3 prăjituri de Paște deosebite

Nota: 0 / 0 voturi  |  0 reviewuri  |  1056 vizualizari | de Alina Nedelcu

Masa de Paște ar fi parcă incompletă dacă, alături de deserturile tradiționale (pască și cozonac) nu am avea și altele, mai inedite. De aceea, în articolul de mai jos, veți găsi 3 rețete de prăjituri deosebite, menite să ne încânte atât prin gustul, cât și prin aspectul lor. Ele pot constitui oricând un desert festiv, iar aerul specific Sărbătorilor Pascale le va fi conferit cu ajutorul unor ornamente (pregătite homemade sau achiziționate din comerț).

Timp preparare: 1-2 ore
Varsta: Familie
Nivel dificultate: usor
Prezent in categoriile: Deserturi, Finger Food, La cuptor, Primavara, Cereale, 1-2 ore, Pasti, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Deosebite
Ingrediente principale: Faina, oua, ulei, diverse produse lactate, zeama de lamaie, fructe uscate, nuci, morcov, mirodenii, esente de tot felul




Trimite articolul pe email

Chec glazurat, cu morcovi

Dacă vrei să le oferi celor dragi un desert special pentru masa de Paște, încearcă următoarea prăjitură. Aceasta va fi încântătoare datorită mixului de arome conferit de mirodenii și se va frăgezi bine după o zi sau două, constituind inclusiv o gustare potrivită pentru un ceai sau o cafea. Este recomandabil să ții prăjitura la frigider, până la 4-5 zile.

Ingrediente pentru 10-12 porții de Chec glazurat

Ingrediente pentru aluat

200 g făină (care crește singură)
250 g zahăr brun
75 g iaurt
175 ml ulei
3 ouă mari
100 g stafide
3 morcovi rași
1 linguriță extract de vanilie
2 lingurițe scorțișoară măcinaă
1/4 linguriță nucșoară
100 g fistic
1 vârf de sare

Ingrediente pentru glazură

100 g unt
200 g zahăr
100 g brânză dulce
100 g marzipan
colorant alimentar portocaliu (pentru a pregăti niște morcovi)
Timp total de preparare: 1 oră și 15 minute

Cum se prepară Checul glazurat, cu morcovi

Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade
Pasul 2: Amestecă uleiul, iaurtul, ouăle și vanilia.
Pasul 3: Pune laolaltă făina, zahărul, scorțișoara, nucșoara și un vârf de sare. Ai grijă să nu lași zahărul să formeze cocoloașe!
Pasul 4: Ingredientele umede vor fi adăugate celor uscate, alături de morcovii rași, de stafide și de jumătate din cantitatea de fistic. Se va obține un aluat omogen
Pasul 5: Aluatul va fi pus într-o tavă (pe care s-a pus hîrtie de copt) și dat la cuptor cam 40 de minute. După ce va fi scos de la cuptor, aluatul va fi lăsat să se răcească în tava de chec.
Pasul 6: Pentru glazură, vei începe prin a amesteca untul și zahărul. Peste ele vei adăuga jumătate din cantitatea de brânză dulce. După aceea vei adăuga și restul cantităților din aceste ingrediente și vei continua să amesteci.
Pasul 7: Prăjitura va fi scoasă din tavă și vei așeza pe ea glazura
Pasul 8: Marzipanul va fi amestecat cu colorantul alimentar și vei încerca să decupezi din el niște forme de morcovi.
Pasul 9: Morcovii vor fi așezați pe glazură, iar restul de fistic va fi și el așezat, astfel încât să realizezi un fel de „frunze" pentru morcovi.
Pasul 10: Lasă glazura și decorul să se întărească treptat.

Chec cu glazura, ornat cu morcovi din zahar sau marzipan

Cheesecake cu morcovi

Este un desert ce este atât pe gustul copiilor, cât al nostru, al celor mari. Îl poți transforma într-o prăjitură ideală pentru Paște, care este ușoară, răcoritoare și va cuceri prin simplitate și prin aromele fine.

Ingrediente pentru blatul de Cheesecake cu morcovi

60 nuci pecan coapte
8 biscuiți digestivi
60 g unt
3 linguri zahăr
1 vârf de sare

Ingrediente pentru umplutura de Cheesecake cu morcovi

20 g unt
2 morcovi de mărime medie
300 g zahăr
4 ouă mari
800 g brânză dulce
1/2 linguriță nucșoară
1/2 linguriță scorțișoară măcinată
1 linguriță ghimbir proaspăt (ras)
1 linguriță și jumătate esență de vanilie
1 vârf de sare
pentru decor: morcovi din zahăr/din marzipan
Timp de preparare: 2 ore- 2 ore și 15 minute

