Știți ce sunteți voi, dragi părinți? Cei care cresc nemurirea. Știți când devine mai ușor? Niciodată.

Aici vă puteți scrie gândurile, oboselile, frământările, dorințele și să ajungeți, astfel, cu ele, către toți ceilalți ca voi. Pentru că meseria de părinte devine mai ușoară numai atunci când poți spune ”- Hei, și eu am trecut prin asta!”. Nu numai că vei deveni autor publicat la Qbebe, dar vei avea și satisfacția grozavă de a atinge sufletele și mințile a milioane de părinți.

Trimite text

Dragul meu fiu cu nevoi speciale, nu voi renunța niciodată la tine. Suntem noi doi contra întregii lumi

Contributor ANONIM

Dragul meu fiu, 

Nu voi renunța niciodată la tine. 

Chiar dacă lumea din jurul tău ar vrea ca tu să fii în altă parte. Departe și ascuns, părăsit ca să nu fii văzut. Chiar și când școlile nu au un loc pentru tine unde să te dezvolți pentru că spațiile și activitățile lor nu se potrivesc cu abilitățile și talentele tale. Chiar și când terapeuții se luptă cu tine sau nu știu cum să te ajute. 

Nu voi renunța la tine. 

Chiar și când Guvernul sau cei care au puterea de a schimba lucrurile nu o fac sau nu doresc să o facă pentru că nu te înțeleg sau nu cred că meriți să fii ajutat. Chiar și când familia și prietenii te uită sau și-au pierdut speranța.  Chiar și când devin atât de obosită sau furioasă că nu pot să fac mai mult pentru tine sau să schimb lucrurile și să le fac așa cum ar trebui să fie. 

Nu voi renunța la tine.

Chiar și atunci când lumea te arată cu degetul și se holbează la tine pentru că îți răsucești degetele și te legeni înainte și înapoi, sau privești zeci de minute praful dintr-o cameră luminată de soare sau ușa rotativă a unui magazin. Chiar și atunci când lumea se uită la tine cu dezgust pentru că nu poți să porți masca și te exclude din locuri în care ai fi fericit să fii și îți spun lucruri furioase pe care tu nu le înțelegi și te agită. Chiar și atunci când te trântești pe jos ca să te calmezi. Chiar și atunci când plângi sau țipi că nu cunoști cuvintele și înțelesul lor și nu reușești să le găsești pe cele potrivite când vrei să te exprimi.

copil cu nevoi speciale cu mama sa

Nu voi renunța la tine.

Nici atunci când nu vrei să dormi pentru că noaptea va deveni zi și ești terifiat de ce îți va aduce noua zi. Nici atunci când devii îngrozit de ieșirile din spațiul sigur al casei din cauza experiențelor pe care le-ai îndurat în societatea asta dură și lipsită de empatie. Nici atunci când oamenii îmi spun să te disciplinez mai mult. Nici atunci când oamenii îmi spun să îți găsesc un loc unde să stai permanent, pentru că nu te vei descurca niciodată singur. 

Nu voi renunța la tine. 

Pentru că, dragul meu fiu, am devenit ”noi” în loc de ”eu” și ”tu”. Pentru că fericirea ta este fericirea mea. Pentru că ai devenit învățătorul meu, în loc să fiu eu al tău. Pentru că nu îmi pot imagina viața fără sufletul tău permanent lângă mine, sufletul tău frumos, pur, inocent, lipsit de orice urmă de egoism sau de răutate. Pentru că știu că iubirea vindecă tot, așa cum tu m-ai vindecat pe mine. Suntem noi doi împotriva lumii și îți promit, dragul meu fiu, că împreună vom reuși.

Nu voi renunța niciodată la tine. 

 

Citește și:

Articol adaptat după My Dear Special Needs Child, I Won’t Give Up On You—It’s Us Against The World

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (4)
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.
© 2022 Qbebe