4 rețete de vară propuse de Gordon Ramsay

Nota: 5.8 / 6 voturi  |  0 reviewuri  |  580 vizualizari | de Alina Nedelcu

Venirea verii și a vacanțelor ne îndeamnă să vrem să avem parte de feluri de mâncare speciale, întrucât avem mai mult timp să le savurăm alături de cei dragi. Pentru un plus de inspirație, în articolul de mai jos veți găsi 4 rețete de vară propuse de celebrul bucătar scoțian Gordon Ramsay, ce are restaurante în mai multe țări și a devenit renumit și datorită faptului că a fost gazda show-urilor „Hell's Kitchen" și „MasterChef".

Timp preparare: 30-120 de minute
Varsta: Familie
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Feluri de mancare, Finger Food, La cuptor, La foc, Vara, Legume, 30-60 minute, 1-2 ore, Pranz, Cina, Gustoase
Ingrediente principale: Diverse legume, orez, faina, produse lactate, ulei, carne, mirodenii




Trimite articolul pe email

Arancini cu umplutură de ciuperci și brânză

Arancini este un fel de mâncare italian, ce constă în bile de orez care pot fi umplute fie cu carne tocată, fie cu legume fierte. Rețeta de mai jos, propusă de către Gordon Ramsay, se bazează pe o umplutură de ciuperci, ceapă și brânză și este ideală să fie servită alături de alte legume ale verii (cum ar fi roșiile și dovleceii).

Ingrediente pentru 18 Arancini cu umplutură de ciuperci și brânză

250 g orez pentru risotto (cu bob mic și rotund)
100 g făină
25 g ciuperci uscate
1 ceapă mică
1 căpățână de usturoi
500 ml supă de legume
9 mini mozzarella
1-2 ouă
25 g parmezan ras
125 ml vin alb (sec)
125 g pesmet
unt
ulei (pentru prăjit)
sare și piper
opțional: zeamă de lămâie, roșii, dovlecei
Timp de preparare: 2 ore

Cum se prepară Arancini cu umplutură de ciuperci și brânză

Pasul 1: Ciupercile uscate vor fi puse la înmuiat în apă fierbinte pentru 20 de minute
Pasul 2: Ceapa și usturoiul vor fi tocate
Pasul 3: Le vei pune să se rumenească într-o tigaie în care ai pus unt și puțin ulei. Le vei lăsa acolo cam 5 minute
Pasul 4: Adaugă peste ceapă și usturoi orezul, dar și vinul, amestecând bine. Lasă orezul să se gătească până când începe să se rumenească și până când amestecul este aproape de fierbere.
Pasul 5: Peste ciupercile înmuiate va fi pusă supa de legume. După aceea vei lua câte un polonic de supă și o vei turna peste orez. Vei continua așa până când tot lichidul a fost absorbit de orez, iar acesta va căpăta o consistență cremoasă (acest proces ar trebui să dureze cam 20 de minute).
Pasul 6: Ciupercile ce au stat la înmuiat în supă vor fi tăiate cubulețe și puse și ele peste orez. Apoi vei amesteca bine orezul, adăugând și parmezanul ras.
Pasul 7: Orezul va fi lăsat la răcit.
Pasul 8: Bilele de mozzarella vor fi tăiate în cuburi de1-2 cm
Pasul 9: Vei lua trei castronele și în fiecare vei pune următoarele ingrediente: pesmetul, ouăle bătute, făina
Pasul 10: Odată ce orezul s-a răcit bine, vei forma din el biluțe cam de dimensiunea unei mingi de golf. În mijlocul fiecăreia dintre ele vei pune câte un cub de mozzarella, asigurându-te că aceasta a pătruns complet în orez. Lasă-le la frigider pentru aproximativ 30 de minute
Pasul 11: Fiecare bilă de orez va fi dată, pe rând, în făină, ou și în pesmet.
Pasul 12: Bilele de orez vor fi puse la prăjit în ulei, până când vor deveni aurii.
Pasul 13: Dacă vrei, stoarce pe ele zeamă de lămâie și servește-le calde, alături de legume coapte sau la grătar (cum ar fi roșii sau dovlecei).

Arrancini cu legume

Frittata cu brânză, mazăre și bacon

Dacă te-ai săturat de o simplă omletă, este momentul să încerci o rețetă de frittata propusă de celebrul bucătar Gordon Ramsay. În ceea ce privește originea acestui fel de mâncare, nu se știe exact dacă este spaniolă sau italiană. Cert este că spre deosebire de omletă, la care toate ingredientele se amestecă într-un bol, aici ingredientele se pun în straturi în tigaie. De asemenea, după ce aceasta se va pătrunde puțin în tigaie, o vei introduce și la cuptor, unde poate sta, în funcție de dimensiune, până la o jumătate de oră. Adaugă-i legume și bacon și o poți transforma într-o mâncare îndrăgită de întreaga familie!

