Știți ce sunteți voi, dragi părinți? Cei care cresc nemurirea. Știți când devine mai ușor? Niciodată.

Aici vă puteți scrie gândurile, oboselile, frământările, dorințele și să ajungeți, astfel, cu ele, către toți ceilalți ca voi. Pentru că meseria de părinte devine mai ușoară numai atunci când poți spune ”- Hei, și eu am trecut prin asta!”. Nu numai că vei deveni autor publicat la Qbebe, dar vei avea și satisfacția grozavă de a atinge sufletele și mințile a milioane de părinți.

Trimite text

Scrisoare de dragoste pentru copilul din mine

Gabriela Paladi - Redactor-Șef

Draga mea, 

Te simt în fiecare zi cum vrei să te joci, să râzi, să zbori alergând prin pădure. Te simt cum vrei să dormi până la prânz și să te trezești în miros de ouă ochiuri. Te simt cum vrei să stai tolănită toată ziua pe covor să te joci cu pisicile. Îți simt încântarea când te uiți la Tom și Jerry, când te urci pe trotinetă sau când mănânci la 12 noaptea pâine cu unt și cu gem pe întuneric, ca să nu te vadă nimeni. Tu ești copilul din mine, cel care va fi mereu bucuria mea de zi cu zi, cel pe care îl voi iubi până la moarte. 

Nu vei fi niciodată singură, draga mea fetiță, copila care are cuib acolo, în sufletul meu, și mă ajută să mă bucur de viață. Copila din mine care mă ajută să îmi cresc copiii frumos. Care mă îndeamnă să mă trântesc în iarbă cu ei în mijlocul parcului ca să numărăm furnici, care îmi dă curajul să mă urc în toboganele cu apă, să îmi dau drumul la vale cu trotineta și să simt iară libertatea și fericirea copilăriei. Copila din mine care mă ajută să le spun da, când adultul din mine le-ar spune nu. 

imagine cu inimioare si cu o mama si fiica ei

Te iubesc pentru că exiști, pentru că nu te-ai lăsat îngropată de țărâna apăsătoare a vieții mele de adult, pentru că mă inspiri în fiecare zi să am curajul să fiu exact cine sunt, să privesc viitorul fără teamă, să alerg, să respir, să zâmbesc, să mă joc, să iubesc fără constrângerile societății, fără teama de a fi judecată și analizată. 

Te iubesc pentru că ești curajoasă, veselă, zburdalnică, haioasă. Tu ești cea mai bună parte a mea. Tu, copila din mine, ești ce are mai de preț sufletul meu. Ești bucuria vieții. 

Îți mulțumesc pentru că ai fost încăpățânată și nu te-ai lăsat îndepărtată de grijile mele de adult. Mi-ai fost alături și la bine și la greu și sper să îmi fii alături mereu. Ești un poem al bucuriei. Ești singura care mă cunoaște pe dinăuntru suficient de bine ca să știe ce îmi aduce bucurie, cum se repară o tristețe, când se impune terapia prin joacă și când merit o prăjitură. Te iubesc, copila din mine, șii nu aș schimba nimic la tine. Voi fi mereu parte din tine, așa cum tu ești parte din mine și împreună vom crește copii care vor cuceri lumea. 

Cu drag, 

Adultul care te adăpostește 

Citește și:

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.
© 2022 Qbebe