Numai părinții Alexandrei să nu fii! Ea este fiica tuturor părinților din România

Gabriela Paladi - Redactor-Șef

Putea să fie copilul oricăruia dintre noi! Putea să fie chiar fata mea! Prima emoție pe care am simțit-o auzind de cazul Alexandrei, fata răpită în Caracal, a fost de devastare cu gândul la tumultul interior pe care îl trăiesc părinții ei. Pot numai să îmi imaginez ce uragan este în sufletul lor. Furtuna din sufletul de mamă cu gândul la chinul prin care a trecut biata copilă poate să fie numai 1% din cea trăită de ei.

Sunt conștientă că în acest moment investigația cazului Alexandrei este în derulare și că vor trece multe zile până ce se va detalia ce s-a întâmplat. Apoi se va face același meci de ping-pong cu care ne-am obișnuit în cazurile de acest gen, când vinovăția va fi aruncată de la unul la altul.

Citind cu atenție tot ceea ce s-a întâmplat, nu pot decât să fac altceva decât să turbez de furie. Pentru că fata asta de numai 15 ani a fost suficient de inteligentă, a avut suficientă prezență de spirit să încerce să își salveze viața. A făcut rost de un telefon vechi găsit în locul unde era sechestrată și a sunat de 3 ori la 112, a  mai găsit o carte de vizită, a oferit detalii operatorului și abia dupa 18 ore autoritățile au reușit să ajungă la locul crimei. Alexandra le-a oferit totul pentru a fi salvată și degeaba. 

Și acum totul se va transforma din nou într-o luptă politică, în care viața pierdută în chinuri a unui copil inocent va deveni doar un motiv să se arate cu degetul, să se demită oameni și să mai adune niște voturi, crezând că dreptatea se face prin scoaterea la tablă a unor vinovați. Nu, dreptate pentru părinții Alexandrei nu se va face niciodată!  

 Alexandra este fiica noastră, a tuturor părinților din România, părinți care nu trebuie să închidă ochii la acest caz și care trebuie să urmărească în detaliu investigația și prin puterea unei voci comune să nu lăsăm politica să se joace cu viețile copiilor noștri. Astfel de orori nu trebuie să se mai întâmple niciodată! Asta putem face noi pentru părinții Alexandrei.

Ne creștem copiii cu o dragoste și o grijă colosală, îi prețuim și facem toate sacrificiile pentru viitorul lor. Și îi vedem cum cresc, cum devin încrezători și puternici, cum ne umplu sufletele de mândrie cu frumusețea lor interioară și cu realizările lor ca să devină victimele unui sistem îngălat și sincopat. Poate că Alexandra ar fi reușit să scape de un criminal în serie cu viață, dacă operativitatea autorităților ar fi fost una demnă de niște oameni pregătiți pentru astfel de situații de criză. Mai jos am să adun toate informațiile care s-au adunat pentru a descrie un scenariu cât mai detaliat al evenimentelor, pentru ca, voi, dragi părinți, să luptați pentru ca viețile copiilor noștri să nu fie sacrificate pe altarul incompetenței. 

Scenariul evenimentelor din ultimele ore din viața Alexandrei. Declarații și păreri.

Alexandra Măceşanu este o adolescentă de 15 ani din localitatea olteană Dobrosloveni, fiind elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul" din Caracal şi membră a ansamblului folcloric „Dor de Romanaţi". În dimineaţa zilei de miercuri, 24 iulie, Alexandra pleca din satul ei spre Caracal, parcugând o distanţă de 8 kilometri, cu o maşină de ocazie, pentru meditații. Când părinţii n-au mai putut s-o contacteze telefonic au alertat Poliţia, totul întâmplându-se în cursul aceleiaşi zile. Se pare că adolescenta a rămas fără smartphone, acesta fiind găsit găsit ulterior de Poliţie pe raza localităţii Redea, o localitate aflată pe traseul dintre Dobrosloveni şi Caracal. Pe 25 iulie la ora 11:00 copila a sunat de trei ori la 112, adunând un timp total de 2 minute şi 28 de secunde, folosind un telefon pe care l-ar fi găsit în casa răpitorului ei și oferind mai multe indicii operatorilor privind locația ei. A găsit o carte de vizită, cu numele și datele de contact ale unui alt bărbat, altele decât cele ale suspectului:

Cronologia apelurilor, potrivit STS
Primul apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:05:07
- 11:05:41: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei
- 11:05.52: apelanta a deconectat apelul cu operatorul 112
- 11:06:55: dispecerul Poliţiei a preluat cazul de la operatorul 112, apelanta nemaifiind în convorbire;
Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25
- 11:06:55: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei
- 11:07:53: dispecerul Poliţiei a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;
Pe timpul discuţiei cu dispecerul de la Poliţie, apelanta nu a reuşit să furnizeze date privind adresa/locaţia în care se află,
dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locaţia în care se afla. Apelanta a menţionat că nu ştie dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află la momentul apelului.
Al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36
- 11:12:43: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei
- 11:12:51: dispecerul Poliţiei a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;
Ulterior, pentru a obţine informaţii suplimentare referitor la locul în care se afla apelanta, operatorul 112 a încercat de nouă ori să reapeleze numărul de pe care s-a efectuat apelul, la toate aceste apeluri intrând mesageria vocală.
 
