10 idei de rețete de Halloween, pentru deliciul copiilor și nu numai

Nota: 10 / 2 voturi  |  0 reviewuri  |  277 vizualizari | de Alina Nedelcu

În ultimii ani, Halloween-ul a devenit una dintre cele mai așteptate sărbători și în țara noastră. Pentru a ne pregăti așa cum trebuie pentru un „Halloween Party" al celor mici, este necesar să găsim rețete ingenioase și „monstruos" de bune. Iată câteva sugestii și în articolul de mai jos!

Timp preparare: 30-90 de minute
Varsta: peste 4 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Aperitive, Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, Toamna, Lactate, Cereale, 30-60 minute, 1-2 ore, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Deosebite
Ingrediente principale: Faina, oua, ulei, produse lactate, zahar, mirodenii, legume




Trimite articolul pe email

Mini-pizza păianjeni

Mini-pizza este oricând vedeta unui meniu de copii. Prepară o rețetă numai bună pentru petrecerea de Halloween, care poate fi inclusiv pe gustul unui mic „mofturos. Pentru o variantă mai rapidă, folosește aluat de pizza din comerț.

Ingrediente pentru 8-10 Mini-pizza păianjeni

250 g aluat pizza
150 g măsline negre
1 cană brânză mozzarella
350 g pastă de tomate
1 lingură busuioc uscat
1 lingură oregano uscat
1 lingură pătrunjel uscat
1 lingură oțet balsamic
Timp de preparare: 30-35 de minute

Cum se prepară Mini-pizza păianjeni

Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade
Pasul 2: Întinde aluatul și folosește o formă rotundă (cu diametrul de aproximativ 8 cm) pentru a decupa niște discuri
Pasul 3: Vei amesteca pasta de tomate cu condimentele pentru a obține sosul pentru pizza
Pasul 4: Vei distribui sosul pe fiecare dintre mini-pizza
Pasul 5: Vei pune peste pizza și brânza mozzarella, încercând să dai forma unei pânze de păianjen
Pasul 6: Vei da mini-pizza la cuptor pentru aproximativ 10 minute, până când aluatul devine auriu
Pasul 7: Lasă pizza să se răcorească treptat și după aceea vei lua măslinele negre și le vei tăia pentru a realiza chipul unui păianjen

Mini-pizza paianjeni

Mumii verzi

Ca să creezi o atmosferă de Halloween cât mai autentică, nu uita și de prezența mumiilor. Copilul tău va fi încântat să primească un aperitiv format din mici mumii verzi, care să aibă un gust plăcut și  să fie autentice grație aluatului crocant.

Ingrediente pentru 10 Mumii verzi

10 ardei verzi, similari ca formă celor iuți, dar care aparțin unui sos neiute
200 g cremă de brânză dulce
200 g cremă brânză puțin sărată
1 ceapă verde
aluat din comerț
2 ouă
sare
smântână și măsline negre (pentru ochișorii mumiilor)
Timp de preparare: 1 oră

Cum se prepară Mumiile verzi

Pasul 1: Vei încinge cuptorul la 220 de grade
Pasul 2. Vei spăla ceapa verde și o vei toca. Vei tăia mărunt măslinele negre
Pasul 3: Vei amesteca cele două tipuri de brânză, ceapa verde și sarea
Pasul 4: Vei lua aluatul, vei tăia pătrate din el și apoi vei decupa fâșii lungi (cam de 10 cm)
Pasul 5: Vei umple ardeii cu amestecul de brânză
Pasul 6: Pe fiecare ardei vei lua fâșii de aluat, lăsând loc liber pentru ochi
Pasul 7: Pe aluat vei întinde ouăle bătute
Pasul 8: Vei da ardeii la cuptor pentru aproximativ 8-10 minute, până când aluatul se va rumeni
Pasul 9: Vei lăsa ardeii să se mai răcească și vei contura și ochișorii „mumiilor": te vei folosi de o scobitoare și îi vei face din smântână. Vei lipi peste cerculețe din smântână bucățelele de măsline negre.

