Lucratul și acasă și școala online: cum reușesc părinții să facă față stresului?

Bianca Geica - Redactor Senior

Să fii părinte în vremuri de pandemie nu este tocmai cea mai simplă misiune. Dacă până acum câteva luni îți împărțeai timpul între job și viața de familie și făceai slalom printre ședințele de la birou și activitățile extrașcolare ale copilului tău, acum trebuie să jonglezi cu școala online și cu telemunca; și cu treburile casnice, și cu pregătirile pentru sărbătorile de iarnă care bat la ușă. Simți cum îți crește nivelul de anxietate, nu-i așa?

Partea bună este că nu ești singurul părinte în această situație! Majoritatea părinților cu joburi full-time, care lucrează de acasă și nu se mai pot baza pe ajutorul bunicilor sau al bonelor, se străduiesc să facă față stresului de la jobul desfășurat acasă în timp ce își supraveghează copiii care fac ore online. Nu e ușor să găsești un echilibru, dar nici imposibil, iar noi îți venim în ajutor cu câteva soluții în acest sens!

mama stresata care lucreaza de acasa si copilul care se joaca in spatele ei

Stresul îți poate afecta atât capacitățile cognitive, cât și flora intestinală

Stresul face parte din viața noastră de zi cu zi, însă dacă nu știm să-l gestionăm, poate cauza o mulțime de afecțiuni și dezechilibre la nivel fizic și emoțional. Stresul ne epuizează, ne agită, ne face să ne pierdem concentrarea, optimismul, tonusul și ne afectează până și sistemul imunitar, făcându-ne mai predispuși ca oricând diferitelor afecțiuni. Ori, noi trebuie să fim cât mai puternici în această perioadă!

Știai că stresul afectează atât capacitățile cognitive, cât și flora intestinală? Există o legătură strânsă între cele două, care este numită de experți „Axa Intestin-Creier”. Stresul distruge bariera intestinală, scade numărul de bacterii din intestin, crește nivelul de cortizol precum și eliberarea de enipefrină și a altor hormoni de stres care împreună pot provoca afecțiuni precum boala inflamatorie cronică a intestinului, afecțiuni autoimune, anxietate, depresie, tulburări bipolare, afecțiuni neurodegenerative sau afecțiuni cardiace.

Sfaturi pentru a face față cu brio lucratului de acasă și școlii online a copilului

Pentru a face față cu brio lucratului de acasă și școlii online a copilului, începe prin a te asigura că atât tu și partenerul tău, cât și copilul, aveți propriul spațiu de lucru. Apoi, încearcă să îți organizezi timpul în așa fel încât să te poți ocupa de task-urile importante fix în timp ce copilul tău face ore online. Astfel, vei fi sigură că nu vei fi întreruptă în timpul ședințelor sau fix atunci când ai nevoie de cea mai mare putere de concentrare.

În momentul în care copilul tău termină cursurile online, ia și tu o pauză. La urmă urmei, și la birou aveai o pauză de masă! Sincronizeaz-o cu cea a prichindelului tău, în felul acesta veți petrece și mai mult timp împreună.

Găsește câteva activități interesante pentru cel mic. După ce își termină temele, lasă-l să se joace ce îi place lui, pune-i documentare educative sau găsește un curs online în funcție de hobby-ul său (curs de dans, curs de limbi străine etc) care să îl țină ocupat.

Nu în ultimul rând, ar fi bine să stabiliți și un set de reguli scrise, pe care să îl lipiți într-un loc vizibil din casă. Regulile trebuie să fie cât mai simple: „Nu facem gălăgie când mami sau tati vorbesc la telefon”, „Nu îi întrerupem pe mami și pe tati când au ședințe” etc.

Ajutorul tău de nădejde în perioadele stresante

Pentru a rămâne sănătos după o perioadă stresantă, ai nevoie de o combinație specifică de probiotice! OMNI-BIOTIC Stress Repair este un simbiotic care are rolul de a restabili bariera intestinală și de a gestiona inflamațiile cronice în intestin după situații stresante.

OMNI-BIOTIC Stress Repair îmbunătățește funcția barierei intestinale, reduce inflamația și permeabilitatea intestinală și reduce inflamația sistemică. De asemenea, îmbunătățește funcțiile cognitive, statusul emoțional și stimulează creșterea activității cerebrale.

Acest simbiotic este potrivit pentru persoanele supraponderale și obeze care suferă de stres cronic și poate fi luat pentru sindromul de burn-out, pentru depresie sau insomnie induse de stres. Ajută la refacerea barierei intestinale afectate și la sinteză serotoninei și melatoninei, îmbunătățind astfel starea de spirit, calitatea vieții și a somnului.

OMNI-BIOTIC Stress Repair este potrivit pentru intestinul permeabil și inflamația cronică a intestinului. Tulpinile bacteriene incluse acționează pentru a controla exact acele inflamații care mocnesc liniștite și îndelungat în intestin. Poate fi luat de persoanele aflate în depresie, de pacienții cu cancer colorectal, precum și după rezecția parțială a colonului, că urmare a bolii oncologice.

Așadar, a venit momentul să spui „STOP!” stresului și să faci loc echilibrului și bunei dispoziții!

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Lucratul de acasă și școala online a copiilor afectează mai mult femeile decât bărbații
  Lucratul de acasă și școala online a copiilor afectează mai mult femeile decât bărbații

  Pandemia de coronavirus presupune restricții și sacrificii pentru toată lumea, în special pentru femei, arată o analiză publicată pe platforma europeană Eurydice. Aceasta...

  Zile libere și indemnizații pentru părinții care stau acasă cu copiii în școala online! Care sunt condițiile
  Zile libere și indemnizații pentru părinții care stau acasă cu copiii în școala online! Care sunt condițiile

  Guvernul a aprobat, sâmbătă, Ordonanța de Urgență privind acordarea de zile libere plătite părinţilor care trebuie să stea acasă cu copiii pe perioada cursurilor online,...

  Copilul tău învață ceva la școala online? Uite cum îți poți da seama
  Copilul tău învață ceva la școala online? Uite cum îți poți da seama

  Școala online în perioada pandemiei reprezintă o reală provocare atât pentru părinți, cât și pentru copii. Sunt situații în care copiii nu sunt atrași de...

  Imagini sfâșietoare! Un băiețel face cursuri online în fața școlii sale pentru că nu are internet acasă
  Imagini sfâșietoare! Un băiețel face cursuri online în fața școlii sale pentru că nu are internet acasă

  Jonathan Endecott, un băiețel de 9 ani din New Mexico (SUA), a fost surprins stând în fața școlii în care învață pentru a putea participa la orele online....

  Profesori de la Colegiul Vianu, reclamați de părinți pentru „afirmații jignitoare” față de elevi în școala online
  Profesori de la Colegiul Vianu, reclamați de părinți pentru „afirmații jignitoare” față de elevi în școala online

  Doi profesori de la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București sunt acuzați de către părinții elevilor că au o conduită neprofesională și că...

  Cum a reușit o școală din Olt să reducă neatenția elevilor din online. Părinții primesc mesaje pe telefon
  Cum a reușit o școală din Olt să reducă neatenția elevilor din online. Părinții primesc mesaje pe telefon

  Școala online este o adevărată provocare pentru toată lumea: elevi, profesori și părinți. Aceasta mai ales pentru că cei mici nu mai pot fi supravegheați de profesori și pot să...

  Ce elevi vor putea să facă școală online, chiar și după ridicarea stării de alertă
  Ce elevi vor putea să facă școală online, chiar și după ridicarea stării de alertă

  Anumite categorii de elevi vor putea învăța în sistem hibrid și după încetarea stării de alertă, conform informării de la Ministerul Educației.

  Lucratul de acasă te epuizează? Iată ce-i lipsește organismului tău
  Lucratul de acasă te epuizează? Iată ce-i lipsește organismului tău

  Te simți tot mai obosită în ultima vreme? Nici nu e de mirare! De când lucrezi de acasă ai impresia că muncești mai mult și ești mult mai stresată, lucruri total...

  © 2022 Qbebe