Alexandra este nepoata lui Alexandru Cumpănaşu, preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României care a declarat într-un interviu acordat Ştirilor ProTV ce a vorbit victima la telefon cu poliţiştii. „Le-a spus că este legată cu o sârmă de picioare, că a fost violată, că este sechestrată, că a fost bătută. Nu ştia unde se află, le-a dat nişte indicii. Le-a spus tot ce a putut ea, cauta adrese acolo, tot ce a putut ea. Iar poliţia, în "înţelepciunea" lor, credeau că nu este fata. Vă daţi seama, la 15 ani să fii bătută, violată, schingiuită şi tu să îţi pui speranţa, să vorbeşti 20 de minute la telefon cu oamenii legii", a declarat Alexandru Cumpănaşu. „Am hotărât să ies public dintr-un singur motiv: Oamenii trebuie să plătească. Judecătorul, procurorul care i-a ţinut la poartă pe politiştii, poliştiştii care au ascultat de procuror, şeful Poliţiei Române. Nepoata mea a sunat de trei ori, oamenii ăştia au stat de la 3 jumătate până la 6 că nu era flagrant. Intrm peste indivizi care au furat o găină, mascaţi, iar indivizii ăştia îşi bat joc de sufletul unui copil. În timp ce se aud ţipete. Au stat lângă poartă, în timp ce era masacrată în casă. Vă puteţi imagina asta? Da, aveau dubii dacă era Alexandra. Spuneau că nu ştiu dacă este vocea ei sau dacă este ea. Pur şi simplu au fost atât de proşti, amatori, neprofesionişti, nu au făcut confruntare decât foarte târziu, ca să meargă pe această pistă", a declarat Cumpănaşu şi la Antena 3.

În baza apelurilor fetei la 112, angajaţii de la Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) le-au oferit poliţiştilor trei adrese pe o arie foarte mare, care s-au dovedit a fi greșite, descinderile fiind efectuate în cursul dupa-amiezei de joi. Şeful Poliţiei Române Ioan Buda a declarat că poliţiştii au aflat vineri, în intervalul 2:00 - 3:00, adresa exactă la care se afla adolescenta dispărută la Caracal. Abia în dimineaţa zilei de vineri, 26 iulie, la ora 6.00, poliţiştii au intrat în locuinţa principalului suspect, o gospodărie de la marginea orașului Caracal, ce aparține unui bărbat în vârstă de 65 de ani. Acolo au descoperit bijuteriile fetei și rămășițe umane.

Minora a făcut un apel prin 112 către cei de la STS, prin care a spus că a fost sechestrată de un bărbat. Cei de la STS ne-au transmis o arie în care ar fi fost minora și trei locații. Colegii mei au efectuat trei percheziții în urma cărora nu au fost identificate probe și nici minora, iar în urma lor colegii de la Operațiuni Speciale au intervenit, au efectuat activități specifice în urma cărora au ajuns să facă de dimineață o percheziție la domiciliul unui bărbat, în urma cărora au descoperit mai multe rămășițe ce par a fi de natură umană", a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române. 

Poliţiştii l-au găsit pe suspect în casă, un bărbat pe nume Gheorghe Dincă, cunoscut drept „Popicu'". Oamenii legii au descoperit mai multe haine aparţinând celor două fete și bijuterii și zeci de fragmente de oase, precum şi saci cu carne în frigider, despre care se presupune că este umană. Medicina Legală investighează acum toate aceste probe.

