5 articole pentru nou-născuți de care ai mare nevoie în primii ani de viață

Bianca Geica - Redactor Senior

O mulțime de gânduri îți trec prin minte atunci când afli că urmează să devii mămică. Pe lângă numele pe care îl va purta minunea care îți crește în pântec, inevitabil te gândești și la echiparea locuinței în așa fel încât celui mic să nu îi lipsească nimic în primii ani de viață.

Mult așteptatele cumpărături pentru nou-născut sunt, de departe, cele mai emoționante pregătiri din viața viitorilor părinți. Ai tendința să cumperi cele mai adorabile hăinuțe pentru bebeluș, parcă te pierzi printre multitudinea de modele de cărucioare și vezi atât de multe pătuțuri pentru copii și balansoare încât la un moment dat devii copleșită și parcă nu știi ce să mai alegi.

articole bebe

Ei bine, ca de fiecare dată, dragă mămică, venim în ajutorul tău cu sfaturile și recomandările de care ai nevoie în acest nou capitol din viața ta. Mai mult decât atât, te indrumam când vine vorba de articolele de care copilașul tău va avea mare nevoie în primii ani de viață.

5 articole pentru nou-născuți de care o să ai nevoie

Cărucioare pentru copii, pătuțuri, scaune de masă, balansoare, scaune auto, pe toate le găsești la ErFi, unul dintre cele mai mari magazine online cu articole copii și bebeluși. Iată câteva articole esențiale pentru primii ani de viață ai copilului tău!

Cărucior pentru bebe

Dacă ești la primul copil, cu siguranță te întrebi cum alegi căruciorul potrivit pentru bebe. Ei bine, sunt câteva criterii importante de care trebuie să ții cont atunci când pleci în căutarea căruciorului perfect. Căruciorul trebuie să fie rezistent și sigur, să fie dotat cu sisteme de prindere rezistente, să fie multifuncțional, fabricat din materiale de cea mai bună calitate, să fie ușor și practic în așa fel încât să îl poți urca rapid pe scări și, nu în ultimul rând, să se plieze simplu și ușor - cum altfel îl poți transporta în mașină, în lifturi sau depozita în spații înguste din casă?

Cărucioarele de la ErFi din gama Graco îndeplinesc toate aceste criterii și nu numai! Noi îți recomandăm cărucioarele multifuncționale, 2 în 1 sau 3 în 1, pe care să le poți folosi o perioadă mai lungă de timp și pe care să le poți adapta în funcție de nevoile copilului.

 • Cărucior Graco Evo 2 in 1

carucior graco evo 2 in 1

Acest model de cărucior revoluționează gama cărucioarelor pentru nou-născuți, fiind cel mai ușor de pe piață. Are doar 6,5 kg. Este 2 in 1, ceea ce înseamnă că se transformă fie într-un cărucior sport, fie într-un scaun auto de care te poți folosi până când bebe împlinește 1 anișor.

Căruciorul Graco Evo 2 in 1 îndeplinește toate criteriile când vine vorba de siguranță, este reversibil, adică poate fi orientat spre față sau spre spate, se pliază rapid printr-un singur click. Ca să nu mai spunem că materialele din care este realizat căruciorul sunt testate din punct de vedere al toxicității, flamabilității și rezistenței culorilor.

 • Cărucior Graco Evo Avant 3 in 1

carucior trio ink

Graco Evo Avant este un sistem compus din cărucior, landou și scaun auto. Sistemul de pliere al căruciorului este conceput în așa fel încât să poată fi pliat cu ușurință cu o sigură mână, Graco venind astfel în ajutorul mămicii, care poate să țină în brațe bebelușul, ca în același timp, cu cealaltă mână, printr-o mișcare rapidă și ușoară, să plieze căruciorul.

Landoul este perfect încă din primele zile ale bebelușului până la vârstă de 6 luni, iar scaunul auto oferă protecție copiilor ce călătoresc cu spatele către direcția de mers, de la naștere până la 18 luni.

Pătuț pentru bebe

Bebelușul își va petrece cea mai mare parte a timpului în pătuț, așa că acesta trebuie să îi ofere confortul și siguranța necesare pentru a se dezvolta armonios. Pătuțul trebuie să fie stabil, sigur și confortabil pentru cel mic, având în vedere că își va petrece primii 3 ani în el. Iată recomandările noastre:

 • Pătuț Multufuncțional Graco Day2Dream™ Layne

patut graco day2dream layne

Un pătuț multifuncțional oferă o soluție completă pentru odihna bebelușului, iar pătuțul multifuncțional Day2Dream™ este prevăzut cu măsuță de înfășat detașabilă, ce poate fi montată atât pe cadrul patutului, cât și pe suportul special pe care se atașează și basinetul portabil. Când copilul crește, pătuțul se transformă într-un spațiu de joacă ideal.

De asemenea, pătuțul are 2 nivele. Nivelul superior se poate folosi de la naștere și până la o greutate de 8 kg, iar nivelul inferior de la 8 la 15 kg. Măsuța de înfășat poate fi montată și detașată cu ușurință și poate fi utilizată montată atât pe pătuț, cât și pe suportul inclus. Acest pătuț mai este prevăzut și cu un organizator, care permite păstrarea lucrurilor esențiale mereu la îndemână, produsele de igienă ale bebelușului, suzete, șervețele umede, pampers, jucării.

