Știți ce sunteți voi, dragi părinți? Cei care cresc nemurirea. Știți când devine mai ușor? Niciodată.

Aici vă puteți scrie gândurile, oboselile, frământările, dorințele și să ajungeți, astfel, cu ele, către toți ceilalți ca voi. Pentru că meseria de părinte devine mai ușoară numai atunci când poți spune ”- Hei, și eu am trecut prin asta!”. Nu numai că vei deveni autor publicat la Qbebe, dar vei avea și satisfacția grozavă de a atinge sufletele și mințile a milioane de părinți.

Trimite text

În creșterea copiilor mei am ales să fac echipă cu Dumnezeu, căci de una singură, fac doar gafe

Mihaela Cerchez - Contributor

Sunt femeie, soție și mama Alexandrei și a lui David. Împreună cu soțul meu și cu cei doi copilași formăm familia Cerchez. O familie printre multe alte familii care încearcă să trăiască frumos, cumpătat și care trece prin multele obstacole ce apar in cale doar prin puterea lui Dumnezeu. Am ales sa fac echipă cu El, căci de una singură, fac doar gafe.

mihaela cerchezAș începe prin a spune că înainte de a deveni părinte nu știi și nici nu ai de unde să știi ce va urma. De opt ani sunt mama unei fetițe extraordinare, o fetiță sensibila, boemă, inocentă și de trei ani, a unui băiețel curios, amuzant, neînfricat și tare năzdrăvan.

Nu știam ce înseamnă cu adevărat ce înseamnă să fii părinte. Și nu devii părinte când aduci pruncii pe lume. Consider că înveți să fii părinte. Pentru că da, este vorba despre un proces care implică multă răbdare, dedicare dar mai ales jertfire.

Nu știu alții cum sunt, dar eu am făcut multe greșeli la început.

Poate nu ne dăm seama, dar ne putem răni copiii extrem de ușor. Dar știi ce e frumos la copii, în afara de sufletul lor pur? Faptul că ei trec foarte ușor peste o problema, o ceartă. Uită repede. Cu siguranță din acest motiv ne-a spus Dumnezeu să fim ca niște copilași.
În cele din urmă, după multe lacrimi pentru că nu reușeam să fiu așa cum știam că trebuie să fii că părinte, am ales să fac echipă cu Dumnezeu. Am ales sa-L includ pe El în creșterea și educarea copiilor mei.

mihaela cerchez

Și ce bine că am făcut asta. El m-a învățat ce înseamnă răbdarea, iubirea necondiționată și iertarea. Aplic asta în viața copiilor mei, ca la rândul lor să aplice aceste principii in vieților lor de copii, iar apoi în vieților lor de viitor părinți.

Încă mă aflu în această călătorie imprevizibilă a vieții de părinte și știu că peste ani abia voi putea culege roadele acestei investiții în copii. Viața de părinte este până la urmă o investiție în copii. Depinde de tine, ca părinte ce investești în copilul tău. Poți investi frustrările, eșecurile, rănile tale sau poți investi cu totul alte valori, valori care îl vor însoți pe cel mic de-a lungul vieții și îi vor aminti lucrurile învațate cu mult timp in urmă.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (0)
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.
© 2023 Qbebe