Ardei cu aluat, intruchipand mumii

Ardei umpluți „Jack-o-Lantern"

Dovlecii „Jack-o-Lantern" (element specific Halloween-ului, ce reprezintă dovleacul scobit pentru a reprezenta o față monstruoasă sau comică; înăuntru dovleacul are și o lumânare) sunt „vedetele" Halloween-ului. Poți să-i aduci și mai mult în atenția copilului tău dacă vei prepara un fel de mâncare gustos și hrănitor, care poate să ajungă printre favoritele sale.

Ingrediente pentru 4 porții de Ardei umpluți „Jack-o-Lantern"

4 ardei grași roșii (de mărime medie)
1 cană și jumătate orez brun (gata fiert)
300 g carne de vită tocată
1 cană ceapă
1/2 cană pătrunjel proaspăt
1/4 linguriță amestec de condimente (de exemplu, oregano, nucșoară etc.)
sare
1 cană pastă de tomate
60-70 g parmezan ras
1/2 cană supă de pui (preparată în prealabil)
Timp de preparare: 1 oră și jumătate

Cum se prepară Ardeii umpluți „Jack-o-Lantern"

Pasul 1: Cuptorul va fi încins la 180 de grade
Pasul 2: Vei spăla și vei scoate miezul și semințele ardeilor. Fiecare va fi transformat, cu ajutorul unui cuțit, într-un chip de umpluți „Jack-o-Lantern"
Pasul 3: Vei toca mărunt ceapa
Pasul 4: Carnea tocată va fi condimentată, vei pune în ea și ceapa. O vei da apoi la rumenit, într-o tigaie
Pasul 5: Vei lăsa carnea la gătit până când se va rumeni ușor (cam 4 minute)
Pasul 6: Vei pune alături de carne și 1/2 cană pastă de tomate, orezul, dar și supa. Le vei lăsa pe toate la gătit
Pasul 7: Carnea de vită va fi utilizată pentru a umple fiecare ardei
Pasul 8: Vei pune ardeii umpluți într-o cratiță, vei turna apoi sosul de tomate.
Pasul 9: Vei lua ardeii și îi vei da la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute

Ardei umpluti cu carne, cu paianjeni in decor

„Spider-web Pizza"

În special băiețeii adoră să vadă peste tot pânze de păianjen cu ocazia Halloween-ului. Oferiți-le această ocazie inclusiv când iau masa, pregătindu-le o pizza delicioasă, ce va reda o pânză de păianjen delicioasă, care se va topi în gură. Ea va fi realizată din brânză mozzarella!

Ingrediente pentru 2 porții de „Spider-web Pizza"

300 g aluat de pizza
250 g pastă de tomate
1 lingură oregano uscat
1 lingură busuioc uscat
300 g brânză mozzarella
3 măsline negre mari
Timp de preparare: 30 de minute

Cum se prepară „Spider-web Pizza"

Pasul 1: Încinge cuptorul la 220 de grade
Pasul 2: Întinde aluatul de pizza pentru a forma un disc
Pasul 3: Vei amesteca pasta de tomate cu mirodeniile pentru a obține sosul. Vei unge aluatul cu sosul
Pasul 4: Vei distribui brânza, tăiată fâșii, pentru a forma o pânză
Pasul 5: Vei pune pizza la cuptor pentru aproximativ 10 minute
Pasul 6: O vei lăsa la răcit, timp în care vei pregăti chipul păianjenului, din măslinele negre

Pizza cu panza de paianjen din mozzarella

„Oase" delicioase

Rețeta de mai jos nu numai că va reprezenta un aperitiv sau o gustare binevenită în preajma Halloween-ului, dar „oasele" obținute pot fi utilizate pe post de obiecte de ascuns la o „vânătoare de comori". Cu siguranță că micuții noștri vor fi deosebit de încântați că vor putea porni la o „vânătoare” de „oase"!

