Părinții responsabili aleg siguranța! Descoperă sistemul complet de călătorie pentru bebeluși

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Chiar dacă devenim părinți, acest fapt nu înseamnă că vom fi mai puțin activi, cu atât mai mult cu cât oricând pot interveni situații urgente, în care va trebui să punem bebelușul în mașină pentru a rezolva diferite probleme. În plus, este firesc să vrem să facem plimbări mai lungi sau să plecăm la cumpărături, fiind mult mai la îndemână să ne urcăm în mașină. De asemenea, nu putem uita de vacanțele în familie, în care ne place să plecăm cu mașina pentru a lua cu noi tot ceea ce avem nevoie. Pentru toate aceste scopuri, dar în special pentru starea noastră de liniște când plecăm cu bebelușul, au fost create sisteme de călătorie complete. Așa cum vei afla și din articolul de mai jos, acestea sunt simplu de utilizat, fiind eficiente și sigure pentru micuții noștri, indiferent de distanța parcursă. Mizează pe ele ori de câte ori pleci cu mașina cu bebelușul, astfel încât să-l știi că este ferit de orice pericol, că se simte mereu în largul său și că nu îi vei întrerupe nicicând somnul lin.

De ce să achiziționezi un sistem complet de călătorie pentru bebeluși

Pentru a-ți ști mereu micuțul în siguranță
Fie că este vorba despre landou, fie că este vorba despre scoică sau despre scaunul auto, acestea îți vor proteja bebelușul în cazul în care s-ar produce vreun accident.
Specialiștii avertizează asupra următorului fapt: bebelușii sunt mai predispuși leziunilor grave în cazul unui accident de mașină întrucât coloana lor vertebrală nu este încă pe deplin dezvoltată, iar gâtul nu este încă suficient de puternic. Pericolul este însă cu atât mai mare cu cât bebelușul ar sta așezat în direcția de mers a mașinii.
Oricare dintre componente unui sistem de călătorie ar trebui plasate pe locurile din spate ale mașinii, în sens invers direcției de mers a acesteia (rear-facing).

Pentru a nu-ți trezi bebelușul ori de câte ori vrei să-l duci în mașină sau să-l scoți de acolo
Dacă vei avea la dispoziție un sistem de călătorie, îl poți lăsa pe bebeluș să doarmă liniștit indiferent de ceea ce intenționezi tu să faci. De exemplu, nu va trebui decât să instalezi landoul/scoica într-o bază care să permită ancorarea în mașină sau, dimpotrivă, să le detașezi pe acestea de la bază când plecați din mașină.

Datorită sistemului de călătorie, bebelușul se poate bucura de poziția de somn orizontală și când veți fi în mașină
Dintre componentele acestui sistem, landoul este cel care permite o asemenea poziție. Aceasta este cea care îi va asigura bebelușului somnul odihnitor de care are atât de multă nevoie pentru o dezvoltare optimă.

Un sistem de călătorie pentru bebeluși este ergonomic
Grație părților sale componente, a funcționalității acestora, sistemul de călătorie va „crește” odată cu copilul tău. Astfel, îl vei putea lua pe bebeluș în mașină încă din primele zile de viață datorită landoului. Ulterior, pe măsură ce va crește, îl vei putea muta în scaunul de mașină. În plus, landoul sau scoica vor putea fi atașate la un cărucior odată ce bebelușul își va susține așa cum trebuie capul și gâtul (în jurul vârstei de 6 luni).

Confort și siguranță deplină când călătorești cu bebe în mașină? Alege sistemul 3wayfamily

Dacă vrei să te deplasezi oricând cu mașina, indiferent de vârsta bebelușului tău, fără a-ți mai face probleme din cauza faptului că acesta nu se va mai putea odihni așa cum trebuie sau că este încă prea fragil pentru eventualele șocuri din timpul deplasării, nu mai sta pe gânduri și achiziționează cel mai sigur și mai complet sistem de călătorie conceput vreodată: 3wayfamily. El este alcătuit din: Landoul Jade i-size, scoica Pebble Pro i-size și scaunul auto Pearl Pro i-Size. Fiecare dintre ele sunt omologate conform celor mai înalte standarde de siguranță i-Size (R129). Dar înainte de toate, nu uita să faci rost de Baza auto 3wayfix Maxi Cosi. Aceasta este parte a conceptului 3wayfamily, permițând ancorarea fiecăreia dintre cele 3 componente menționate, astfel încât să se permită deplasarea rear-facing până când copilul ajunge la vârsta de 4 ani.

