Tânăra a postat pe Reddit și a explicat că nici ea, nici sora sa, nu au avut o relație apropiată cu părinții săi. În majoritatea timpului, erau doar ele două, iar cu părinții nici nu prea vorbeau, decât foarte rar (sursa boredpanda.com).
Astfel, în testamentul surorii mai mari s-a stipulat clar că toată averea pe care a reușit să o strângă, prin economii și venituri pasive, îi va reveni surorii sale mai mici.
„A muncit mult și plănuia să se retragă la 40 de ani. Însă inima i-a cedat înainte să poată face asta. Părinții mei nu știau că sora mea a reușit să strângă atâția bani, așa că după câteva săptămâni de la moartea ei, au încercat să-i vândă casa - în care eu locuiam la acel moment.
Când le-am spus că nu o pot vinde, pentru că îmi revine mie, legal, au rămas șocați. Ne-am întâlnit cu avocații, care le-au confirmat cele spuse de mine, dar tot nu le venea să creadă. Mama mea a început să plângă și să spună că e o greșeală. După care m-au dat în judecată”, povestește fata în postarea sa de pe forumul respectiv.
Postarea sa a luat o amploare mai mare decât credea și a primit o mulțime de sfaturi utile, care au ajutat-o să gestioneze această situație dificilă.
După o perioadă, tânăra a povestit ce s-a întâmplat între timp. Se pare că cei trei au ajuns la un acord - fiica le-a plătit o anumită sumă părinților, inclusiv le-a dat banii înapoi pentru că aceștia au plătit pentru înmormântarea femeii.
Se pare că acest caz nu este izolat. Statisticile care vin din partea firmelor de avocatură arată că aceste cazuri sunt mai frecvente decât credem, chiar și atunci când este vorba despre un testament la mijloc.
O soluție ar putea fi ca membrii familiei să discute deschis despre bani și despre toate aspectele care țin de educația financiară. Și poate, să nu-și facă din bani, o primă prioritate, mai ales în detrimentul relației cu copilul, ca în cazul evidențiat mai sus.
Surse foto: www.istockphoto.com
Surse articol: reddit.com boredpanda.com