Pătuțul este prevăzut și cu un dispozitiv detașabil cu funcție de player, care redă sunete din natură și cântece de leagăn și funcție de lampa de veghe, dar și cu un dispozitiv cu vibrații, pentru liniștirea bebelușului.

 • Pătuț Graco Classic Electra Buddy Bear

graco emea classicelectra buddybear

Pătuțul de voiaj Classic Electra poate fi utilizat de la naștere până la vârsta de aproximativ 3 ani. Etajul superior poate fi folosit de la naștere și până la aproximativ 6 luni (6.5kg), sau până în momentul în care bebelușul începe să se ridice și să stea în funduleț.

Pătuțul este prevăzut cu o capotină cu arcadă de jucării, care este ideală pentru stimularea atenției și vederii bebelușilor și protejează copilul de lumina excesivă. De asemenea, are un dispozitiv detașabil cu funcție de vibrații, muzică de leagăn și lampă de veghe. Totodată, acest pătuț pentru bebe este prevăzut cu 2 roți pentru a fi deplasat cu ușurință și are o stabilitate excelentă, asigurată de șapte picioare.

Scaun de masă pentru bebe

Nici nu îți dai seama cum trec primele șase luni din viața lui bebe că parcă imediat ajungeți la diversificare. Iar cel mai importat accesoriu când vine vorba de diversificare este scaunul de masă, care trebuie să îmbine utilul și funcționalitatea, cu plăcutul.

 • Scaun de masă Graco Table 2Boost 3 in 1

scaun de masa graco table2boost 3 in 1

Scaunul de masă Graco Table2Boost 3 in 1 este cu adevărat modern, adaptat nevoilor părinților și extrem de confortabil pentru bebe. Scaunul crește odată cu copilul și poate fi folosit de la aproximativ 6 luni și până la 15 kg.

De asemenea, scaunul de masă se pliază dintr-o singură mișcare și are 2 tăvițe de servit masă. Cea superioară este detașabilă și se poate spăla în mașină de spălat vase. Poziția tăvilor pot fi ajustată cu o singură mână, iar căptușeala scaunului poate fi spălată la mașina de spălat, fără stoarcere, la 30 grade.

 • Scaun de masă Graco Duodiner Benny Bell

scaun de masa duodinner benny bell

Graco DuoDiner 2 in 1 este un scaun de masă modern, recomandat copiilor cu vârstă între 6 și 36 luni. DuoDiner este singurul scaun de masă ce poate fi transformat în înălțător, adică șezutul sau se poate monta pe un scaun obișnuit atunci când copilul crește, pentru un plus de stabilitate și confort.

Scaune auto pentru copii

Un scaun auto pentru copii este una dintre cele mai importante investiții pe care le vei face, iar când vine vorba de siguranța prichindelului tău în mașină, nu trebuie să faci în niciun caz rabat de la calitate. Când cumperi un scaun auto trebuie să ai grijă ca acesta să îndeplinească toate criteriile de siguranță, să fie compatibil cu modelul tău de mașină, să fie adaptabil deci să poată fi folosit până la vârste mai mari și, nu în ultimul rând, să fie confortabil pentru cel mic și ușor de curățat. Noi îți recomandăm:

 • Scaun All in One Graco SlimFit

scaun auto slimfit all in one slim fit

Scaunul auto Graco SlimFit este foarte confortabil pentru copil și extrem de practic pentru părinte. Poate fi folosit de la naștere până la 12 ani, are 4 poziții de înclinare, inclusiv poziție de somn, 10 poziții de ajustare a tetierei și o centură cu fixare în 5 puncte.

Graco Slimfit este un scaun All in One, care crește odată cu copilul, ceea ce înseamnă că ai garanția unei investiții de durată. Poate fi folosit în 3 moduri:

- scaun auto grupa 0-18 kg, făcând parte din categoria scaunelor RearFacing Prelungit, ce se montează cu spatele la sensul de mers;
- scaun auto grupa 1-2 cu prindere în centuri proprii, montat cu față la sensul de mers;
- înălțător auto cu spătar (grupa 2-3) în care copilul este asigurat prin centură autovehiculului.

 • Scaun auto Graco SlimFit LX 3 in 1

Scaun auto Graco SlimFit LX 3 in 1 Slate

Graco Slimfit LX este conceput pentru confortul și siguranța copilului în timpul deplasărilor pe distanțe lungi cu mașina. Oferă 4 poziții de înclinare, inclusiv poziție de somn, 10 poziții de ajustare a tetierei și o centură cu fixare în 5 puncte.

Acest scaun auto poate fi folosit de la naștere până la 12 ani. Poate fi montat cu spatele către sensul de mers (rear-facing) până la vârsta de 4 ani și cu fața către sensul de mers până la 12 ani. Este proiectat și testat pentru a se conforma standardului american FMVSS 213, precum și standardului european de siguranță R44.04.

