Cum sa calatoresti cu avionul alaturi de bebelusul tau

Cum sa calatoresti cu avionul alaturi de bebelusul tau

Gabriela Paladi - Redactor

Calatoria cu avionul a devenit ceva obisnuit, si am intalnit o multime de mamici dornice sa calatoreasca in acest mod alaturi de bebelusul lor. Insa multe intrebari fara raspuns, multe temeri si reguli le-au determinat sa se razgandeasca. Insa, daca te pregatesti cum trebuie, calatoria cu avionul nu trebuie sa fie un chin.

Cand se apropie momentul ca tu si bebelusul tau sa calatoriti cu avionul trebuie sa fii pregatita si sa te astepti la orice din partea bebelusului tau, a mediului si chiar a companiei aeriene, surprize mai putin placute.

Primul sfat: nu te panica, dar pregateste-te pentru ce e mai rau! Ia totul pas cu pas, profita de sfaturile de mai jos, de propria ta experienta si, cu siguranta, calatoria va fi una cat se poate de placuta atat pentru tine cat si pentru copilul tau.

COMPANIA AERIANA

• Cauta informatii despre calatoria cu un copil pe site-ul si in brosurile companiei aeriene. Astfel, vei stii ce tip de ajutor vei putea primi de la ei. Verifica, de asemenea, daca poti sa rezervi si un cosulet de transport pentru bebelus. Multe companii ofera un astfel de serviciu.

• Sfatuieste-te cu medicul tau copilului, inainte de plecare. Iti poate oferi recomandari si medicamente potrivite situatiei.

• Daca vei calatori alaturi de un alt adult, cumpara bilete cu locuri departate, astfel incat un adult sa ingrijeasca bebelusul iar altul sa se poata odihni.

• In aeroport vei avea nevoie de mai mult timp decat de obicei sa te imbarci, de aceea este bine sa ajungi mai devreme.

 
  

• Fii prima sau ramai intodeauna ultima, si la imbarcare si la debarcare. Astfel, insotitorii de zbor isi pot concentra atentia asupra ta, daca ai nevoie de ajutor.

• Unele avioane au bai mai mari, care iti pot oferi spatiul necesar sa schimbi scutecul bebelusului, fara sa simta ceilalti calatori. Daca baia nu e convenabila, intreaba insotitorii de zbor cum te pot ajuta.

• In general iti trebuie urmatoarele acte: pasaportul tau, certificatul de nastere al copilului si uneori un document de calatorie cu poza micutului valabil 30 de zile, eliberat de ambasada tarii spre care calatoresti.

CE SA IEI DUPA TINE:

• Ia un port bebe dupa tine, sau hamuri (daca bebelusul a inceput sa mearga sustinut). Iti vor fi de ajutor cand trebuie sa prezinti documentele, cand trebuie sa cari si sa depozitezi bagajele sau chiar cand copilul s-a plictisit si trebuie sa te plimbi cu el printre scaune.

• Poti sa iei si un carcuior mai micut, usor de strans. Acesta iti va usura si mai mult activitatea in aeroport, insa nu il vei putea lua cu tine in avion. Va trebui sa stea cu bagajele.

• Ia o gentuta de umar care sa contina unul sau mai multe scutece (in functie de durata zborului), un pachet de servetele umede, multe pungi de plastic (pentru voma si pentru a pune scutecele folosite inainte de a le arunca), o pudra sau o crema, o lotiune dezinfectanta. Pune aceste obiecte intr-o punga separate, astfel incat cand te duci sa-i schimbi scutecul bebelusului sa nu fie nevoie sa iei toata geanta.

  


• In aceeasi geanta de umar pune mancarea bebelusului. Daca ii dai lapte praf, pregateste un recipient mic, care sa contina numai cantitatea necesara de lapte praf pentru drum, o sticla cu apa pe care ai fiert-o in prealabil, cel putin doua biberoane. Daca bebelusul tau a trecut si la alimente solide, cumpara borcanase mici cu mancare pentru bebelusi. De obicei, insotitorii de zbor iti pot oferi mancare pentru bebelusi, insa nu e intotdeauna ceea ce copilul tau isi doreste.

• Tot in geanta de umar, pune si jucariile copilului. Scoate-le pe rand pentru ca nu cumva copilul sa-si piarda interesul.

