-
Timp preparare:
- 10 minute
-
Varsta:
- 2 - 4 ani
-
Nivel dificultate:
- usor
-
Prezent in categoriile:
- Aperitive, Feluri de mancare, Garnituri, Aperitive rapide, Aperitive romanesti, La cuptor, La foc, Mancaruri rapide, Branza, Lactate, Legume, Branza feta, Dovlecei, Oua, Ceapa, Mancaruri, Oua de gaina, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustoase, Simple
-
Ingrediente principale:
- oua, dovlecel
Omletă cu dovlecel si brânză

Ingrediente:
- 4 ouă
- 100 g de telemea de vacă nesarată
- 1 dovlecel sau 1 zucchini
- 15 g de unt
- mărar
- sare şi piper după gust (de preferat este sa pui sare si piper copilului cât mai târziu dupa vârsta de 1 an)
Cum prepari omletă cu dovlecel
- Spală şi curaţă dovlecelul. Taie-l în cuburi mici.
- Pune untul la topit într-o tigaie. Căleşte pentru 3-4 minute dovlecelul, amestecând uşor.
- Între timp pasează bine brânza feta. Sparge ouăle şi bate-le bine, adaugă brânza feta şi amestecă bine.
- Toarnă ouăle bătute peste dovlecel. Nu amesteca. Lasă omleta să se umfle timp de 3 minute, apoi întoarce-o pe cealaltă parte, mai las-o două minute şi mai întoarce-o o dată.
- Răstorn-o pe o farfurie, adaugă mărar tocat şi mănâncă cu poftă.
Omletă cu dovlecel ras

Omletă cu dovlecel la cuptor

Omletă cu dovlecel și iaurt

Omletă cu dovlecel și ceapă

Omletă cu dovlecel pentru bebe

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!