Baza 3wayfix Maxi Cosi este perfectă pentru mămicile grăbite, fiind foarte rapid și ușor de instalat în mașină datorită sistemului ISOFIX (reprezintă un sistem de montare a scaunelor auto standardizat la nivel internațional). Ea este adecvată să fie pusă în combinație cu scaunele auto Pebble, Pebble Plus sau 2wayPearl. De asemenea, ca să fii sigură că ai instalat-o corect, baza este dotată cu cu indicatori acustici și vizuali.
După ce îți vei instala Baza 3wayfix, poți să îi atașezi și elementele ce compun sistemul de călătorie complet:
Landoul Jade i-size Maxi Cosi
Bucură-te de primul landou ce respectă cel mai înalt standard de siguranță (R129-i size) pentru a călători cu un copil în mașină. El a fost conceput pentru a îmbina în mod fericit confortul unui landou de dormit cu siguranța unui scaun de mașină, fiind perfect compatibil cu baza 3wayfix.
Așezând bebelușul în Landoul Jade i-size Maxi Cosi, acesta va putea să aibă parte de poziția de dormit la 180 de grade, cea mai sănătoasă și mai sigură (perfect dreaptă, lie-flat).
Landoul se instalează rapid grație instalării isofix slide&go.

Scoica (Coșul auto) Maxi-Cosi Pebble Pro
Un bebeluș va călători în cele mai bune condiții cu mașina dacă îl vei pune într-un scaun auto special pentru copii mici (special pentru bebelușii de până la 1 an). Odată ce îl vei alătura bazei 3wayfix, veți avea parte de cel mai sigur sistem de călătorie Maxi-Cosi și de un sistem de instalare click-and-go deosebit de simplu și de rapid (pe toate sasiurile Maxi-Cosi, Quinny, Bebe Confort și pe majoritatea cărucioarelor existente), respectându-se standardele cele mai înalte de siguranță (R129).

Beneficiile pe care le veți avea echipându-vă cu Maxi-Cosi Pebble Pro, omologat pentru autovehicule conform normelor europene, sunt:
• Pereții laterali din zona capului sunt din material absorbant de impact pentru confort și pentru siguranță sporită în cazul în care ar avea loc un impact lateral
• Reductorul îi asigură bebelușului o poziție pe deplin confortabilă
Mai mult, Maxi-Cosi Pebble Pro te va scuti de o parte din stresul zilnic, întrucât prezintă un sistem inovator de prindere a copilului cu centurile de siguranță, ce reduce la jumătate timpul de fixare a acestuia în scaunul auto.
Nu în ultimul rând, datorită acestui scaun auto nu va trebui nici să renunți la călătoriile cu avionul alături de bebelușul tău, întrucât Maxi-Cosi Pebble Pro deține aprobare TUV pentru călătoria cu avionul.

 

Scaunul auto Pearl Pro Maxi Cosi
Dacă vei opta pentru acest model de scaun auto (cel mai sigur datorită respectării celui mai nou standard de siguranță al UE i-Size) trebuie să știi că are marele avantaj de a putea fi utilizat, pe principiul rear-facing, începând de la vârsta de 6 luni până la 4 ani. În același timp, va putea fi utilizat și în sensul direcției de mers (începând cu vârsta de 15 luni și până la 4 ani). Cu alte cuvinte, Pearl Pro va „crește” odată cu copilul tău întrucât este posibilă și reglarea în înălțime a tetierei și a centurilor de siguranță. Referitor la acestea din urmă, ele conferă un nivel maxim de siguranță datorită sistemului de prindere în 5 puncte.

