Friptura de muschi de porc umplut cu prune

Nota: 5 / 2 voturi  |  0 reviewuri  |  3578 vizualizari | de Isabela Polnar

Muschiul de porc este fraged si se combina excelent cu prunele uscate. Poti sa pregatesti astfel, o friptura deosebita pentru o cina festiva sau, de ce nu, un aperitiv satios si aspectuos.

Timp preparare: 80 de minute
Varsta: Familie
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Feluri de mancare, La cuptor, Carne, Fructe, peste 2 ore, Deosebite
Ingrediente principale: muschi de porc, prune uscate




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru friptura de muschi de porc umplut cu prune:

1.5 kg de muschi de porc
300g prune uscate
5 linguri de ulei de masline
sare, piper
busuioc, rozmarin, coriandru
2 pahare vin alb, 5 catei de usturoi
2-3 linguri dulceata de prune sau de caise

Cum prepari friptura de muschi de porc umplut cu prune:

Scobeste cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit muschiul de porc, astfel incat sa formezi in el loc pentru a-l umple cu prune. Scoate samburii prunelor si  indeasa in muschiul de porc, pruna cu pruna, apasand tare pentru a te asigura ca acoperi golurile. Asezoneaza muschiul cu condimente: sare, piper, busuioc, rozmarin, coriandru. Amesteca intr-un castron uleiul cu vinul, cu dulceata de prune si toarna peste muschi. Pune la cuptor, la 220 de grade Celsius pentru 30 de minute si apoi pentru o ora la 200 de grade Celsius, turnand din 20 in 20 de minute din sosul de vin peste carne. Se serveste taiata felii. Pofta buna! 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 5.0
(2 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Friptura de porc cu sos Friptura de porc cu sos
Friptura de porc cu usturoi, sos de rosii si vin Friptura de porc cu usturoi, sos de rosii si vin
Friptura de caprioara Friptura de caprioara
Friptura de gasca cu sos de coniac Friptura de gasca cu sos de coniac

Filtre retete culinare

Muschi de porc Muschi de vita Ciorbe de porc Carne de porc Fripturi de porc Tocanite de porc Ceafa de porc Pulpa de porc Cotlet de porc Coaste de porc Sunca de porc Aperitive oua umplute Oua umplute Prune
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Confesiuni de mamă: De ce urăsc să mă duc cu copilul în parcDa, ați citit bine titlul: urăsc să mă duc cu copilul în parc. Anya are acum 8 ani și în fiecare an al vieții ei am avut adevărate stări de disconfort, de nervozitate și chiar și atacuri de panică la...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net