Avocatul Adrian Cuculis a declarat că intervenţia poliţiştilor era perfect justificată din punct de vedere legal. "Sunt absolut şocat şi uluit cum s-au pierdut 2 ore, poate şi mai mult şi poliţia a stat la uşa infractorului în timp ce copilul ăsta era omorât. Poliţia a greşit şi cred că trebuie făcută o anchetă de la un capăt la altul, începând cu poliţistul de judiciar, procurorul care trebuia să obţine autorizaţia instanţei de percheziţionare şi judecătorul de permanenţă care trebuia să emită minută. Să va spun că poliţiştii puteau să între fără să aibă o decizie data de către Judecător? Discutăm despre fapte flagrante, puteau să între în casă peste individ şi să-l oprească şi să salveze fata dar au preferat să stea în pasivitate şi să se "acopere" de hârtii. Poate nu cunoşteau, dar va precizez că nu se săvârşea nicio infracţiune (cum probabil s-au gândit) , dacă ar fi intrat peste individ în casă atunci când au auzit "Lasă-mă că mă omori", era evident o infracţiune flagrantă şi unde mai pui că de data recentă (4-5 luni) poliţiştii pot intra peste agresor în casă fără să aibe un ordin dat de către judecător, atenţie-atunci când viaţa victimei este pusă în pericol. Vă dau un singur text de lege pe care dacă ar fi vrut l-ar fi putut folosi, Legea 217. Aici se arată că <>. Nu aveau de unde să ştie dacă e violentă domestică sau altceva, ei trebuiau să verifice, au fost sesizaţi la 112, este neglijenţă gravă în serviciu", a precizat avocatul Adrian Cuculis.

Citește și:

Scenariul apelurilor Alexandrei la 112 este public. Dar veniți să mă salvați, da? A întrebat fata 

Declarație oficială a DIICOT: „Alexandra a fost ucisă joi, la prânz, imediat după ce criminalul a surprins-o în timpul apelului la 112" 

Surse: Adevărul, Hotnews, Digi24, HotNews, Libertatea 

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum arată Noelle, fiica lui Ingrid Vlasov, supranumită „cel mai frumos copil din România”. Are 17 ani și este de o frumusețe incredibilă!
  Cum arată Noelle, fiica lui Ingrid Vlasov, supranumită „cel mai frumos copil din România”. Are 17 ani și este de o frumusețe incredibilă!

  Ingrid Vlasov este unul dintre cele mai cunoscute nume din industria modei din România. Este cel de-al doilea designer român, după Venera Arapu, care a lansat o colecție...

  Cea mai tânără bunică din lume este din România! Avea 23 de ani când fiica ei a născut!
  Cea mai tânără bunică din lume este din România! Avea 23 de ani când fiica ei a născut!

  O femeie din Vaslui a devenit bunică la doar 23 de ani! Ea a doborât, astfel, recordul deținut de o tânără din Marea Britanie, care devenise bunică la 26 de ani. Rifca...

  Oau! Fiica lui Virgil Ianțu, model pentru colecția Andreei Raicu la numai 15 ani! Uite cât este de frumoasă
  Oau! Fiica lui Virgil Ianțu, model pentru colecția Andreei Raicu la numai 15 ani! Uite cât este de frumoasă

  Andreea Raicu și Virgil Ianțu sunt prieteni vechi, de mai bine de 17 ani, de când prezentau împreună emisiunea-fenomen ”Big Brother”. Chiar dacă în showbiz...

  Sindromul copilului bogat: o boală apărută numai din cauza părinților
  Sindromul copilului bogat: o boală apărută numai din cauza părinților

  Bunăstarea materială nu aduce neapărat și fericire. Dar, într-o societate din ce în ce mai axată pe consum, părinții ajung adesea la ideea eronată că cele două sunt...

  Declarația dureroasă a mamei Alexandrei Măceșanu: „Încă o aștept să intre pe poartă”
  Declarația dureroasă a mamei Alexandrei Măceșanu: „Încă o aștept să intre pe poartă”

  În urmă cu câteva zile, mama Alexandrei Măceșanu, Tudorița Măceșanu, a dezvăluit că ea încă își așteaptă fata acasă, considerând că este în...

  Copiii noștri sunt sufletul nostru în văzul tuturor. Fii cea mai bună variantă a ta!
  Copiii noștri sunt sufletul nostru în văzul tuturor. Fii cea mai bună variantă a ta!

  Nu este prima oară când auzi că micuțul căruia i-ai dat viață și pe care îl crești este de fapt o oglindă a ta. O oglindă micuță, dar extrem de puternică. Dar ce...

  Mama Alexandrei Măceșanu, mărturie dureroasă:
  Mama Alexandrei Măceșanu, mărturie dureroasă:

  Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a făcut publică pe pagina lui de Facebook declarația dureroasă a mamei fetei răpite din Caracal.

  Fiica lui Heidi Klum a crescut și o întrece in frumusețe pe mama ei. Cucerește lumea modei la numai 16 ani
  Fiica lui Heidi Klum a crescut și o întrece in frumusețe pe mama ei. Cucerește lumea modei la numai 16 ani

  Are doar 16 ani și cucerește deja lumea modei! Leni Klum, fiica cea mare a supermodelului Heidi Klum, este de o frumusețe izbitoare și, cum era de așteptat, calcă pe urmele mamei sale....

  © 2022 Qbebe