Mai există, se pare, și o altă categorie de părinți, care le oferă micuților lor preponderent alimente vegane și îi mai lasă se bucure, din când în când, și de dulciuri sau mâncăruri non-vegane. Cum este și acest tată de peste Ocean, care a dezvăluit, pe contul sau de TikTok, că își crește copilul vegan, dar îl mai lasă să mănânce, din când în când, și gogoși sau alte alimente care îi fac cu ochiul.
Foto: captură TikTok
Un tată își crește fiica cu o dietă vegană, dar o mai lasă să mănânce și gogoși sau alte produse non-vegane
Un tătic de peste Ocean a stârnit controverse pe TikTok, în momentul în care a postat un clip cu fiica lui de patru ani mâncând dintr-o gogoașă. Până aici, nimic ieșit din comun, însă bărbatul dezvăluie că, în mod normal, își crește fetița cu o dietă vegană și că, din când în când, o mai lasă să mănânce și ce îi face cu ochiul. Internauții, inclusiv nutriționiștii, au ținut să îi spună tatălui că există riscul ca cea mică să ajungă să aibă tulburări alimentare din această cauză.
În clipul de pe TikTok, bărbatul îi spune fiicei sale: „Mmm, arată delicios. Aș vrea să pot mânca asta”. Fetița a răspuns: „Dar este plin de animale!”, la care tatăl i-a confirmat că, într-adevăr, gogoașa „este plină de animale”.
@verifiedbluecheckmarc Reply to @maddi3mari3 @verifiedbluecheckmarc ♬ original sound - Marc (insert blue badge here)
Remarca tatălui i-a înfuriat pe internauți, mai ales pe cei care se confruntă cu tulburări alimentare:
- „Prin faptul că i-ai spus că ai vrea și tu să mănânci asta și apoi i-ai spus că e plină de animale... Îmi miroase a tulburare alimentară. Doar zic”, a comentat o persoană.
- „Rușinea asociată cu orice aliment în copilărie este problematică în opinia mea”, a adăugat altcineva. „Conceptul de mâncare bună sau rea este cel pe care se bazează tulburările alimentare”.
- Un al treilea a scris: „Am ales să fiu vegetariană când aveam 20 de ani, îmi las copiii să aleagă când vor fi suficient de mari și evit să discut despre mâncare cu ei”.
- „Sper să te gândești la acest moment când vei plăti pentru dezintoxicare din nou și din nou în câțiva ani. Să tratezi o tulburare alimentare nu este deloc ușor și nici ieftin”, a adăugat un altul.
Tu ce părere ai despre felul în care procedează acest tătic?
- Surse: TikTok.com, ucl.ac.uk
Surse foto: TikTok