Actuala mea soție mi-a spus că trebuie să rup legătura cu fosta soție, care e și mama copiilor mei

Bianca Geica - Redactor Senior

Un bărbat se află între ciocan și nicovală. El povestește, pe Reddit, că actuala lui soție este geloasă pe relația pe care acesta o are cu fosta lui soție, care este și mama copiilor săi. Bărbatul spune că recent a vorbit mai des cu fosta lui soție fiindcă amândoi plănuiesc să îi cumpere fiului lor cel mic o mașină. Actuala soție a bărbatului i-a cerut acestuia ca după ziua de naștere a băiatului, să întrerupă orice legătura cu fosta lui soție și să vorbească cu ea doar în caz de urgență.

Bărbatul nu își dorește acest lucru și cere sfaturi internauților despre cum ar putea proceda în așa fel încât să nu le supere pe cele două femei:

„Eu și fosta mea soție am rămas în relații bune de dragul celor trei copii ai noștri. Ea locuiește la o distanță mare de oraș, prin urmare copiii noștri stau la mine în timpul anului școlar și cu ea în vacanțe. În ciuda distanței, ea a vrut să participe în continuare la creșterea copiilor, iar eu am încercat întotdeauna să mă adaptez la acest lucru. În prezent, suntem amândoi în căutarea unei mașini potrivite pentru băiatul nostru cel mic, fiindcă urmează să împlinească în curând 16 ani și vrem să îi facem o surpriză. (n.red.: În  SUA şi Canada, permisul de conducere se poate obţine la 16 ani).

Astăzi, soția mea a spus că după ce băiatul va împlini 16 ani, nu mai vrea ca eu să vorbesc cu fosta soție decât în caz de urgență. Am întrebat de ce, iar ea a spus că este timpul să începem să o eliminăm din viața noastră. Soția mea a spus că îi este teamă că dacă păstrez legătura cu mama copiilor mei pentru mult timp, va avea un efect negativ asupra propriilor noștri copii (am alți trei copii cu actuala mea soție), deși nu înțeleg de ce. Ea a spus că cei trei copii din prima mea căsnicie sunt acum suficient de mari pentru a păstra singuri legătura cu mama lor și că dacă mai continui să vorbesc cu ea, aș face-o pentru mine, nu pentru ei.

cuplu care se cearta
Foto: Freepik

Am întrebat-o ce anume din conversațiile mele cu fosta mea soție i se părea deplasat și i-am dat telefonul meu ca să se uite prin mesajele mele. Mi-a indicat câteva mesaje în care, printre discuțiile despre copii, se regăsesc și remarci cumva mai personale - cum ar fi faptul că unul dintre noi face o glumă despre locul de muncă sau menționează ce s-a întâmplat cu un vechi prieten. Aceste comentarii au de obicei o legătură tangențială cu ceea ce discutăm despre copii și întotdeauna revenim rapid la subiect. Soția mea spune că aceste conversații arată că eu și fosta mea soție suntem prieteni, ceea ce din punctul ei de vedere nu se poate. Ea spune că trebuie să impun niște limite.

Am întrebat dacă putem amâna discuția pentru a mă putea gândi. Sunt puțin îngrijorat, sincer. Nu vreau să-mi supăr copiii și nici nu vreau să stric relația bună pe care o am cu mama lor. Cu toate acestea, nu vreau nici să-mi supăr soția. Vreau ca ea să se simtă confortabil și în siguranță. Ce ar trebui să fac?”, scrie bărbatul pe Reddit.

Sfaturile internauților nu au întârziat să apară:

„Indiferent dacă soției tale îi place sau nu, fosta ta soție va face mereu parte din viața ta. Faptul că ea nu se simte în siguranță este ceva la care trebuie să lucreze. Să îți ceară să întrerupi contactele cu fosta soție și cu mama copiilor mai mari este nerezonabil”, a scris cineva.

