Mini placinta cu peste

de Alexandra Negreanu
Tip mancare
Aperitive (229)
Bauturi (59)
Ciorbe (55)
Deserturi (347)
Salate (193)
Sosuri (66)
Supe (117)
Paine (16)
Modalitatea de preparare
La cuptor (643)
La foc (944)
Fara foc (271)
Dupa anotimp
Iarna (222)
Primavara (229)
Vara (250)
Toamna (229)
Ingredientul principal
Carne (461)
Fructe (368)
Lactate (491)
Legume (929)
Peste (97)
Oua (237)
Cereale (34)
Durata prepararii
1-2 ore (195)
Dupa origine
Italiene (164)
Indiene (22)
Dupa ocazie
Craciun (180)
Revelion (173)
Pasti (171)
Dupa ora mesei
Mic dejun (272)
Pranz (1067)
Cina (911)
Gustari (614)
Alte caracteristici
Gustoase (845)
De post (182)
Simple (570)
Deosebite (254)

O zicala spune ca "Pestele este bun pentru creier!"si este absolut adevarat. Pestele este bogat in grasimi, cum ar fi somonul, tonul si sardinele, care sunt deosebit de bune pentru creier. Acest lucru este datorat nivelului lor ridicat de omega-3, adica grasimi esentiale, care sunt vitale pentru functionarea sistemului nervos. Consumul regulat de peste poate ajuta, de asemenea la performanta copiilor dislexici si hiperactivi.

De ce ai nevoie


Pentru topping-ul de cartofi
800 g cartofi albi
30 g de unt
7 linguri de lapte
4 linguri parmezan proaspat ras
1 ou, usor batut
sare si piper negru proaspat, macinat, dupa gust

Pentru sos
45 g unt
1 ceapa mare, cuburi
2 linguri de otet
45 g faina
450 g de peste - somon( se indeparteaza si se taie in bucati de 2 cm)
                      -cod, preparat la fel ca somonul
70 g mazare congelata
6 linguri de smantana
1 / 2 lingurita marar proaspat tocat
sare si piper negru proaspat macinat

Cum procedezi

Se incalzeste in prealabil cuptorul la 200 ° C. Se fierb cartofii in apa sarata. Se curata si se freaca cu unt si lapte. Apoi se adauga putin parmezan si se condimenteaza dupa gust.
Pentru a face sosul, se topeste untul apoi se adauga ceapa si se amesteca 5-6 minute, pana se inmoaie. Se adauga otetul si se fierbe timp de 2-3 minute, pana cand lichidul s-a evaporat. Se presara faina pentru a face un rantas si treptat, se adauga continutul de peste si se mai gateste la foc mediu.
Se gateste pana da in clocot, apoi se amesteca pana se ingroasa. Se ia continutul de pe foc si se amesteca separat smantana cu mararul si se toarna peste amestecul cald. Se imparte mazarea si cantitatea de peste in 6 gramajoare mici care se pun in 6 forme micute si rotunde, apoi se toarna peste fiecare sos. Se toarna pe deasupra cate un strat din toppingul de cartofi si se baga la cuptor pentru 25 de minute.
In mod ideal, ar trebui sa se includa doua portii de peste gras pe saptamana in dieta copilului.

 

Noutati de la Qbebe

INSCRIE-TE la newsletter-ul Qbebe si primesti ultimele noutati.

Email
Data nasterii bebelusului    
 

Articole asemanatoare

Articole Lifestyle

Alte articole care te-ar putea interesa

Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Dacă am un singur copil nu înseamnă că sunt mai puțin mamăProbabil că mamele care au doi sau mai mulți copii citind rândurile de mai sus își spun deja că nu fac asta, că nu judecă așa. Dar, poate că fără intenție, de fiecare dată când discută cu mamele cu...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net