Balansoarul perfect pentru bebe

Un balansoar ar trebui să îi ofere bebelușului siguranță, confort și relaxare. De asemenea, un balansoar nu trebuie să facă zgomot, întrucât scopul său este să îl liniștească pe bebe, să aibă mai multe poziții de înclinare și, eventual, să fie și pliabil în așa fel încât să îl puteți lua cu voi la drum, dacă va fi nevoie.

 • Balansoar Graco All Ways Soother Horizon

Balansoar Graco All Ways Soother Horizon

Balansoarul Graco EveryWay Soother™ cu leagăn și vibrații, detașabil, este cel mai performant și mai inovativ sistem de legănare al bebelușilor disponibil pe piață. Are 16 tipuri diferite de mișcări de legănare, 6 viteze și 2 poziții distincte de înclinare a spătarului (culcat și șezut).

Ba mai mult, are 10 cântece de leagăn și 5 sunete din natură pentru liniștirea bebelușului, cu volum reglabil în 3 trepte. Îți dezvăluim mai multe? Are și un carusel mobil cu două jucării din pluș, detașabile, pentru stimularea acuității vizuale a celui mic!

 • Balansoar Graco Lovin'Hug, cu conectare la priză

Balansoar Graco Lovin'Hug cu conectare la priza

Acest balansoar este recomandat de la naștere până la vârsta de 1 an. Are 6 viteze de legănare, poate fi alimentat la priză sau cu baterii, are 4 poziții de înclinare pentru maximum de confort al bebelușului și este prevăzut cu ham de siguranță cu prindere în 5 puncte.

Balansoarul este prevăzut cu un sistem mobil cu 3 jucării moi pentru stimularea vizuală și are 10 cântece de leagăn și 5 tipuri de sunete din natură pentru liniștirea copilului. În plus, poate fi folosit că scaun de masă atunci când nu e activată funcția de legănare. 

Graco este un brand global, care a apărut pe piață în urmă cu aproape 70 de ani, fiind principalul brand de produse pentru bebeluși și copii din Statele Unite ale Americii. Este numărul 1 între producătorii de cărucioare și numărul 2 între producătorii de scaune auto pentru copii în Marea Britanie.

ErFi este unic distribuitor autorizat al produselor Graco în România și Republica Moldova, așa că te invităm să descoperi toată gama de produse pentru bebe fie în Showroom-ul ErFi (București), fie pe www.erfi.ro.

Surse foto: istockphotos.com, Erfi Kids

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Gama completă de îngrijire de care orice copil are nevoie în primii ani de viață
  Gama completă de îngrijire de care orice copil are nevoie în primii ani de viață

  Pielea bebelușului este extrem de sensibilă, în special în primii ani de viață, când încă nu și-a dezvoltat funcția de barieră naturală de protecție, fiind...

  7 sfaturi pentru alegerea hainelor pentru nou-născuți
  7 sfaturi pentru alegerea hainelor pentru nou-născuți

  A avea copii și a întemeia o familie este una dintre cele mai frumoase experiențe din lume. Este acel moment în care părinții visează cu ochii deschiși la micuțul lor,...

  Ajută-ți micuțul să facă primii pași în viață cu încredere! Ce modele de încălțăminte să alegi pentru cei mici
  Ajută-ți micuțul să facă primii pași în viață cu încredere! Ce modele de încălțăminte să alegi pentru cei mici

  Prichindelul tău a început să facă primii pași? Înseamnă că a venit momentul să îi cumperi primele perechi de încălțăminte! Dar pe piață există...

  10 modele de salopete și compleuri pentru nou născuți perfecte pentru orice sezon
  10 modele de salopete și compleuri pentru nou născuți perfecte pentru orice sezon

  Hăinuțele pentru bebe sunt întotdeauna utile și binevenite pentru proaspeții părinți. Dacă sunt și la prețuri accesibile, cu atât mai bine! Compleurile și salopetele se...

  Bebe a ajuns acasă! 5 produse care îți vor fi de mare ajutor în prima lui etapă de viață
  Bebe a ajuns acasă! 5 produse care îți vor fi de mare ajutor în prima lui etapă de viață

  Pe măsură ce întâlnirea cu bebelușul se apropie, este momentul să te gândești la primele cumpărături pentru acesta. Te avertizăm încă de pe acum: vei fi...

  De ce nou-născuții prezintă risc mai mare de infectare cu stafilococ auriu?
  De ce nou-născuții prezintă risc mai mare de infectare cu stafilococ auriu?

  Sistemul imunitar al copiilor este extrem de vulnerabil atunci când vin pe lume, motiv pentru care se întâmplă să apară infecții cu stafilococ auriu la nou-născuți....

  Ești proaspătă mămică? 8 lucruri de care nimeni nu ți-a spus că vei avea nevoie
  Ești proaspătă mămică? 8 lucruri de care nimeni nu ți-a spus că vei avea nevoie

  A venit și momentul mult așteptat timp de 9 luni mari și late, ai devenit mamă. Sarcina a fost o adevărată aventură, cu extem de multe suișuri și coborâșuri, dar ai ajuns cu...

  © 2023 Qbebe