Toate diferențele între o saltea pe arcuri și una din spumă

Alegerea unei saltele de pat potrivite se dovedește a fi de multe ori o misiune dificilă. Un produs de calitate trebuie să susțină corpul în mod uniform și să ofere confort maxim în timpul somnului. Utilizarea unei saltele neadecvate influențează negativ viața unei persoane.

Dacă ai o stare permanentă de oboseală, acest lucru va conduce la o energie scăzută, stres, nervozitate sau chiar probleme mai serioase de sănătate. Și cum salteaua are un impact direct asupra dispoziției și odihnei, în alegerea produsului perfect trebuie să știi în primul rând ce tip de saltea îți dorești. Pe piață sunt disponibile două tipuri principale de saltele, cu arcuri și din spumă. Iată tot ce trebuie să știi despre acestea.

Saltele din spumă

Saltelele din spumă își au originile în cercetările NASA, fiind concepute inițial pentru a proteja astronauții împotriva presiunii. După introducerea lor pe piață pentru publicul larg, au devenit extrem de populare. Acestea au la bază factori importanți precum durabilitate, confort sporit, suport ortopedic și fermitate înaltă datorată densității înalte a materialului.

Sunt considerate superioare ca tehnologie în comparație cu saltelele pe arcuri. Acestea pot fi confecționate din mai multe tipuri de spumă, respectiv:
Saltele din spumă poliuretanică - sunt cele mai cunoscute și accesibile, mai ales că spuma poliuretanică se găsește în mai multe grade de duritate și densitate. Acest tip de saltele sunt comode și confortabile pentru coloana vertebrală.
Saltele din spumă elastică - au o durată de viață mai mare, spuma foarte elastică fiind de fapt o spumă poliuretanică cu o greutate și o elasticitate mare.
Saltele din spumă cu memorie - ideale pentru a preveni problemele de circulație, durerile de mușchi sau de articulații. Spuma cu memorie are capacitatea de a se adapta conturului natural al corpului.
Saltele din latex - sunt mai degrabă adecvate persoanelor cărora le este cald în timpul nopții deoarece latexul este un material care respiră cu ușurință.

Calitatea spumei folosite pentru saltele se măsoară în kilograme pe metru cub. Spuma conține celule de aer, iar dacă este mai ieftină înseamnă că are mai mult aer, e moale și va rezista mai puțin timp. Un adult care folosește zilnic un astfel de produs ar trebui să aibă o saltea care să conțină cel puțin 35 kg/m3. Cu cât cantitatea de spumă este mai mare, cu atât salteaua are o calitate mai bună și o durabilitate extinsă.

Care sunt avantajele saltelelor din spumă

- Sunt ușor de manevrat datorită greutății reduse
- Materialele folosite pentru saltelele din spumă permit o bună circulație a aerului la interior și de aceea sunt o alegere perfectă pentru cei predispuși la alergii
- Oferă o mai bună susținere corpului pentru că iau forma acestuia și distribuie greutatea în mod egal pe saltea. Acesta este și motivul pentru care sunt recomandate persoanelor care au probleme cu spatele.
- Este mult mai igienică deoarece acarienii nu pot ajunge în nucleul de spumă al saltelei
- Oferă un grad înalt de independență față de partener pentru că nu creează vibrații care l-ar putea deranja atunci când te miști în timpul somnului
- Acest tip de saltele pot include mai multe straturi din spumă, cu o calitate sau o densitate diferită.

saltele cu spuma

Saltele cu arcuri

O alegere potrivită pentru persoanele care nu au probleme cu spatele și preferă produsele mai dure, saltelele cu arcuri sunt extrem de cunoscute. Sunt produse la scară largă încă din perioada revoluției industriale, însă evoluția tehnologică nu le-a ocolit. Prețul accesibil rămâne unul dintre marile lor avantaje, chiar dacă în prezent sunt confecționate din mai multe tipuri de arcuri și conțin diverse straturi superioare. Mai confortabile și mai rezistente decât cele realizate în trecut, saltelele de acest fel utilizează două tipuri principale de arcuri:
Saltele cu arcuri Bonell - au o suprafață fermă și o durată de viață ridicată datorită arcurilor sub formă de clepsidră, realizate dintr-o sârmă subțire. Saltelele cu arcuri Bonell sau bloc sunt cele mai răspândite deoarece au cel mai bun raport calitate/preț.
Saltele cu arcuri Pocket - aceste produse conțin arcuri ambalate individual. Mai exact, fiecare arc este încadrat într-o mică husă din material textil care reduce zgomotul făcut de arcuri, ajută la prevenirea sau uzura arcului și oferă stabilitate saltelei. O saltea din arcuri Pocket se pliază pe corp cu un nivel ridicat de precizie.
Numărul ridicat de arcuri dintr-o saltea oferă mai multe puncte de odihnă ceea ce conduce la confort în timpul somnului. Totodată, acest aspect crește și durata de timp în care poate fi utilizată salteaua.

