Drama într-un parc din București: "Caut mămica băiatului ce mi-a împins ieri copilul. Băiatul meu e în spital, cu traumatism cerebral"

Andrada Popa

Joaca în parc poate deveni o adevărată aventură în parcurile din București. Iar dacă sensul de aventură poate să fie unul pozitiv pentru copiii care se joacă și aleargă veseli și fericiți, pentru părinți aventura poate să capete conotații dramatice. O secundă de neatenție se poate transforma într-o cursă contra cronometru spre cel mai apropiat spital de urgență. 

Așa a pățit o mamă din București care ieșise la joacă în Parcul Tineretului din București, în Orășelul Copiilor, cu băiețelul ei de 7 ani. Fiind vreme frumoasă de vară, fără restricții impuse de pandemie, parcurile toate din București sunt arhipline de copii activi, dornici de joacă. În astfel de situații, se pot întâmpla accidente. Ceea ce s-a și întâmplat.  

Mămica a postat pe un grup de părinți o întrebare care a iscat sute de comentarii și a dezvăluit că joaca în parc poate deveni periculoasă. ”Bună, caut mămica băiatului ce mi-a împins ieri copilul în Orășelul Copiilor de sus de la cercuri. E extrem de important, dacă este aici, rog sa îmi scrie cât de poate de repede. Mulțumesc!”. Imediat comentariile au erupt, iar întrebată ce a pățit fiul ei, mama a răspuns că este cu el ”în spital cu traumatism și edem cerebral” și că este în căutarea mămicii celuilalt copil pentru că a denunțat la Poliție accidentul și încearcă să îi ajute. 

Comentariile ce au urmat postării ei au enumerat alte astfel de incidente care s-au petrecut la locurile de joacă și care ne indică, nouă, părinților, că trebuie să fim extrem de atenți când mergem cu copiii în parcuri, mai ales dacă sunt foarte aglomerate. Atenția trebuie să acordată copilului indiferent de vârsta lui, iar toate mămicile cad de acord că educația copilului este cea mai importantă și că nu trebuie să se ajungă la astfel de conflicte cu astfel de deznodăminte niciodată. Mai mult, s-au generat discuții în contradictoriu între mame care spun că nu a fost vina mamei copilului care a împins celălalt copil și alte mame care consideră că este vina celei căutate de Poliție, pentru că era responsabilitatea ei să îl supravegheze și să îl educe să nu împingă alți copii. 

