un bol incapator bate cele patru oua si amesteca-le cu smantana.

4. Dupa ce au fiert, taie cartofii si morcovul cubulete si adauga-i, impreuna cu mazarea, peste compozitia obtinuta anterior.

5. In acelasi bol, adauga pieptul de pui si ardeiul gras. Amesteca cu grija totul, astfel incat sa nu se faramiteze legumele fierte.

6. Rastoarna compozitia intr-un vas tapetat cu unt si las-o sa se coaca timp de jumatate de ora, in conditiile in care cuptorul este deja incins.

Pentru ca budinca de legume sa arate mai bine in farfurie, serveste-o cu doua felii de rosie alaturi.

Noutati de la Qbebe

INSCRIE-TE la newsletter-ul Qbebe si primesti ultimele noutati.

Email
Data nasterii bebelusului    
 

Articole asemanatoare

Articole Lifestyle

Alte articole care te-ar putea interesa

Editorial Qbebe
scris de Otilia Geavlete
Lasă jos telefonul și privește-ți copilul în ochi!Telefonul și internetul, două instrumente destinate să aducă oamenii mai aproape unii de alții, să ne facă să comunicăm mai ușor. În mod paradoxal, efectul lor este astăzi o izolare din ce în ce mai...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net