Ingrediente pentru 4-6 porții de Frittata cu brânză, mazăre și bacon

8 ouă
120 g brânză sărată
3-4 linguri parmezan ras
8 feliuțe de bacon
1 ardei gras roșu
150 g mazăre congelată
3 fire de ceapă verde
ulei de măsline
1 mână de busuioc proaspăt
piper
Timp de preparare: 30-35 de minute

Cum se prepară Frittata cu brânză, mazăre și bacon

Pasul 1: Cuptorul va fi încins la 180 de grade
Pasul 2: Ardeiul va fi spălat și tăiat cubulețe
Pasul 3: Ceapa verde va fi spălată și tocată
Pasul 4: Busuiocul va fi spălat și tocat
Pasul 5: Brânza va fi tăiată cubulețe
Pasul 6: Într-o tigaie cu ulei de măsline vei pune baconul. Lângă el vei pune și ardeiul roșu și le vei lăsa să se rumenească. Vei pune alături de ele și ceapa verde. Mai lasă să se gătească 4-5 minute.
Pasul 7: După ce restul legumelor s-au gătit vei adăuga și mazărea, dar și busuiocul tocat mărunt. Pune și jumătate din cubulețele de brânză
Pasul 8: Ouăle vor fi bătute și peste ele vei pune parmezan și puțin piper. Vei începe să torni încet oul peste legume și brânza.
Pasul 9: Odată ce omleta prinde contur, vei pune peste ea și restul de brânză.
Pasul 10: Tigaia cu omletă va fi dată la cuptor pentru alte 4-5 minute și o vei lăsa acolo până când se va rumeni bine.

Frittata cu legume

Chifteluțe din brânză Halloumi, dovlecei și ierburi aromatice

Brânza Halloumi este o brânză din lapte de oaie și de capră, de consistență dură, care se înmoaie mai bine și devine mai bună odată ce este încălzită. Așa că o poți pune pe deplin în valoare dacă o vei include într-o rețetă de vară ce include una dintre cele mai îndrăgite legume din acest anotimp: dovlecelul. Chifteluțele din brânză Halloumi vor fi și mai bune dacă vor fi servite alături de o salată proaspătă.

Ingrediente pentru 4 porții de Chifteluțe din brânză Halloumi, dovlecei și ierburi aromatice

500 g brânză Halloumi rasă
1 dovlecel mare
2 morcovi
2-4 fire de ceapă verde
2 linguri frunze de coriandru
2 linguri frunze de mentă
2 ouă
2-4 linguri pesmet
ulei de măsline
sare și piper
mix de salate (pentru servit)
Timp de prepare: 50-60 de minute

Cum se prepară Chifteluțe din brânză Halloumi, dovlecei și ierburi aromatice

Pasul 1: Dovlecelul va fi ras.
Pasul 2: Morcovii vor fi spălați, curățați și rași.
Pasul 3: Dovlecelul și morcovii se vor amesteca și vor fi puși în câte o bucată de tifon sau într-o cârpă subțire pentru a-i stoarce bine. Legumele vor fi date cu puțină sare.
Pasul 4: Ierburile vor fi spălate și tocate mărunt, la fel și ceapa verde
Pasul 5: Ouăle vor fi bătute.
Pasul 6: Brânza Halloumi, amestecul de morcovi și dovlecei, ceapa și ierburile aromatice vor fi amestecate. Adaugă și ouăle peste ele, dar și pesmetul.
Pasul 7: Verifică să vezi dacă amestecul de legume are consistența potrivită pentru a forma din el niște chiftele plate. Dacă ți se par prea moi, mai adăuga puțin pesmet.
Pasul 8: Chiftelele vor fi bine aplatizate și le vei pune pe o tavă, acoperită de o folie de plastic. Le vei lăsa la frigider pentru 20-25 de minute pentru a se mai întări.
Pasul 9:Chiftelele vor fi puse la prăjit până când se vor rumeni bine. Le vei servi calde, alături de o salată.

Chiftele cu salata

Frigărui de pui marinate

Întrucât nu ne putem închipui vara fără savuroasele preparate pe grătar, puteți să pregătiți oricând o rețetă propusă de chef Gordon Ramsay. Frigăruile din carne de pui sunt ușoare, suculente, iar roșiile, semințele de pin și parmezanul le vor conferi un gust cu totul deosebit. Le puteți prepara fără probleme și la cuptor și pot fi servite cu orice fel de garnitură.

Ingrediente pentru 4 porții de Frigărui de pui marinate

500 g piept de pui
200 g roșii în ulei
50 g semințe de pin
50 g parmezan
1 căpățână de usturoi
2 linguri pătrunje proaspăt
Timp de preparare (fără statul cărnii la marinat): 1 oră

Cum se prepară Frigăruile de pui marinate

Pasul 1: Semințele de pin se vor rumeni într-o tigaie pentru 5 minute
Pasul 2: Usturoiul va fi curățat și transformat în pastă
Pasul 3: Semințele de pin, roșiile, usturoiul și brânza parmezan vor fi puse în blender. Dacă ți se pare că roșiile în ulei nu sunt destul de uleioase, mai adaugă ulei de măsline.
Pasul 4: Pieptul de pui va fi spălat și tăiat cuburi mari. Acestea vor fi puse la marinat în pasta de roșii obținută anterior.
Pasul 5: Puiul va sta la marinat cel puțin o oră, în frigider.
Pasul 6: Bucățile de pui vor fi puse pe bețe de frigărui și vor fi date la cuptor pentru aproximativ 45 de minute

Frigarui cu legume la gratar

Surse:
www.gordonramsay.com

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 5.8
(6 voturi)

Filtre retete culinare

Salate de vara Ciorbe de vara Salate de primavara Supe de vara
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Irina Olteanu
De ce să îți lași copilul să nu facă nimic în vacanța de varăNu sunt încântată de ideea de lene. Absolut deloc. Îmi displace maxim să îmi văd copilul cum stă degeaba, cum taie frunză la câini, cum freacă menta. Oricum i-ați zice. Implică o activitate...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net