 • Doamna trebuia să își supravegheze copilul, nu să-l lase de capul lui, dacă fugea în fața mașinii?!...
 • Dacă este agresiv (tind să cred asta având în vedere starea copilului) să îl lase așa, să facă și alte victime, nu... Mama dacă nu e în stare să stea cu ochii pe el, trebuia să își ia o păpușă!!!
 • Eu pur și simplu, la cel mai mic semn că un copil este agresiv, nu o las pe cea mică, plec cu ea cât mai departe. Încerc să evit cât de mult se poate aceste probleme dar uneori, nu ai cum din păcate. Acest tip de părinți nu ar trebui să fie părinți.
 • Nu s-a dus nimeni să îl ia de gât! La spital, dacă vii cu traumatism și edem, te întreabă ce s-a întâmplat, poate tu ți-ai lovit copilul, sau ai dat cu el de pământ, pentru asta trebuie să fii tras la răspundere. Doamna a spus ce s-a întâmplat, deci poliția trebuie să ia legătură cu mama copilului care a făcut asta, nu se duce să îl ia de gât pe copil. Mama este trasă la răspundere pentru că nu îl supraveghează. Dacă i s-ar fi întâmplat copilului tău, ai fi stat cu el prin spitale, Doamne ferește, și ați fi dat uitării totul, că de unde să știe copilul ăla, că al meu are edem cerebral, că e mic. Să vă ferească Dumnezeu să pățiți așa ceva!
 • Care este datoria dvs ca părinte? SĂ VA EDUCAȚI COPIII! Vă întreb altfel, poate, poate înțelegeți: Dacă era copilul dvs trântit? Dacă ajungeți dvs în spital cu edem cerebral și trauma craniană? Tot așa gândiți? EDUCAȚI COPIII! Explicați-le că nu trebuie să lovească, să împingă, să înjure, să scuipe! Dacă ar face asta fiecare părinte ar fi minunat!
 • Multă sănătate copilului! Și noi am pățit-o cu băiatul când avea 7 ani, un copil l-a împins de sus, la locul de joacă, atunci voia să coboare pe o bară. Nu a mai avut timp să reacționeze și a căzut fix în picioare și de acolo lat jos. Nu s-a putut ridica în picioare câteva minute! Eu și soțul, eram chiar lângă bară, dar nu am putut face nimic, căci băiatul era sus, fără noi. Mama copilului l-a luat frumușel de mâna și au plecat repede după incident, iar atunci când băiatul nostru s-a ridicat ei nu mai erau în peisaj. Am fost la urgență, iar din cauza căzăturii, băiatul și-a tasat coloana. A trebuit să mergem cu el la Techirghiol și ani de zile după, am făcut fizioterapie. Acum are 21 de ani, dar încă are probleme cu coloana! Multă sănătate și putere să treceți cu bine peste această încercare!
 • Asta înseamnă să nu îți educi copilul. De când sunt mici trebuie învățați să nu fie agresivi, dar ce să le faci acelor mame care nu se ocupă de ei și îi lasă să facă ce vrea? De asta există și bullying, pentru că părinții nu știu să se ocupe de copii. Decât să nenorocească alțîi, mai bine să nu îi mai facă. Și cele ce sar cu gură că de ce a dat-o la poliție sau că sunt copii și se lovesc, băi, voi gândiți sau vorbește gura fără voi? Zău acum, traumatism și edem cerebral, știți ce grav e? Vine poliția și la lucruri mai minore, este normal ca acea mama să aibă probleme din cauza copilului needucat.
 • Orășelul Copiilor din București bănuiesc, e nu aglomerat, extrem de aglomerat în acest moment, eu evit acel parc vara. E un haos total acolo.
 • Eu nu înțeleg ce vină are femeia, doamne ferește,sunt copiii și se împing, noi ca mame trebuie să îi protejăm pe ai noștri și dacă e aglomerat și există riscul de accidentare îi luăm de acolo. Sănătate copilașului dar dvs sunteți singură vinovată, eu așa văd lucrurile.
 • Doamna trebuia să își ,,dreseze,, copilul să nu fie agresiv. Dar deh , NOI NU avem copilul ÎN SPITAL cu TRAUMATISM ȘI EDEM CEREBRAL și vorbim prostii... Dacă în fiecare parc e un copil educat să fie agresiv, îl țin pe al meu în casă? Îl pedepsesc pe al meu țînându-l în casă că o mama nu vrea să își educe copilul?! Dacă îmi știam copilul agresiv, nu-l scoteam în parc până nu vedeam că se îndreaptă .. E copilul meu dar nu trebuie să agreseze copiii altora ... Ce ție nu-ți place , altuia nu face!
 • Eu una nu cred că există așa mame ! Pe cuvânt! Atâta răutate de când m-a făcut mama n-am văzut...femeia a întrebat, nu a dat în cap nimănui...vrea să dea de doamna respectivă iar dacă e o doamnă și o mamă cum multe de aici nu sunt, cu siguranță va lua legătură cu mămică copilului... voi vă dați toate cu părerea că nu e copilul dvs la mijloc, pt că dacă era cu siguranță vă transformați și dvs "leoaice". Cum se simte această mămica când vede răutatea dvs, cuvintele dor mai tare decât atunci când loveșți, și să vă mai întreb ceva, voi la copilașii voștri aveți funie? Îi țineți în lesă? Presupun că nu, îți trebuie câteva secunde de neatenție să cadă jos din pat ,sau să facă altă năzbâtie..
 • Cele care nu sunteți de acord cu mămică că a dat-o pe dansa la poliție, tot așa educația au primit și copiii voștri și va simțiți cu musca pe căciulă?

imagine cu doua leagane in parc, unul gol si unul cu un copil

 • După părerea mea copilul agresiv nu e agresiv așa e el că e copil, ci din cauza educației, adică că, nu a fost oprit și nu șție ce nu are voie. Comportamentul copiilor se bazează pe ce vede la alțîi copii și în familie.
 • Mi s-a întîmplat și mie dar, din fericire, eu eram în parc și nu s-a întîmplat nimic grav. Copilul meu a fost agresat de un alt copil și mama lui a dat vina pe copilul meu deși aveam și alți martori...... trebuie să fim atenți la ceea ce creștem ,????sănătate multă ????!
 • Am pățit și eu cu fata tot în orășel în piscină cu bile intrase și un băiețel cu niște probleme nu știu cum să mă exprim și a prins-o pe fi-mea de păr și nu îi mai dădea drumul …i-a smuls la propriu părul din cap și mama acelui copil avea o calmitate și o relaxare de îmi venea să dau cu amandoi de pământ. Își dădea și ochii peste cap când i-am spus să își țină copilul în frâu știind că face foarte urât. Nu am nimic cu copiii, dar când tu știi ca părinte că are niște probleme și e agresiv, de ce să sufere ceilalți copii și părinți ?
 • Ieri am fost cu bebelina la locul de joacă. Ea micuță. Nu prea înțelegea multe. Dar chiar și așa, cei mari, peste 7-8 ani strigau la ea să se tragă, au vrut și să o împingă. Dar eu am fost cu ea de mână Non Stop. Puțină educație nu ar strică, înainte de a-i duce la locul de joacă. Cei mari sunt violenți, nerăbdători și mult mai plini de energie. Cred că,dacă nu ești cu ochii după ei Non Stop, atunci în secunda în care atacă în orice fel alt copil, îl iei și îl duci acasă. Dacă mergi la locul de joacă ca să stai la bârfe cu altcineva sau cu ochii în telefon și copilul tău să facă așa ceva mai bine stai acasă.
 • Acum o săptămâna și sora mea de 6 anișori a fost împinsă de pe spalier de un băiat cu care se juca. Băiatul a fugit, sora mea avea vărsături, vedea în ceață și stări de somnolență. A fost trimisă la Timișoara de urgență. A ținut-o sub observație și după un timp iar la Timișoara pentru a vedea dacă totul e ok...

