Gradinita Elpis

Planul de scolarizare pentru anul scolar 2010-2011 este de 80 copii . Oferta gradinitei cuprinde program normal pentru patru grupe omogene, limba engleza, optionale adresate componentei artistice, educatiei muzicale si elemente de educare a limbajului- prewriting. Fiecare grupa este coordonata de cate o educatoare. Activitatile instructiv-educative se adreseaza copiilor de varste cuprinse intre 3 si 7ani. Activităţile din grădiniţă se vor desfasura integrat după scenarii zilnice cu generice distincte care reunesc activităţi comune şi la alegere respectând tema şi subtema săptămânii. Diversitatea şi varietatea materialelor încurajează copiii să se manifeste, să observe, să gândească, să-şi exprime ideile, să interpreteze date, să facă predicţii.

Noul curriculum pentru invatamantul prescolar , adoptat si de Gradinita Elpis, promoveaza o terminologie specifica pentru activitatile educative sugerand domenii de dezvoltare al potentialului propriu al copilului, astfel: activitati pe domenii experentiale - ADE (integrate sau pe discipline), jocuri si activitati alese - ALA, activitati de dezvoltare personala - ADP. Programul anual de instruire si educare se va face in jurul a sase teme principale:

CINE SUNT/SUNTEM? - O explorare a naturii umane, a convingerilor si valorilor noastre, a corpului uman, a starii de sanatate proprii si a familiilor noastre, a prietenilor, comunitatilor si culturilor cu care venim in contact (materiala, fizica, sufleteasca, culturala si spirituala), a drepturilor si a responsabilitatilor noastre, a ceea ce inseamna sa fii om)

CAND, CUM SI DE CE SE INTAMPLA? - O explorare a lumii fizice si materiale, a universului apropiat sau indepartat, a relatiei cauza-efect, a fenomenelor naturale si a celor produse de om, a anotimpurilor, a domeniului stiintei si tehnologiei)

CUM ESTE, A FOST SI VA FI AICI PE PAMANT? - O explorare a Sistemului solar, a evolutiei vietii pe Pamant, cu identificarea factorilor care intretin viata, a problemelor lumii contemporane: poluarea, incalzirea globala, suprapopularea etc. O explorare a orientarii noastre in spatiu si timp, a istoriilor noastre personale, a istoriei si geografiei din perspectiva locala si globala, a caminelor si a calatoriilor noastre, a descoperirilor, explorarilor, a contributiei indivizilor si a civilizatiilor la evolutia noastra si spatiu)

CUM PLANIFICAM/ORGANIZAM O ACTIVITATE?- O explorare a modalitatilor in care comunitatea/individul isi planifica si organizeaza activitatile, precum si a universului produselor muncii si, implicit, a drumului pe care acestea il parcurg. O incursiune in lumea sistemelor si a comunitatilor umane, a fenomenelor de utilizare/ neutilizare a fortei de munca si a impactului acestora asupra evolutiei comunitatilor umane, in contextul formarii unor capacitati antreprenoriale)

CU CE SI CUM EXPRIMAM CEEA CE SIMTIM? - O explorare a felurilor in care ne descoperim si ne exprimam ideile, sentimentele, convingerile si valorile, indeosebi prin limbaj si prin arte. O incursiune in lumea patrimoniului cultural national si universal)
CE SI CUM VREAU SA FIU? - O explorare a drepturilor si a responsabilitatilor noastre, a gandurilor si nazuintelor noastre de dezvoltare personala. O incursiune in universul muncii, a naturii si a valorii sociale a acesteia. O incursiune in lumea meseriilor, a activitatii umane in genere, in vederea descoperirii aptitudinilor si abilitatilor proprii, a propriei valori si a incurajarii stimei de sine).

Contact

Oras Dej

Zona Dej

Adresa Str.Carpati nr.6 Dej, Jud. Cluj, Romania 405200

E-mail elpisdej@gmail.com

Telefon Tel: 0264-220002 Mobil: 0748-119778

Site gradinitaelpisdej.org

PROGRAM

Programul Scurt : 08.00-12.30
Program "after school" in timpul vacantelor

Program de asistenta psihopedagogica si logopedie

Structura anului scolar respecta formatul aprobat de catre MEdCT cu perioada de doua semestre , cursuri si vacante .

PRETURI

Noul local este amenajat corespunzator desfasurarii activitatilor instructiv educative acreditate . Mobilierul respecta standardele ergometrice pentru copiii de varsta prescolara. Copiii beneficiaza de patru sali de grupa, sala de mese, dormitor, punct sanitar (pentru urgente medicale si asistenta psihopedagogica) biblioteca fundatiei unde sunt amplasate computere si spatiu de joaca din curte. Gradinita are in dotare aparate de proiectie, televizor, video, calculatoare, aparate audio pentru fiecare grupa si materiale didactice moderne. Spatiul este incalzit cu centrala termica proprie.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.
    © 2024 Qbebe