Ingrediente pentru 12 bucăți „Oase" delicioase

400 g aluat din comerț
ulei de măsline
Parmezan ras
Timp de preparare: 45-50 de minute (fără timpul cât aluatul stă la rece)

Cum se prepară „Oasele" delicioase

Pasul 1: Vei diviza aluatul în 12 părți
Pasul 2: Fiecare parte va fi modelată sub forma unei sfori lungi de 12-15 cm, lăsând capetele mai rotunjite
Pasul 3: Vei modela aluatul sub formă de oase
Pasul 4: Vei pune „oasele" pe hârtie de copt, într-o tavă. Le vei unge cu ulei de măsline și apoi vei turna peste ele cât parmezan dorești
Pasul 5: Le vei acoperi apoi cu folie de plastic și le vei lăsa la crescut pentru aproximativ 30 de minute
Pasul 6: Cuptorul va fi încins la 200 de grade
Pasul 7: Vei lăsa „oasele" la cuptor cam 20 de minute, până când se vor rumeni

Fursecuri in forma de oase

Pancakes în formă de fantome

De Halloween, cei mici ar dori să vadă fantome peste tot. De ce nu, ele pot fi oricând binevenite inclusiv în farfuria lor, luând forma unor pancakes drăgălașe și gustoase. În mod cert că fantomele pufoase și vanilate vor fi o mare bucurie, în special pentru băieței.

Ingrediente pentru 7-8 Pancakes în formă de fantome (de 5-6 cm)

250 g făină
3 linguri zahăr
350 ml lapte
1 ou
1 lingură esență de vanilie
1/2 linguriță praf de copt
1 praf de sare
mini-chips-uri de ciocolată
ulei
Timp de preparare: 25-30 de minute

Cum se prepară Pancakes în formă de fantome

Pasul 1: Vei pune la un loc făina, oul, zahărul, esența de vanilie, praful de copt și sarea pentru a obține un aluat. Va trebui să-l amesteci până când nu vei mai vedea cocoloașe
Pasul 2: Pune o tigaie la încins, turnând în ea puțin ulei (pe care-l vei uniformiza în tigaie)
Pasul 3: Vei lua cam o lingură și jumătate din aluat și vei încerca să dai o formă ca de fantomă (așa cum vei vedea și în imaginea de mai jos).
Pasul 4: Fiecare pancake va fi lăsată la rumenit cam 30 de secunde-1 minut pe fiecare parte
Pasul 5: După ce acestea sunt gata, le vei lăsa la răcit. Nu pune chips-urile de ciocolată pe ele cât sunt prea calde, astfel încât acestea să nu se topească.
Pasul 6: Odată ce clătitele s-au răcorit , vei fixa 2 minichips-uri pentru ochișori, iar unul va fi gurița.

Pancakes in forma de fantome

Fursecuri-păianjeni

Întrucât păianjenii fac parte din „recuzita" de bază a Halloween-ului, merită să-i întruchipezi inclusiv în deserturile speciale pentru această sărbătoare. Fursecurile de mai jos vor fi pe gustul celor mici nu numai grație aspectului, ci și gustului de unt de arahide și de ciocolată.

Ingrediente pentru 20 de Fursecuri-păianjeni

1/2 cană unt
3/4 cană unt de arahide
60 g zahăr brun
300 g făină
100 g zahăr
1 linguriță extract de vanilie
1/2 linguriță praf de copt
1 vârf de sare
20 bomboane de ciocolată, rotunde
3/ 4 cană mini-chips-uri de ciocolată
40 ochișori bomboane
Timp de preparare: 1 oră

Cum se prepară Fursecurile-păianjeni

Pasul 1: Încinge cuptorul la 160 de grade.
Pasul 2: Untul la temperatura camerei și untul de arahide vor fi mixate. Adaugă peste ele zahărul (brun și obișnuit), ouăle și extractul de vanilie. Continuă să amesteci ajutându-te de mixer
Pasul 3: Separat vei amesteca făina, praful de copt și sarea. Vei turna această combinație peste cea cu ouă și vei avea grijă să obții un aluat omogen
Pasul 4: Vei face din aluat biluțe și le vei coace pentru aproximativ 10 minute
Pasul 5: Le vei scoate din cuptor și le vei presa deasupra pentru a realiza o gaură. Le vei mai da la cuptor pentru aproximativ 6-10 minute, până când se rumenesc
Pasul 6: După ce le vei scoate din cuptor le vei lăsa la răcit la temperatura camerei. Apoi vei pune în fiecare gaură de pe fursecuri câte o bomboană de ciocolată
Pasul 7: Chips-urile de ciocolată vor fi topite, iar o parte din glazura rezultată va fi pusă într-un cornet destinat ornării. Ajutându-te de acesta, vei începe să trasezi piciorușe de păianjen pe fiecare dintre fursecuri, începând din mijloc, de la bomboana de ciocolată.
Pasul 8: Restul de ciocolată topită va fi utilizat pentru a lipi ochișorii fiecărui păianjen. Lasă fursecurile la temperatura camerei, până când se răcesc de tot.

