9 Jocuri românești pentru seri distractive în familie

9 Jocuri românești pentru seri distractive în familie

Corina Naftanaila

Cu toții prețuim timpul, mai ales atunci când îl petrecem acasă, alături de familie. Sigur, nu reușești să faci asta atât de des pe cât ți-ai dori, dat fiind faptul ca ești un părinte al societății moderne, ce face slalom între familie și job, însă atunci când petreci timp cu cei mici, ai vrea să fie unul de calitate. Te întrebi cum poți petrece timp de calitate alături de copii? Cu ajutorul jocurilor interactive. Te sfătuim să nu încerci orice joc, ci să te orientezi spre unul românesc de la D-Toys, din magazinul online jucarie.ro. Cu siguranță îți vei lua prin surprindere piticii!

Fără îndoială îți aduci aminte de jocurile copilăriei cum ar fi Țomapant sau Fazan, ce făceau deliciul serilor în familie. Sigur, jocurile interactive ale momentului sunt departe de banala foaie și creion, acestea având, mai nou, tot felul de cartonașe și figurine ajutătoare. Însă spiritul este același. Pentru a face o mică întoarcere în timp și pentru a reuși să te distrezi alături de ai tăi copii, dar să și învățați împreună noțiuni noi, îți oferim 9 jocuri românești numai bune pentru activitățile de familie. Acestea sunt disponibile în magazinul online jucarie.ro și îți spunem un mic secret, sunt pline de surprize!
 Joc Navigatori Celebri A venit timpul pentru o călătorie în jurul lumii, pe urmele celor 12 exploratori celebri. Jocul interactiv conține o tablă de joc cu harta lumii, un tabel pentru urmărirea pozițiilor, 12 planșe de joc cu exploratori și trasee, 48 cărți de joc cu întrebări, 16 cărți de joc comoară, 12 pioni nave, 2 suporturi pioni și 4 pioni. Tot ce trebuie să faceți este să urmăriți roza vânturilor, să răspundeți corect la întrebările de tip quiz și să urmați traseele. Jocul de la D-Toys Este potrivit pentru copiii de peste 10 ani, fiind nevoie de ceva cunoștințe de cultură generală pentru a fi navigatorul învingător.

Bătălie navală

 Joc Bătălie Navală Pune bazele strategiei, urmărește nava adversarului, așteaptă momentul oportun și atacă. Acesta este jocul de strategie în limba română Bătălie Navală. Este numai bun pentru o activitate părinte-copil, fiind ocazia perfectă pentru a face relația mai puternică, în pauzele dintre strategii. Poate fi jucat de juniorii mai mari de 10 ani, ce deja știu să dea frâu imaginației și planurilor de cucerire.

Animale din continente

 Joc Animale din Continente Nimic nu este mai plăcut decât învățarea prin joacă și distracție, iar jocul Animale din continente este exact ceea ce căutai. Grafica atent gândită și desenele fără greșeală vă vor conduce în expediții prin toate continentele de pe Pământ, în descoperirea animalelor specifice zonei. Sigur că în Australia locuiesc cangurii și în Asia bivolii, însă cum rămâne cu restul speciilor de animale? Urmează să le descoperiți habitatele împreună și puteți fi siguri că vă veți distra pe cinste. Jocul este destinat copiilor începând cu vârsta de 7 ani, aflați în plin proces de dezvoltare a culturii generale și a memoriei.

Jocul proverbelor

 Jocul Proverbelor Ulciorul nu merge de multe ori la...școală? Să fie oare acesta răspunsul? Asta urmează să descoperiți alături de Jocul Proverbelor în limba română. Sunt 60 de proverbe ce abia așteaptă să fie descoperite, ajutându-ți astfel copilul să-și îmbogățească memoria, capacitatea de concentrare, precum și vocabularul. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți imaginea potrivită pentru fiecare proverb și enigma este rezolvată. Se poate juca în 2, până la 6 jucători și este numai bun pentru juniorii ce deja au împlinit 8 ani.

Cât face?

 Joc Cât Face? Care este oare rezultatul pentru 7x9? Dar pentru 4x8? Acestea sunt întrebările pe care și le pun zilnic copiii de 8 ani, ce deja au intrat pe tărâmul înmulțirilor și al împărțirilor. Pentru ca informația să fie mai bine înțeleasă și de două ori mai bine reținută, ai nevoie de jocul interactiv în limba română Cât face?. Este special gândit pentru a face această etapă de învățare mai simplă și mai amuzantă. Mai mult, este un joc utilizat în anumite școli ca activitate extracurriculară, ceea ce înseamnă că este sigur de jucat și acasă, în familie.

Zoo - alfabet

 Joc Românesc - Zoo Alfabet Literele ies din colțul de umbră cu ajutorul jocului interactiv Zoo - alfabet. Este perfect pentru copiii ce abia fac cunoștință cu alfabetul și chiar vor reuși să învețe primele cuvinte cu ajutorul planșelor dinamice. Poate fi jucat de toată familia, fiind un exercițiu bun de atenție, coordonare ochi-mână și desigur, îmbogățirea vocabularului.

Șapte dintr-o lovitură

 Joc Șapte dintr-o Lovitură Oh, să recunoaștem, nimănui nu-i plac  muștele, chiar și cele desenate. Dacă croitorașul cel viteaz din jocul interactiv Șapte dintr-o lovitură a pornit la "vânătoare" de muște, trebuie să-i sari în ajutor. Jocul se poate juca chiar și în 6 și pune la lucru concentrarea, atenția, dar și norocul. De ce? Pentru că trebuie să "lovești" cât mai multe muște dintr-o singură lovitură, cu ajutorul unei mini catapulte. Mult noroc.

Roata olarului

 Joc Creativ - Roata Olarului cu Spumini Pregătește lutul, umezește mâinile și spune start creației. Ajută-ți micuțul să creeze propriile vase din lut cu ajutorul jocului Roata Olarului. Este un bun prilej pentru a petrecere timp de calitate împreună, având ca rezultat un obiect lucrat cu atenție și cu multă dragoste. După ce vasul este gata, nu vă mai rămâne decât să-l pictați și gata, poate fi un cadou perfect pentru bunici.

Geamparale

 Joc Geamparale Geamparalele este un stil de dans originar din zona Dobrogei, dar este și un joc interactiv de la D-Toys, disponibil în magazinul online jucarie.ro. Scopul jocului este să construiți un turn din scaune în mijlocul ringului de dans de pe table de joc, fără ca acesta să se dărâme. Este perfect pentru micuți începând cu vârsta de 6 ani, ce deja au prins gustul competiției și al îndemânării.

 

http://www.dtoys.ro/

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce înseamnă dacă numele tău de familie se termină în „escu”? Cum explică istoria numele de familie românești
  Ce înseamnă dacă numele tău de familie se termină în „escu”? Cum explică istoria numele de familie românești

  „Escu” este terminația cel mai des întâlnită la numele românești, dar te-ai gândit vreodată ce înseamnă și de unde provine? De exemplu, știai...

  Amorel, Expertiza, Mariano-Monamour. Care sunt cele mai amuzante și neobișnuite prenume românești
  Amorel, Expertiza, Mariano-Monamour. Care sunt cele mai amuzante și neobișnuite prenume românești

  Noi, românii, suntem un popor foarte creativ. Când vine vorba despre prenume, se poate spune că facem chiar exces de creativitate.

  A apărut manualul pentru predarea egalității de gen în școlile românești
  A apărut manualul pentru predarea egalității de gen în școlile românești

  Începând de miercuri, un manual pentru predarea și integrarea la clasă a egalității de gen este disponibil pentru cadrele didactice din România. Acesta cuprinde...

  Top 10 melodii românești cu care îmi "terorizez" copilul. Eu le spun Momma's Therapeutic Playlist
  Top 10 melodii românești cu care îmi "terorizez" copilul. Eu le spun Momma's Therapeutic Playlist

  ”Mami, azi ești bine dispusă, nu-i așa?”, mi-a spus ieri Anya exasperată în mașină când am luat-o de la școală. M-am uitat în oglinda retrovizoare...

  Lege: copiii vor avea voie să se joace jocuri online numai 3 ore pe săptămâna în China
  Lege: copiii vor avea voie să se joace jocuri online numai 3 ore pe săptămâna în China

  Jocurile video pot avea un impact pozitiv asupra copiilor și adolescenților, fiind capabile să să îmbunătățească atenția, atenția distributivă, vigilența și flexibilitatea...

  Primul caz grav de dependență de jocuri online din lume: copilul a stat internat 2 luni în spital
  Primul caz grav de dependență de jocuri online din lume: copilul a stat internat 2 luni în spital

  Un adolescent a stat două luni internat în spital după ce a devenit dependent de un joc video! Băiatul în vârstă de 15 ani a fost spitalizat după ce a început...

  Tu știi ce familie frumoasă are Cabral?
  Tu știi ce familie frumoasă are Cabral?

  Inoke Ibacka, prima fiică a lui Cabral cu prima soție, Luana, s-a transformat într-o adolescentă superbă, care fură privirile oriunde ar merge. Namiko, cea de-a doua fiică a lui...

  Video: o mamă intră într-o o sală de jocuri de noroc și își lasă fetița în căruciorul care este luat de vânt
  Video: o mamă intră într-o o sală de jocuri de noroc și își lasă fetița în căruciorul care este luat de vânt

  Un video a devenit viral și a ajuns în tenția autorităților după ce a surprins o mamă care lasă în fața unei săli de jocuri de noroc din Bacău un cărucior cu un copil...

  © 2024 Qbebe