 Voi ce părere aveți, dragi părinți?

Citește și: 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Drama lui Gabi Luncă: a pierdut primul copil în ziua botezului. "De câte ori mă duceam eu să o iau în braţe se petrecea ceva inexplicabil"
  Drama lui Gabi Luncă: a pierdut primul copil în ziua botezului. "De câte ori mă duceam eu să o iau în braţe se petrecea ceva inexplicabil"

  Una dintre cele mai mari voci ale muzicii lăutăreşti de la noi a vorbit despre obstacolele care i-au marcat existenţa. Descoperă despre ce este vorba!

  Povestea cutremurătoare a unei mame: „Mi-am adus pe lume copilul mort singură, într-un salon de spital, în plină pandemie"
  Povestea cutremurătoare a unei mame: „Mi-am adus pe lume copilul mort singură, într-un salon de spital, în plină pandemie"

  Pierderea unei sarcini este înfiorătoare, mai ales atunci când se întâmplă într-un mod total neașteptat. Povestea acestei mame ne-a lăsat cu sufletele...

  Povestea băiatului alergic la orice. A trăit 12 ani într-un balon din plastic
  Povestea băiatului alergic la orice. A trăit 12 ani într-un balon din plastic

  Bolile alergice devin din ce în ce mai frecvente, de la an la an. Se estimează că aproximativ 20% din populația mondială și 25% din populația europeană suferă de diverse tipuri...

  Alertă la o școală din București! Elevi ajunși la spital din cauza unei igienizări
  Alertă la o școală din București! Elevi ajunși la spital din cauza unei igienizări

  Mai mulți elevi de la Școala 13 din Sectorul 4 al Capitalei, au fost evacuați din sala de clasă, după ce au acuzat disconfort respirator. Cu o zi înainte clasa fusese igienizată,...

  Video! Imagini sfâșietoare cu o mamă care își pierde copilul în apele Mediteranei: "Mi-am pierdut copilul! De ce eu? Unde este copilul meu?"
  Video! Imagini sfâșietoare cu o mamă care își pierde copilul în apele Mediteranei: "Mi-am pierdut copilul! De ce eu? Unde este copilul meu?"

  Numai o mamă poate înțelege drama prin care trece o femeie care își pierde copilul. Este cea mai mare durere din lume! Pe asta s-a bazat ONG-ul spaniol Open Arms când a...

  Ceartă între doi copii de 7 ani într-un parc din Iași. Părinții unuia dintre ei i-au bătut pe celălalt copil și pe bunica lui
  Ceartă între doi copii de 7 ani într-un parc din Iași. Părinții unuia dintre ei i-au bătut pe celălalt copil și pe bunica lui

  În după-amiaza zilei de luni, 30 august, într-un parc din Iași a avut loc un incident în cadrul căruia o bunică și nepotul ei au fost agresați de două persoane...

  Anca Serea din nou la spital: "Viaţa nu este aşa cum ne dorim să fie, de multe ori este plină de surprize neplăcute."
  Anca Serea din nou la spital: "Viaţa nu este aşa cum ne dorim să fie, de multe ori este plină de surprize neplăcute."

  Una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi a ajuns de curând la spital. Iată ce a dezvăluit Anca Serea!

  Drama industriei de ”fabricat bebeluși” din Ucraina: femei care nasc pe bani și copilași captivi într-un hotel cu sârmă ghimpată
  Drama industriei de ”fabricat bebeluși” din Ucraina: femei care nasc pe bani și copilași captivi într-un hotel cu sârmă ghimpată

  Scenariu rupt parcă dintr-un film: o mulțime de bebeluși așezați unii lângă alții în două săli imense din cadrul hotelului Venice, în periferia orașului Kiev....

  © 2022 Qbebe