Care sunt avantajele saltelelor cu arcuri
- Durată de viață mare și preț mic
- Datorită modului în care pot fi aranjate arcurile, a densității diferite și a materialului superior, saltelele cu arcuri se găsesc într-o gamă foarte variată
- Pot fi folosite imediat după achiziționare deoarece nu trebuie să aștepți să revină la forma corectă
- Au o fermitate ridicată ceea ce le face ideale pentru persoanele cu greutate mai mare
- Nu au un miros specific și beneficiază de o ventilație foarte bună.

Confortul, preferințele personale și bugetul sunt unele dintre aspectele cheie în alegerea unei saltele de calitate. Nu am putea spune că un anumit tip de produs este superior celuilalt, deoarece o saltea bună trebuie aleasă în funcție de necesități. La Somnart găsești o gamă variată de saltele care să îți asigure un somn liniștit, sănătos și relaxant. Având mai multe informații despre tipurile existente pe piață, acum poți identifica mai ușor ce saltea ți se potrivește.

Confesiuni: Ce s-a întâmplat când am încercat să reproduc toate scenele din 50 Shades

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  8 semne ce îți indică faptul că nu dormi pe o saltea de calitate
  8 semne ce îți indică faptul că nu dormi pe o saltea de calitate

  Cu toții ne dorim un somn bun, care să ne ajute să ne simțim cât mai odihniți. Printre elementele ce ne pot ajuta să ne atingem acest scop se află și salteaua. Din articolul de...

  Diferențele se văd, iar lumea vorbește! Cum își crește Meghan copilul și cum a ales Kate să-i crească pe ai ei
  Diferențele se văd, iar lumea vorbește! Cum își crește Meghan copilul și cum a ales Kate să-i crească pe ai ei

  Kate Middleton și Meghan Markle sunt două dintre cele mai urmărite mămici ale momentului și cu în vreme ce majoritatea persoanelor se aștepta la similitudini între cele...

  Tranzactii esuate si oameni ramasi fara bani in conturi la una dintre marile banci din tara
  Tranzactii esuate si oameni ramasi fara bani in conturi la una dintre marile banci din tara

  Panică în rândul utilizatorilor serviciului de banking ING. Aceștia au descoperit că toate tranzacțiile bancare sunt taxate dublu, că au conturi pe minus sau că au extras...

  Familia Luizei, una dintre victimele criminalului din Caracal, reclamă gafele făcute de anchetatori
  Familia Luizei, una dintre victimele criminalului din Caracal, reclamă gafele făcute de anchetatori

  Familia Luizei Melencu, adolescenta dispărută în luna aprilie, afirmă că anchetatorii au „tratat superficial” cazul fetei.

  Una dintre cele mai frumoase femei din lume însărcinată cu al treilea copil
  Una dintre cele mai frumoase femei din lume însărcinată cu al treilea copil

  Are 34 de ani, o avere estimată la 20 de milioane de dolari, este una dintre cele mai bine plătite supermodele din lume, a ocupat locul 1 in topul Maxim al celor mai frumoase femei din...

  Ziua Înghețatei revine în toate restaurantele McDonald’s din țară
  Ziua Înghețatei revine în toate restaurantele McDonald’s din țară

  McDonald's sărbătorește și în luna august Ziua Înghețatei. Sâmbătă, 12 august, în toate restaurantele McDonald's clienții sunt așteptați cu surpriza verii de Ziua Înghețatei....

  Țăndărică Altfel – un festival pentru toate gusturile, pentru toate vârstele
  Țăndărică Altfel – un festival pentru toate gusturile, pentru toate vârstele

  Cu o experiență de peste 7 decenii și cu 100.000 de spectatori anual, Teatrul Țăndărică, cu sprijinul financiar al Primăriei Generale și al Consiliului General al Municipiului...

  © 2019 Qbebe