Ingrediente:
tacamuri de gaina (sau pui), 1 ceapa, 1 castron de morcovi tineri si varza de
Bruxelles, 1 ardei rosu, 1 legatura de patrunjel, 2 oua, 1 varf de lingurita de
bicarbonat de sodiu, 1 lingurita de sare (optional), 1 lingura de malai, 10
linguri de gris, 1 lingura de ulei
Pune gaina la
fiert. Cand s-a fiert indeparteaza carnea de pe oase.
Curata legumele.
Taie ardeiul cuburi mici. Taie ceapa in sferturi.
Pune legumele la
fiert, alaturi de carnea de pasare deja fiarta.
Pentru
galuste:
Freaca
galbenusurile cu ulei si sare.
Bate albusurile
spuma.
Adauga bicarbonatul
de sodiu si galbenusurile. Adauga malaiul si grisul si amesteca bine pana ce
amestecul capata consistenta unei smantani groase.
Pune amestecul la
frigider pentru 10 minute. Apoi, cand legumele sunt aproape fierte, ia o lingura
si scufund-o in supa fierbinte si ia din amestecul pentru galuste. Fiind
fierbinte, amestecul se desprinde mai usor cand il pui in supa. Galustele se vor
ridica la suprafata. Eu fac o galusca mai mare, pe care, dupa 15 minute de fiert
o testez la mijloc sa vad daca este fiarta. Daca galusca mare este fiarta,
atunci si restul mai micute sunt.
Cand galustele s-au fiert, adauga patrunjelul
tocat.
Se serveste simpla
sau cu smantana.
POFTA
BUNA!
Aceasta reteta a fost oferita de: