Deschiderea unui nou centru IVelo in Timisoara

QBebe

Raiffeisen Bank si Green Revolution, au deschis sambata, 4 august, al doilea centru de inchiriere "I'Velo" din Timisoara.


Centrul de inchiriere "I'Velo"este amplasat in Parcarea 700 si pune la dispozitia timisorenilor 40 de biciclete. Astfel, incepand de sambata, persoanele care inchiriaza biciclete "I'Velo" in Timisoara le pot returna la oricare dintre cele doua centre: cel din Parcul Justitiei sau cel din Parcarea 700.

"Impreuna putem schimba mentalitatea fata de mersul pe bicicleta si putem ajuta la crearea unui mediu inconjurator mai sanatos. Prin proiectul I'velo propunem cetatenilor sa priveasca mersul pe bicicleta ca pe un mijloc de transport alternativ si nu doar o modalitate de recreere si relaxare in timpul liber. Rezultatele foarte bune inregistrate in cele 4 luni de la deschiderea primului centru din Timisoara dovedesc, inca o data, interesul crescut al oamenilor fata de acest proiect",a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

"Ne-am decis sa deschidem inca un centru in Timisoara datorita cererii mari de biciclete. Centrul situat in Parcarea 700 ne va ajuta sa fim mai aproape de timisoreni, sau de turistii care vor sa vada acest frumos oras pe bicicleta. Ni se demonstreaza inca o data, daca mai era cazul, ca oamenii vor sa mearga pe bicicleta, ca pedalatul este o modalitate de petrecere a timpului liber, dar si un mijloc de transport alternativ care castiga teren printre romani." a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Timisorenii sunt asteptati sa isi inchirieze biciclete I'Velo si din centrul din Parcarea 700, in intervalul orar 10:00 - 22:00, ultima inchiriere fiind posibila la ora 20:30.

Program "I'Velo"
"I'Velo", cel mai important proiect multianual de bike-sharing din Romania, a fost lansat in 9 mai 2010 de Green Revolution si Raiffeisen Bank.
In anul 2012, centrele "I'Velo" sunt disponibile la Bucuresti in Herastrau, Tineretului si Izvor, la Timisoara in Parcul Justitiei, la Brasov in Centrul Civil, la Constanta in Parcul Tabacariei, la Iasi la statuia lui Mihai Viteazu si de astazi va fi disponibil al optulea centrul de bike-sharing in Sibiu.
Servicii noi pentru utilizatorii "I'Velo" in 2012
Organizatorii proiectului ofera o gama noua de servicii si facilitati utilizatorilor "I'Velo" in 2012:
• Posibilitatea de inapoiere a bicicletei in orice punct de inchiriere din oras (valabil pentru Bucuresti si Timisoara) ;
• Sistem informatic de inchiriere a bicicletei: dupa inscrierea initiala in baza de date I'Velo, inchirierea se face doar prin prezentarea buletinului;
• Deschiderea unui nou centru in Timisoara;
• Rezervarea bicicletei se poate face si online, via www.ivelo.ro;
• Modernizarea centrelor de inchiriere;
• Toate bicicletele sunt noi;
• Diametrul rotilor este cu 5 cm mai mic, inlesnind folosirea bicicletei de catre utilizatorii de toate varstele.

"I'Velo" 2011-2012

 In primii doi ani de functionare a programului, bicicletele "I'Velo" au fost folosite de 550.000 de romani si au petrecut peste un million de ore pe doua roti.
Prin utilizarea transportului ecologic, in locul autovehiculelor, pe o distanta de 6 milioane de kilometri, participantii au contribuit la reducerea emisiilor de carbon cu 800 de tone.
De asemenea, proiectul a creat 70 de locuri de munca, iar marca a avut 5 milioane de vizualizari si 500 de aparitii in mass-media romanesti si internationale.
Bicicletele "I'Velo" au fost folosite de peste 2.500 de persoane la 32 de evenimente (Noaptea Institutelor, Noaptea Galeriilor, Noaptea Bibliotecilor, Bucharest Summer University, Peninsula, Best'fest, Recicloniada, Let's do it Cluj, Cursa ratustelor Oradea etc).


Partenerii "I'Velo"

Programul "I'Velo", initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.
Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de 543 de agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 corporatii mari si medii.
Green Revolution este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde.
Prin proiectele sale, Green Revolution promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat, protejarea si extinderea spatiilor verzi din interiorul si din exteriorul oraselor si stilul de viata sanatos&eco.


www.raiffeisen.ro , www.raiffeisencomunitati.ro

www.ivelo.ro , www.greenrevolution.ro

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Investiții în pandemie: Acvatic Bebe Club pregătește deschiderea unui nou club de educație acvatică
  Investiții în pandemie: Acvatic Bebe Club pregătește deschiderea unui nou club de educație acvatică

  Odată cu reluarea activității, după aproximativ 3 luni de pauză pe fondul Covid19, Acvatic Bebe Club, club de educație acvatică dedicat bebelușilor și copiilor mici, și-a reluat...

  10 nou-născuți depistați cu coronavirus la Timișoara. O anchetă este în desfășurare
  10 nou-născuți depistați cu coronavirus la Timișoara. O anchetă este în desfășurare

  Cu toate că până în prezent categoria vârstnicilor s-a dovedit cea mai afectată de epidemia de coronavirus, nu poate fi neglijat impactul pe care îl poate avea...

  Video: un copil dintr-un centru de plasament lăsat să agonizeze după ce a fost lovit de mașina unui angajat. ”Zicem că a căzut”
  Video: un copil dintr-un centru de plasament lăsat să agonizeze după ce a fost lovit de mașina unui angajat. ”Zicem că a căzut”

  Un copil dintr-un centru de plasament din Popleni este filmat cum a fost lăsat să agonizeze după ce a fost lovit de maşină ce aparținea chiar unui angajat. Filmarea dezvăluie reacția...

  Se deschide un nou centru de donaţii pentru mame şi bebeluşii lor, Mamele ajută Mamele (MaM)
  Se deschide un nou centru de donaţii pentru mame şi bebeluşii lor, Mamele ajută Mamele (MaM)

  Venirea pe lumea a unui nou născut aduce multe bucurii dar şi multe griji si nevoi. Nenumărate familii se află in situaţia de a nu-i putea oferi bebeluşului ce are nevoie. Tocmai de...

  Lege nouă în România: deschiderea unui cont în Social Media pe numele altei persoane se pedepsește cu închisoarea
  Lege nouă în România: deschiderea unui cont în Social Media pe numele altei persoane se pedepsește cu închisoarea

  Iată vestea pe care mai ales vedetele o așteptau cu interes. Începând de luna aceasta, oricine deschide un cont fals folosind numele și pozele altei persoane este pasibil de...

  Un nou-născut a fost descoperit în toaleta unui avion în timpul unui control de rutină
  Un nou-născut a fost descoperit în toaleta unui avion în timpul unui control de rutină

  O mamă este cercetată penal pentru că și-a lăsat bebelușul nou-născut în coșul de gunoi al toaletei unui avion. Cel mic a fost transportat de urgență la spital pentru...

  Avem și vești bune: toți bebelușii de la maternitatea Timișoara s-au vindecat de Covid-19
  Avem și vești bune: toți bebelușii de la maternitatea Timișoara s-au vindecat de Covid-19

  Toți bebelușii infectați cu Covid-19 la Maternitatea Bega din Timișoara s-au vindecat și au fost externați!

  Medicul din Timișoara care a vindecat 53 de bolnavi cu noul coronavirus. Ce spune despre pastilele pe care le prescrie
  Medicul din Timișoara care a vindecat 53 de bolnavi cu noul coronavirus. Ce spune despre pastilele pe care le prescrie

  În plină pandemie, se pare că un medic român a reușit să găsească o soluție inteligentă pentru a vindeca din ce în ce mai mulți pacienți.

  © 2022 Qbebe