Fursecuri-paianjeni

Sufleu-monstruleț

Acest preparat va fi cu siguranță în centrul atenției la o petrecere organizată cu ocazia Halloween-ului. Ca să fie gata mai rapid, folosește aluat foetaj din comerț. Sufleul se va rumeni mai bine dacă vei utiliza vase de ceramică, termorezistente.
Ingrediente pentru 4-6 porții de Sufleu-monstruleț
4 ouă
1 lingură și jumătate unt
2 lingurițe extract de vanilie
80 g făină
250 ml lapte
50 g zahăr (pentru pregătirea vaselor în care va fi copt sufleul)
80 g zahăr + 2 linguri (pentru sufleu)
1 pachet aluat foietaj din comerț
1 borcan gem de vișine sau de fructe de pădure
drajeuri albe, mini-chips-uri de ciocolată și cremă de ciocolată (pentru ochii monstrulețului)
Timp de preparare: 2 ore

Cum se prepară Sufleul-monstruleț

Pasul 1: Cuptorul va fi încins la 160 de grade
Pasul 2: Vasele de ceramică în care va fi copt sufleul vor fi unse cu unt și cu zahăr
Pasul 3: 1 cană de lapte (cam 200 de ml) vor fi puse la foc mediu
Pasul 4: Vor fi puse la un loc 80 de g de zahăr, făina și restul de lapte. Le vei amesteca bine pentru a se forma un aluat moale
Pasul 5: Vei turna și laptele pus pentru prima dată pe foc peste aluatul obținut și vei lăsa pe foc, amestecând, pentru aproximativ 1 minut
Pasul 6: Adaugă și untul peste aluat și amestecă-i iar, cam 10 minute
Pasul 7: După ce aluatul se răcește, pune și extractul de vanilie
Pasul 8: Vei bate albușurile ouălor până când acestea se întăresc. Vei pune la ele și cele două linguri de zahăr
Pasul 9: Treptat, vei turna câte 1/3 din cantitatea de albușuri peste amestecul de vanilie și vei amesteca iar. După ce vei pune toate albușurile, aluatul va trebui să fie alb, strălucitor, fără cocoloașe
Pasul 10: Vei turna amestecul în vasele pentru copt
Pasul 11: Aluatul dezghețat va fi tăiat dreptunghiuri și apoi fâșii lungi, astfel încât să le atașezi pe acestea de marginea vaselor de ceramică. Vei obține astfel un fel de tentacule, care se vor coace odată cu sufleurile
Pasul 12: Vei pune suufleurile la cuptor până când atât ele, cât și bucățile de aluat, se vor rumeni bine. Vei ști că sufleul e gata când se va ridica din vas.
Pasul 13: Lasă sufleurile să se răcorească la temperatura camerei și apoi începe să le lipești, cu ajutorul cremei de ciocolată, drajeurile albe și mini-chips-urile, rezultând ochișorii „monstruleților din sufleu".
Pasul 14: Pentru ca monstruleții să fie mai de efect, pune gem pe fiecare dintre ei.

Sufleu in forma de monstrulet

Curcani din sticks-uri

Poți să prepari cu ușurință o gustare care să îmbine gustul sărat și cel dulce. Cantitatea de sticks-uri și de alte ingrediente pe care le vei utiliza pentru rețeta de mai jos variază în funcție de câți curcani vei dori să obții.

