Tip mancare
Aperitive (229)
Bauturi (59)
Ciorbe (55)
Deserturi (347)
Salate (193)
Sosuri (66)
Supe (117)
Paine (16)
Modalitatea de preparare
La cuptor (643)
La foc (944)
Fara foc (271)
Dupa anotimp
Iarna (222)
Primavara (229)
Vara (250)
Toamna (229)
Ingredientul principal
Carne (461)
Fructe (368)
Lactate (491)
Legume (929)
Peste (97)
Oua (237)
Cereale (34)
Durata prepararii
1-2 ore (195)
Dupa origine
Italiene (164)
Indiene (22)
Dupa ocazie
Craciun (180)
Revelion (173)
Pasti (171)
Dupa ora mesei
Mic dejun (272)
Pranz (1067)
Cina (911)
Gustari (614)
Alte caracteristici
Gustoase (845)
De post (182)
Simple (570)
Deosebite (254)

Sosul de visine este un sos care aparent pare sa fie dedicate deserturilor, insa este folosit pentru felul principal al mesei. Schimba putin meniul micutului tau si gateste-i un sos de visine care sa-i deschida pofta de mancare. Usor de preparat, potrivit sezonului cald si deloc pretentios, sosul de visine reprezinta o alegere remarcabila pentru masa de pranz perfecta.

De ce ingrediente am nevoie pentru sosul de visine?

Sosul de visine nu necesita foarte multe ingrediente. Sunt sigura ca ai sa gasesti prin camara si frigiderul tau ceea ce ai nevoie atunci cand te hotarasti sa-l prepari. Iata de ce anume ai nevoie:

500 g de visine

100 g de smantana

50 g de faina

50 g de unt

zahar si sare dupa gust

 

Cum se prepara sosul de visine?

Sosul de visine se prepara foarte simplu. Nu este nevoie sa petreci mai mult de o ora in bucatarie, iar restul timpului il poti dedica familiei tale:

Intr-o cratita infierbanta untul cu faina la foc mic, pana se incorporeaza faina.

Stinge apoi amestecul cu smantana diluata cu putina apa.

Adauga visinele curatate de samburi, zahar sis area dupa gust. Preparatul se mai fierb pan ace visinele se inmoaie.

O data luat de pe foc, preparatul se strecoara si se paseaza cu o lingura de lemn.

Sosul strecurat se mai fierbe cateva minute.

Sosul de visine se poate servi cu fripturi, rasol sau diverse feluri de budinci. Aceeasi reteta o poti utilize si in cazul sosului de cirese sau de afine, singura diferenta fiind aceea ca se inlocuiesc fructele. Pofta buna!

Noutati de la Qbebe

INSCRIE-TE la newsletter-ul Qbebe si primesti ultimele noutati.

Email
Data nasterii bebelusului    
 

Articole asemanatoare

Articole Lifestyle

Alte articole care te-ar putea interesa

Sarbatorile de iarna si alimentatia copilului

  CarmenR
08.01.2011 ora 17:36

Iata ca o data cu Boboteaza am trecut si peste perioada Sarbatorilor de iarna. Cu mic, cu mare am fost un pic mai darnici si un pic mai mancaciosi. Este greu sa renunti sau sa nu gusti macar specialitatile de Craciun, mai ales daca te afli printre persoanele gurmande. Totusi cum ati gestionat...

  allecsa
09.11.2012 ora 17:43

of... se apropie sarbatorile de iarna si nu stiu cum sa-l impiedic pe baietelul meu sa manance de toate... inainte, pana intr-un an, l-am convins cu greu pe tac-su ca e mic si ca trebuie sa manance doar ce e al lui, dar acum sigur nu mai scap... si macar de i-ar da putin (ma refer aici la sarmale,...

  ancab
21.11.2012 ora 12:37

Allecsa, problema asta o am si eu dar pe jumatate. Adica, noi sarbatorile le facem in familie, la parinti, am stabilit noi de comun acord(astfel ii bucuram si pe ei si profitam si noi cat mai avem unde sa ne ducem). Bunici sti cum sunt cu alimentatia "dar dai mama ca eu asa v-am crescut si uite...


Editorial Qbebe
scris de Otilia Geavlete
Iubește-ți copilul mereu, mai ales atunci când nu are talent, se împiedică sau debitează inepții"Iubește-ți copilul oricum ar fi- lipsit de talent, fără succes sau devenit adult. Vorbește cu el, fii fericit, fiindcă copilul este o sărbătoare pe care încă o trăiești." Cam așa sună cuvintele...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net