„Dacă o îndepărtezi pe fosta ta soție, vei da un exemplu negativ copiilor pe care îi ai cu actuala soție. De ce ai vrea să le arăți că, atunci când relațiile devin dificile, ar trebui să renunți pur și simplu la acel angajament? Copiii voștri nu sunt încă adulți și chiar dacă sunt, aveți un angajament față de ei. Dacă ea nu poate înțelege acest lucru, cum ar funcționa asta în situația ta actuală? V-aș sugera să găsiți un consilier de cuplu și să purtați aceste discuții acolo. Nu este ceva în care ar trebui să cedezi. Ce urmează? Nu-i place cum interacționezi cu un prieten, un părinte, etc. și trebuie să rupi legătura și cu ei?”, a mai scris o persoană.

„Ea încearcă încet să te îndepărteze de copiii pe care îi ai cu fosta ta soție. Nu ai cum să nu mai vorbești niciodată cu mama primilor tăi copii, fiindcă aveți o legătură unică. Eu aș pune piciorul în prag, fie ea face terapie pentru a trece peste asta, fie tu trebuie să te gândești profund dacă poți fi cu cineva care vrea să scape de copiii care nu sunt ai ei, deci nu sunt importanți. Aș vorbi și cu copiii mai mari și i-aș întreba dacă le-a spus ceva”, a mai scris cineva.

Tu ce părere ai despre această situație?

Surse foto: Freepik

Surse articol: Reddit

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Iubita mea e supărată că nu vreau să șterg pozele cu fiica mea, în care apare și fosta soție
  Iubita mea e supărată că nu vreau să șterg pozele cu fiica mea, în care apare și fosta soție

  Un tătic povestește, pe Reddit, că actuala lui iubita s-a supărat destul de tare când a descoperit în telefonul său mai multe poze cu fiica lui din prima căsătorie,...

  Fosta mea soție este supărată pe mine că nu i-am spus când fiica noastră de 10 a ani a avut prima menstruație
  Fosta mea soție este supărată pe mine că nu i-am spus când fiica noastră de 10 a ani a avut prima menstruație

  Un bărbat a omis să-i spună fostei sale partenere că fiica lor de 10 ani a avut prima menstruație. Acum, femeia este furioasă.

  Fostul meu soț se ceartă cu actuala lui soție în prezența copiilor mei și nu știu cum să acționez
  Fostul meu soț se ceartă cu actuala lui soție în prezența copiilor mei și nu știu cum să acționez

  Una dintre provocările care urmează după un divorț poate fi legată și de vizitele pe care un copil trebuie să le facă părintelui cu care nu locuiește. Uneori, după o asemenea...

  Fosta mea soție are o listă de alimente pe care eu nu am voie să i le dau fiicei noastre când vine în vizită
  Fosta mea soție are o listă de alimente pe care eu nu am voie să i le dau fiicei noastre când vine în vizită

  Un bărbat se află în conflict cu fosta sa parteneră, din cauza dietei fetiței pe care o au împreună, în vârstă de 10 ani.

  Iubitul meu insistă ca fosta lui soție, împreună cu cei trei copii, să se mute la noi acasă
  Iubitul meu insistă ca fosta lui soție, împreună cu cei trei copii, să se mute la noi acasă

  O femeie de peste Ocean se află într-o situație delicată. Aceasta povestește, pe slate.com, că iubitul ei, alături de care trăiește o frumoasă poveste de dragoste de mai bine...

  Am făcut o fotografie de familie și mi-am exclus fiul vitreg. Noua mea soție este furioasă
  Am făcut o fotografie de familie și mi-am exclus fiul vitreg. Noua mea soție este furioasă

  Să menții un echilibru într-o familie ce include copii proveniți din căsătorii diferite nu este întotdeauna la îndemână. Astfel, chiar dacă micuții ajung să...

  Viitoarea mea soție îmi urăște familia. A decis să avem o nuntă fără copii și acum rudele mele refuză să mai participe
  Viitoarea mea soție îmi urăște familia. A decis să avem o nuntă fără copii și acum rudele mele refuză să mai participe

  Un bărbat de peste hotare se află între ciocan și nicovală, adică între viitoarea soție și familia lui. Se pare că între cele două tabere există un conflict mare,...

  © 2023 Qbebe