Contact
Oras Suceava
Zona Suceava
Adresa Str. Dragoş Vodă nr. 28A cod 720184 Suceava
Telefon telefon: 0746-194178 (Irina Forgaci)
Site www.samariteanul.ro
PROGRAM
Programa
Activitatea instructiv-educativa are la baza curriculum-ul la
nivel national.
Pentru copii, programa include: cunoasterea mediului, educarea
limbajului, activitati matematice, educatie pentru societate, educatie
muzicala, educatie plastica, educatie fizica, activitati practice,
lectii biblice, lectii de engleza si lectii de computer. De asemenea
desfasuram si activitati extracuriculare:
- concursuri tematice
- vizite sau excursii
- schimburi de experienta cu alte gradinite
- actiuni in colaborare cu scoala
Toate aceste activitati se desfasoara in mod ludic, avand ca baza teme saptamanale si lunare si ca finalitate planse si obiecte facute de copiii dvs.
Tot pentru a veni in sprijinul parintilor, incercam sa descoperim din timp talentele copiilor pentru a putea sa-I indrumam spre domeniul respectiv.
Personal didactic
Un personal profesionist, cu daruire, reprezinta baza acestei gradinite. Educatoarele noastre au in comun interesul real pentru copii si un mare entuziasm pentru procesul educational. Ele sunt pregatite pentru a elabora programe adecvate de dezvoltare pentru fiecare dintre copii. Educatoarele noastre, toate cu pregatire de specialitate sunt ajutate de catre o ingrijitoare.
Baza materiala
- mobilier adecvat pentru copii;- jocuri si jucarii specifice nivelelor de varsta;
- material didactic variat;
- biblioteca cu carti pentru copii in fiecare sala de clasa;
- biblioteca cu material in limba engleza;
- 15 computere;
- un copiator;
- un televizor;
- video insotit de casete video;
- retroproiector;
- videoproiector si ecran de proiectie;
- CD player si DVD player;
- instrumente muzicale;
- spatiu special destinat educatiei fizice;
- recuzita pentru teatru de papusi;
- costume pentru dramatizari si serbari;
- spatiul pentru nisip si apa
CURSURI OPTIONALE
Educaţie creştină
Deşi Dumnezeu i-a dat părintelui responsabilitatea creşterii şi educării copilului, noi, colectivul grădiniţei, ne simţim deosebit de onoraţi de faptul că ni s-a acordat şi nouă harul de a fi împreună lucrători la şlefuirea celei mai minunate şi frumoase perle vii: SUFLETUL COPILULUI.
Limba Engleză şi Limba Germană
In momentul de faţă, cunoaşterea unei limbi străine constituie însăşi condiţia integrării în societate. S-a constatat că cei care au început învăţarea unei limbi străine de la o vârstă fragedă şi au studiat-o cel puţin 4 ani, au fost primii în obţinerea celor mai bune rezultate în comparaţie cu cei care au studiat acelaşi număr de ani, dar mai târziu.
Muzică şi instrument
Muzica este folosită în grădiniţe în scopul cultivării simţului melodic, ritmic, polifonic, a sensibilităţii şi dragostei pentru arta sunetelor. La fel ca poezia, muzica face parte din sfera educaţiei intelectuale, contribuind la dezvoltarea memoriei, a percepţiiilor auditive, a pronunţiei corecte, a atenţiei, a imaginaţiei. Forma cea mai obişnuită este cea corală, dar se folosesc şi formele: solo voce, orchestra, solo instrument, grup vocal, duet etc.
Educaţie fizică
Modul de munca şi viaţă contemporan, care solicită omul din punct de vedere intelectual şi fizic însă fragmentar, impune ca măsură educativă şi compensatorie un program de formare motrică eficientă pentru toţi oamenii, în special pentru copii.
Prietenul meu, calculatorul
Ca urmare a dotării grădiniţelor cu calculatoare, programa instructiv-educativă lasă la îndemâna cadrelor didactice posibilitatea abordării unui nou opţional, denumit în grădiniţă “Prietenul meu, calculatorul”.
Şcoala Duminicală
La programul obişnuit pe care Grădiniţa îl desfăşoara de Luni până Vineri, se alătură şi Şcoala Duminicală, desfăşurată pe mai multe nivele, în ziua de Duminică.