8 porții

Cum se prepară Cheesecake cu morcovi

Pasul 1: Nucile pecan vor fi zbrobite într-un robot de bucătărie
Pasul 2: Le vei pune într-un vas, alături de biscuiții (zrobiți), unt, zahăr și sare. Le vei amesteca pentru a obține un fel de blat.
Pasul 3: Tapetează un vas cu folie de aluminiu și pune pe aceasta amestecul pentru blatul prăjiturii. Îl vei lăsa la cuptor cam 15 minute.
Pasul 4: Topește untul la foc mediu. Peste el vei pune morcovii rași, alături de o jumătate de cană de zahăr. Amestecă bine, până când morcovii se vor înmuia (cam 3-4 minute). Lasă amestecul la răcit
Pasul 5: Brânza dulce și restul de zahăr vor fi amestecate timp de 4 minute. Apoi vei adăuga treptat și câte un ou, apoi morcovii și mirodeniile. Le vei amesteca până când vei obține o pastă omogenă.
Pasul 6: După ce blatul s-a răcit bine, adaugă peste el crema de brânză.Vei da la prăjitura la cuptor cam 80-90 de minute
Pasul 7: Vei lăsa prăjitura la răcit și apoi o vei da la frigider pentru cel puțin 6 ore.
Pasul 8: O vei decora cu morcovii din marzipan înainte de a o servi

Guguluf cu lămâie

Guguluful poate face oricând parte dintre prăjiturile festive, pe care le preparăm cu bucurie cu ocazia diferitelor sărbători. Iată de ce poate fi o alegere inspirată să prepari o asemenea prăjitură și pentru Paște, alegând pentru ea niște ornamente specifice. Cu siguranță că vei reuși să-i încânți atât pe micii, cât și pe marii pofticioși!

Ingrediente pentru aluatul de Guguluf cu lămâie

750 g făină
1 cană de unt
400 g zahăr
4 ouă
1 linguriță esență de lămâie
2 lingurițe esență de vanilie
sucul de la 1/2 de lămâie
1 plic praf de copt
1 lingură coajă de lămâie
150 ml lapte

Ingrediente pentru glazura Gugulufului cu lămâie

360 g zahăr pudră
1/4 cană cacao pudră
5-6 linguri lapte
2 lingurițe esență de vanilie
1/2 lingură unt (nesărat)
Timp de preparare: 60 de minute
10 porții

Cum se prepară Guguluful cu lămâie

Pasul 1: Într-un vas vei amesteca făina și praful de copt
Pasul 2: Vei amesteca zahărul, untul și ouăle, preferabil cu un mixer.
Pasul 3: Peste acest amestec vei adăuga esențele, sucul și zeama de lămâie.Le vei amesteca.
Pasul 4: Începe să adaugi făina în ingredientele umede. Făina va fi adăugată în 3 părți, având grijă să adaugi treptat și laptele
Pasul 5: Aluatul obținut va fi introdus într-o formă de guguluf și dat la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute. Lasă-l apoi să se răcorească la temperatura camerei. După 10 minute îl vei întoarce pe cealaltă parte.
Pasul 6: Amestecă pudra de cacao și zahărul. Adaugă apoi vanilia și laptele.
Pasul 7: După aceea vei adăuga și untul.
Pasul 8: Tot amestecul pentru glazură va fi pus apoi pe o baie de aburi, până când untul se va topi bine.
Pasul 9: Poți să torni glazura peste prăjitură și să o decorezi apoi cu orice fel de ornamente pentru Paște (bomboane, oușoare etc.).

Guguluf cu glazura

Surse:
www.bbcgoodfood.com, www.marthastewart.com, www.cookwithmanali.com


Surse poze:
www.facebook.com

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 0.0
(0 voturi)

Filtre retete culinare

Prajituri Prajituri grecesti Prajituri cu crema Prajituri cu nuca Prajituri cu mere Prajituri cu gem Prajituri cu biscuiti Prajituri cu branza Prajituri cu lamaie Prajituri cu ciocolata Prajituri cu fructe Prajituri cu piscoturi Prajituri cu cocos Prajituri cu nes Prajituri cu banane Prajituri cu iaurt Prajituri cu dovleac Prajituri cu visine Prajituri cu capsuni Prajituri cu lapte Prajituri cu caise Prajituri de Craciun Prajituri de Revelion Prajituri de post Prajituri rapide Prajituri simple Prajituri de casa Prajituri fara coacere Prajituri cu foi Prajituri turcesti Prajituri dietetice Prajituri gustoase Prajituri fara zahar Prajituri pufoase Foi de prajituri Blaturi de prajituri Prajituri fara crema Prajituri pentru copii Prajituri cu cirese Sosuri paste Paste Mancaruri de Paste Paste bologneze Paste carbonara Paste milaneze Paste de post Paste cu ton Paste cu legume Paste cu ciuperci Paste cu branza Paste cu pui Paste cu fructe de mare Aperitive deosebite Torturi deosebite
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Irina Olteanu
De ce să îți lași copilul să nu facă nimic în vacanța de varăNu sunt încântată de ideea de lene. Absolut deloc. Îmi displace maxim să îmi văd copilul cum stă degeaba, cum taie frunză la câini, cum freacă menta. Oricum i-ați zice. Implică o activitate...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net