Și pentru că părinții moderni își doresc să rezolve totul în timpul cel mai scurt, cu maximă eficiență, scaunul auto Pearl Pro Maxi Cosi acordă posibilitatea de a fi instalat rapid, fără efort, prin intermediul sistemului ISOFIX cu baza auto 3wayfix (ce are indicatori acustici și vizuali care vor confirma instalarea corectă).
Această variantă de scaun auto este de bază într-un sistem complet de călătorie pentru că îi va asigura bebelușului și un somn odihnitor, indiferent de direcția de deplasare.
Ca să te convingi și mai mult că merită pe deplin să intrați în posesia lui Pearl Pro, gândește-te că, alături de siguranță și confort, are și o altă utilitate practică deosebită: prezintă accesorii opționale (husă de vară, suport de pahar, parasolar), care îl fac adecvat atât pentru călătorii mai lungi, cât și pentru deplasările mai scurte, de zi cu zi, precum: mersul la cumpărături, la plimbare etc..

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Descoperă România în siguranță!
  Descoperă România în siguranță!

  Freewheel este primul brand din România care oferă un pachet complet de asigurare pentru utilizatorii de vehicule electrice, trotinete electrice și hoverboard-uri!

  O fetiță de 6 ani a căzut 8 metri din telescaunul de la Sinaia pentru că nu a funcționat sistemul de siguranță
  O fetiță de 6 ani a căzut 8 metri din telescaunul de la Sinaia pentru că nu a funcționat sistemul de siguranță

  Clipe de coşmar pe o pârtie din Sinaia! O fetiţă de 6 ani a căzut din telescaun de la peste şapte metri. Micuţa a fost preluată de salvamontişti şi a ajuns, cu un elicopter...

  Cum să depășim stările de anxietate din această perioadă nesigură? Descoperă ajutorul părinților responsabili
  Cum să depășim stările de anxietate din această perioadă nesigură? Descoperă ajutorul părinților responsabili

  Stresul a devenit noul membru al familiei, care te însotește în orice activitate. Ești stresată din cauza situației de la locul de muncă, ești stresată din cauza pandemiei...

  Explorăm lumea digitală în siguranță! Descoperă tovarășul inteligent de care copiii au nevoie
  Explorăm lumea digitală în siguranță! Descoperă tovarășul inteligent de care copiii au nevoie

  Tehnologia este în plină evoluție, la fel și noi și, mai ales copiii, care sunt primii interesați de orice noutate tehnologică apărută. Nu mai este un secret pentru nimeni...

  Sistemul imunitar al copiilor după reîntoarcerea în colectivități. Cum îi ajutăm noi, părinții
  Sistemul imunitar al copiilor după reîntoarcerea în colectivități. Cum îi ajutăm noi, părinții

  În această perioadă noi, părinții, trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că organismul prichindeilor noștri este suficient de puternic pentru a...

  Părinții mei m-au educat prin bătaie. Eu aleg întotdeauna dialogul cu copilul meu
  Părinții mei m-au educat prin bătaie. Eu aleg întotdeauna dialogul cu copilul meu

  Părinții sunt cei de la care preluăm numeroase modele, inclusiv pe cele care țin de cum va fi educat un copil. Ce se întâmplă însă dacă ne dăm seama că aceștia nu...

  Vaccinurile și autoimunitatea, ce trebuie să știe părinții responsabili
  Vaccinurile și autoimunitatea, ce trebuie să știe părinții responsabili

  Se cunoaște faptul că vaccinurile ajută funcționarea sistemului imunitar. Aflați în acest articol ce legătură există între vaccinuri și autoimunitate, ce afecțiuni...

  Ghidul pentru părinții responsabili la volan – un curs al Academiei Titi Aur
  Ghidul pentru părinții responsabili la volan – un curs al Academiei Titi Aur

  Academia Titi Aur, școala de condus defensiv și pilotaj, a lansat cursul Ghidul Părintelui Responsabil la Volan, un produs 100% românesc dezvoltat de trainerii ATA. Pe parcursul a 7...

  © 2022 Qbebe