• Daca ai luat un loc special pentru bebelusul tau, ia dupa tine si scaunul-scoica. E cea mai comoda modalitate de odihna a copilului in timpul zborului, atat pentru tine cat si pentru el. Verifica pe site-ul producatorului daca este aprobat pentru avion. (ICAO sau FAA Approved)

CUM SA RAMAI CALMA

• Pune in geanta de umar si o oglinda si un ruj pentru tine. Daca simti ca nu mai poti, foloseste-le, vor avea efect.

• Cauta semne care indica birourile pentru verificarea celor care calatoresc cu copii.

• Pregateste-te sa pierzi anumite lucruri si nu te enerva din acest motiv. Profita de fiecare moment de relaxare. Respira adanc si priveste pe geam.

  


• Zambeste tot timpul copilului, nu trebuie sa creada ca o astfel de calatorie e o pedeapsa.

 • Ignora oamenii nepoliticosi, mai ales cei care trebuie sa te ajute. Nu multi stiu ca o mama stie cel mai bine modul de ingrijire a copilului ei.

• Poarta haine comode, in mai multe straturi, astfel incat sa le indepartezi usor, daca se pateaza sau daca te incalzesti prea tare.

• Daca alaptezi copilul, poarta haine care sa iti permita aceasta activitate, ia dupa tine o esarfa, astfel incat sa poti alapta in intimitate, acoperind zona cu esarfa. 

Articolul urmator
O mamă fără auz dezvăluie cum reușește să își dea seama când bebelușul ei plânge
O mamă fără auz dezvăluie cum reușește să își dea seama când bebelușul ei plânge

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cum călătorești în siguranță cu copiii?
    Cum călătorești în siguranță cu copiii?

    Nu știm cum sunteți voi, dar pe noi vremea tot mai caldă ne îndeamnă să ne facem deja planuri pentru următoarea vacanță. Și dacă am învățat ceva în acești doi...

    Căsuța pentru păsări: cum să faci un model reușit alături de copilul tău
    Căsuța pentru păsări: cum să faci un model reușit alături de copilul tău

    Ori de câte ori vrei să petreci timp de calitate împreună cu copilul tău, încearcă să-l implici în activități inedite. Printre acestea se numără și cele...

    Am călătorit în toaleta avionului pentru a fi alături de bebelușul meu care lupta pentru viața lui
    Am călătorit în toaleta avionului pentru a fi alături de bebelușul meu care lupta pentru viața lui

    Mamele sunt în stare de orice pentru a le fi bine copiilor, dorindu-i să-i protejeze și să-i știe oricând în siguranță. Un exemplu în acest sens este și o...

    Trucul de trei minute care te ajută să formezi o legătură emoțională strânsă cu bebelușul tău
    Trucul de trei minute care te ajută să formezi o legătură emoțională strânsă cu bebelușul tău

    Mamele formează o legătură cu bebelușul încă de când aceștia sunt în burtică. Cu toate acestea, există metode menite să strângă și mai mult această...

    Ce se întamplă in corpul tău, când se întoarce bebelușul în burtică
    Ce se întamplă in corpul tău, când se întoarce bebelușul în burtică

    Pe măsură ce sarcina progresează și bebelușul se dezvoltă, corpul tău trece prin numeroase schimbări. Află când se întoarce bebelușul în burtică și cum te...

    Viața alături de o persoană bipolară: cum afectează relațiile această tulburare?
    Viața alături de o persoană bipolară: cum afectează relațiile această tulburare?

    Tulburarea bipolară, cunoscută și sub denumirea de depresie maniacală, este o afecțiune psihică complexă care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Este o boală ce...

    Bebelușul tău are o criză puternică de plâns? Când trebuie să te duci la medic
    Bebelușul tău are o criză puternică de plâns? Când trebuie să te duci la medic

    Atunci când sugarul are o criză puternică de plâns, ce te-ar determina să mergi cu el la medic? Te lași influențată de propria ta panică, de sfaturile celor din jurul...

    Activitatea perfectă alături de cei mici: cum faceți acasă soluție pentru baloanele de săpun
    Activitatea perfectă alături de cei mici: cum faceți acasă soluție pentru baloanele de săpun

    Micuții sunt înnebuniți după baloanele de săpun. Dacă vreți să duceți împreună această activitate mai departe și să vă distrați și mai mult, vă arătăm cum...

    © 2024 Qbebe