Ingredientele necesare pentru Curcani din sticks-uri

sticks-uri mai groase
chips-uri de ciocolată (cam 1/2 de cană)
bombonele din porumb glazurat, în formă de colți
bombonele portocalii
gel roșu (provenit de la creioanele pentru decor cu glazură colorată)
bombonele albe, din zahăr, cât mai mici pentru ochi
Timp de preparare- În funcție de câte porții dorești

Cum se prepară Curcanii din sticks-uri

Pasul 1: Chips-urile de ciocolată vor fi puse la topit, pe foc sau în microunde
Pasul 2: Sticks-urile vor fi așezate pe o bucată de hârtie de copt, pe o tavă
Pasul 3: Vei lua o linguriță și vei turna câte o bulină de ciocolată, din loc în loc, pe hîrtia pergament
Pasul 4: Vei lipi de bulina de ciocolată câte un sticks
Pasul 5: În partea superioară a sticks-ului, unde acesta este fixat de bulina de ciocolată, vei lipi câte 7 bombonele din porumb glazurat, în formă semicirculară
Pasul 6: Tot în partea de sus a sticks-urilor, unde vor fi capetele „curcanilor", vei fixa ochișorii, năsucul (din bombonele portocalii) și vei realiza o „gușă" din gelul roșu
Pasul 7: Restul de ciocolată va fi turnat peste sticks
Pasul 8: Vei da „curcanii" la frigider pentru aproximativ 10 minute, astfel încât glazura să se întărească mai bine.

Curcani pe sticks

Fursecuri-degete

Cu cât „recuzita" de Halloween va da mai mulți fiori, cu atât copiii vor fi mai fericiți. De aceea, alege să o completezi cu succes datorită unor fursecuri gustoase, care, odată ce sunt privite, este imposibil să nu fie asociată cu elementele „de groază" ale acestei sărbători.

Ingrediente pentru aproximativ 60 de bucăți de Fursecuri-degete

1 cană unt
200 g zahăr pudră
1 ou
1 linguriță extract de vanilie
1 linguriță esență de migdale
400 g făină
1 pliculeț praf de copt
1/2 cană migdale feliate
1 vârf de sare
gel roșu
Timp de preparare: 1 oră și jumătate

Cum se prepară Fursecurile-degete

Pasul 1: Vei pune untul, zahărul și esențele la un loc. Peste ele vei adăuga oul, făina, praful de copt și sarea. Le vei amesteca până când vei obține un aluat omogen
Pasul 2: Aluatul va fi divizat în 4 și dat la rece cam 30 de minute
Pasul 3: După ce vei scoate aluatul de la frigider, vei începe să-l modelezi pentru a obține forma unor degete. În acest scop, vei proceda astfel: vei fac bile cu diametrul 7, 5 pe care le vei întinde și decupa apoi în forma unor degete.
Pasul 4: Vei folosi partea lată a lamei unui cuțit pentru a crea unghiile la fiecare deget
Pasul 5: Vei pune degetele de aluat pe hârtie de copt și apoi la copt, pentru 20-25 de minute
Pasul 6: Pe locul pe care ar trebui să se afle unghiile vei pune câte puțin gel roșu și peste el câte o migdală. Le vei presa ușor pentru a se fixa optim.

Fursecuri in forma de degete

Surse:
www.aspicyperspective.com, www.citronlimette.com, www.foodlets.com, www.reciperunner.com, www.kqed.org, www.zoomyummy.com,www.tasteofhome.com, www.thehopelesshousewife.com, www.womansday.com,
www.thespruceeats.com

 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 10.0
(2 voturi)

Filtre retete culinare

Garnituri pentru fripturi Garnituri pentru pui Garnituri pentru peste Garnituri pentru gratar Sosuri pentru peste Sosuri pentru spaghete Sosuri pentru chiftele Sosuri pentru fripturi Sosuri pentru salate Sosuri pentru carne Sosuri pentru pui Sosuri pentru gratar Sosuri pentru cartofi Sosuri pentru somon Sosuri pentru pizza Sosuri pentru piure Sosuri pentru ciuperci Sosuri pentru vita Prajituri pentru copii Sosuri de rosii Supe de rosii Visine Piersici Rosii Pangasius Fursecuri simple Placinte cu visine Placinte simple Prajituri cu visine Prajituri simple Torturi simple Varza rosie Fasole rosie Piure bebelusi Papanasi
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Qbebe
Au început înscrierile la Ora de Dezvoltare! Seminar gratuit pentru părinții responsabiliAstfel, Marți, pe 30 octombrie, de la ora 17.00, la Teatrul Elisabeta , la Ora de Dezvoltare, fiecare părinte este invitat să devină un maestru al dezvoltării copilului, cu informații utile, importante și necesare obținute...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net