Culinarby
Qbebe

Varza calita cu ciuperci

Varza calita cu ciuperci

Diana Gherasim

Varza calita cu ciuperci este o reteta savuroasa, bogata in potasiu si sodiu, asigurand un pranz excelent celui mic, mai ales in zilele in care ai un buget redus. Prazul si ciupercile pun in evidenta aroma deosebita a verzei, transformand acest fel de mancare intr-o adevarata delicatesa!

Varza calita cu ciuperci
Timp preparare Timp preparare:
60 de minute
Familie Varsta:
2 - 4 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Feluri de mancare, La foc, Mancaruri cu varza, Varza, Legume, Mancaruri, Pranz, Gustoase
Ingrediente Ingrediente principale:
varza, ciuperci

Ingrediente detaliate pentru varza calita cu ciuperci:

- 2 fire de praz medii

- 100 g piept de pui

- 1 cana de supa de pui

- 1 varza creata

- 1 cutie mica de ciuperci

- 2 linguri de unt

- sare si piper

Cum sa pregatesti varza calita cu ciuperci:

Taie prazul in jumatate pe lungime si clateste-l bine sub jetul de apa, apoi taie-l in fasii subtiri, pune-l intr-o sita si spala-l bine. Intr-o tigaie, pune la topit untul, apoi adauga pieptul de pui taiat cubulete si lasa-l pe foc pana devine fraged. Cand este gata, aseaza-l intr-o farfurie pe care ai intins un servetel de bucatarie, pentru a absoarbe excesul de unt. In aceeasi tigaie, pune la gatit prazul, adaugand putina sare si piper si o un sfert de canita de apa sau supa de pui. Acopera tigaia si lasa prazul la fiert timp de 5 minute, apoi adauga varza si supa ramasa, dar si putina sare, in functie de preferintele tale si ale celui mic. Acopera cratita si lasa varza pe foc pentru inca 15 minute, verificand constant daca mai este nevoie sa adaugi supa sau apa.  Dupa cele 15 minute, adauga ciupercile si mai lasa mancarea pe foc pentru inca 5-7 minute, pana cand legumele sunt fragede. Cand asezi varza calita cu ciuperci in farfurie, adauga pe deasupra si cubuletele de piept de pui, ce vor conferi o  aroma deosebita.

Incearca si tu sa ii prepari micutului tau varza calita cu ciuperci!

varza calita cu ciuperci

Pofta buna!

Articolul urmator
Cum prepari ciorba de lobodă ca să o mănânce și copilul tău
Cum prepari ciorba de lobodă ca să o mănânce și copilul tău

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    5 rețete cu varză care te ajută să slăbesti
    5 rețete cu varză care te ajută să slăbesti

    Mai sunt două luni până la Revelion și cu siguranță multe dintre noi ne dorim să scăpăm de kilogramele acumulate pentru a întâmpina noul an cu o siluetă de...

    Nu-l mai face mofturos! Știința explică de ce copiilor nu le plac broccoli, conopida și varza de Bruxelles
    Nu-l mai face mofturos! Știința explică de ce copiilor nu le plac broccoli, conopida și varza de Bruxelles

    Prichindelul tău strâmbă din nas de fiecare dată când încerci să îi dai să mănânce broccoli, conopidă sau varză de Bruxelles? Ei bine, află că nu sunt...

    Mi-am dat soacra afară din casă după ce am aflat că i-a dat ciuperci fiicei mele, știind că micuței nu îi plac deloc!
    Mi-am dat soacra afară din casă după ce am aflat că i-a dat ciuperci fiicei mele, știind că micuței nu îi plac deloc!

    Tensiunile dintre noră și soacră pot izbucni în special când la mijloc sunt copiii. Într-o asemenea situație s-a regăsit și o mamă de peste hotare, care a fost...

    Cele mai bune sarmale, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingredientul cheie, dar absolut banal, care le face atât de gustoase
    Cele mai bune sarmale, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingredientul cheie, dar absolut banal, care le face atât de gustoase

    Orice gospodină știe să facă sarmale. Dar nu ies la fel de bune ca cele preparate de marii bucătari! Chef Sorin Bontea dezvăluie ingredientul secret pe care îl pune alături de...

    Mirela Vaida ne dezvăluie rețeta tradițională de sarmale moldovenești. „Cu cât sunt mai mici sărmăluțele, cu atât ești mai gospodină”
    Mirela Vaida ne dezvăluie rețeta tradițională de sarmale moldovenești. „Cu cât sunt mai mici sărmăluțele, cu atât ești mai gospodină”

    Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV de la noi obișnuiește să gătească acasă și îi plac mâncărurile tradiționale românești. De aceea, de-a lungul...

    Ce meniu vor avea elevii în programul "Masa caldă" finanțat de Guvern
    Ce meniu vor avea elevii în programul "Masa caldă" finanțat de Guvern

    Deși școala a început deja de două săptămâni, ”Programul masă caldă în şcoli” aprobat de Guvern nu intră încă în cele 350 de școli aflate...

    Studiu incredibil: imagini cu bebeluși în uter care reacționează la gustul amar al alimentelor mâncate de mama
    Studiu incredibil: imagini cu bebeluși în uter care reacționează la gustul amar al alimentelor mâncate de mama

    Un nou studiu extraordinar a înregistrat prima dovadă a reacției bebelușilor din uter la aromele alimentelor consumate de mamele lor. Imaginile uimitoare arată fetuși care...

    Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Tradiții și obiceiuri: ce NU ai voie să faci astăzi
    Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Tradiții și obiceiuri: ce NU ai voie să faci astăzi

    Pe 29 august creștinii de pretutindeni prăznuiesc sărbătoarea Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. În această zi, marcată cu cruce roșie în calendarul...

    © 2024 Qbebe