Gradinita Samariteanul nr. 20

Gradinita nr. 20 “Samariteanul” a fost infiintata in anul 1996 avand un numar de doua grupe cu un efectiv de 50 de copii. In prezent activitatea se desfasoara in 3 grupe cu un numar de 60 de copii intre 3-6 ani repartizati pe cele doua nivele de varsta prevazuta de programa. Gradinita functioneaza pe baza autorizatiei de incredere aprobata de M.E.N. prin decizia ISJ Suceava nr. 221 din 09.06.2004. Sediul este in Suceava, str. Dragos-Voda, nr. 28 A, activitatea desfasurandu-se in 3 sali de clasa, zilnic intre orele 9.00 – 13.00.

Impreuna vrem sa purtam grija pentru binele copilului dumneavoastra, caci el petrece o mare parte a zilei in institutia noastra. Intr-o atmosfera de siguranta si de incredere, dorim sa-I oferim copilului posibilitati multiple de invatare.

Obiectivul general

Obiectivul nostru este formarea si dezvoltarea aptitudinilor de insusire si formare a capacitatilor de invatare a copilului prescolar si stimularea si extinderea potentialului sau creator.

Activitatea didactica se desfasoara in conformitate cu programa prescolara elaborata de M.E.N. Urmarim o continua optimizare a procesului de predare – invatare – evaluare, sprijinirea si sustinerea copilului in dobandirea cunostintelor si aptitudinilor in vederea integrarii rapide si usoare in ciclul primar.

Obiective specifice

Parcurgerea programei cu accent pe valoarea formativa a cunostintelor:
- realizarea planului de invatamant;
- utilizarea jocului ca forma de invatamant si specializare;
- planificarea si realizarea de programe educative extracurriculare (vizionare de spectacole specifice, serbari, vizite de obiective, excursii etc) si de parteneriat;
- insusirea unei limbi straine – engleza – prin folosirea personalului atestat al gradinitei;
- Initierea pe calculator;

Accentuarea educatiei moral-civice prin elemente de etica elementara crestina, avandu-se in vedere provienenta copiilor inscrisi din medii sociale diferite, cat si din confesiuni religioase diferite. Actul educational nu urmareste inocularea unor convingeri religioase specifice unei confesiuni anume, copiii fiind familiarizati cu notiuni generale ale crestinismului.

Valorificarea potentialului fizic si psihic al fiecarui copil prin cresterea ponderii activitatilor liber-creative.

Dezvoltarea colaborarii cu unitati similare: ISJ Suceava, Casa Corpului Didactic, comunitatea locala, cu parintii, cu gradinitele si scolile de stat pentru relatii necesare si benefice intr-un cadru adecvat.

Contact

Oras Suceava

Zona Suceava

Adresa Str. Dragoş Vodă nr. 28A cod 720184 Suceava

Telefon telefon: 0746-194178 (Irina Forgaci)

Site www.samariteanul.ro

PROGRAM

Programa

Activitatea instructiv-educativa are la baza curriculum-ul la nivel national. Pentru copii, programa include: cunoasterea mediului, educarea limbajului, activitati matematice, educatie pentru societate, educatie muzicala, educatie plastica, educatie fizica, activitati practice, lectii biblice, lectii de engleza si lectii de computer. De asemenea desfasuram si activitati extracuriculare:
- concursuri tematice
- vizite sau excursii
- schimburi de experienta cu alte gradinite
- actiuni in colaborare cu scoala

Toate aceste activitati se desfasoara in mod ludic, avand ca baza teme saptamanale si lunare si ca finalitate planse si obiecte facute de copiii dvs.

Tot pentru a veni in sprijinul parintilor, incercam sa descoperim din timp talentele copiilor pentru a putea sa-I indrumam spre domeniul respectiv.

Personal didactic

Un personal profesionist, cu daruire, reprezinta baza acestei gradinite. Educatoarele noastre au in comun interesul real pentru copii si un mare entuziasm pentru procesul educational. Ele sunt pregatite pentru a elabora programe adecvate de dezvoltare pentru fiecare dintre copii. Educatoarele noastre, toate cu pregatire de specialitate sunt ajutate de catre o ingrijitoare.

Baza materiala

- mobilier adecvat pentru copii;
- jocuri si jucarii specifice nivelelor de varsta;
- material didactic variat;
- biblioteca cu carti pentru copii in fiecare sala de clasa;
- biblioteca cu material in limba engleza;
- 15 computere;
- un copiator;
- un televizor;
- video insotit de casete video;
- retroproiector;
- videoproiector si ecran de proiectie;
- CD player si DVD player;
- instrumente muzicale;
- spatiu special destinat educatiei fizice;
- recuzita pentru teatru de papusi;
- costume pentru dramatizari si serbari;
- spatiul pentru nisip si apa

CURSURI OPTIONALE

Educaţie creştină

Deşi Dumnezeu i-a dat părintelui responsabilitatea creşterii şi educării copilului, noi, colectivul grădiniţei, ne simţim deosebit de onoraţi de faptul că ni s-a acordat şi nouă harul de a fi împreună lucrători la şlefuirea celei mai minunate şi frumoase perle vii: SUFLETUL COPILULUI.


Limba Engleză şi Limba Germană

In momentul de faţă, cunoaşterea unei limbi străine constituie însăşi condiţia integrării în societate. S-a constatat că cei care au început învăţarea unei limbi străine de la o vârstă fragedă şi au studiat-o cel puţin 4 ani, au fost primii în obţinerea celor mai bune rezultate în comparaţie cu cei care au studiat acelaşi număr de ani, dar mai târziu.


Muzică şi instrument

Muzica este folosită în grădiniţe în scopul cultivării simţului melodic, ritmic, polifonic, a sensibilităţii şi dragostei pentru arta sunetelor. La fel ca poezia, muzica face parte din sfera educaţiei intelectuale, contribuind la dezvoltarea memoriei, a percepţiiilor auditive, a pronunţiei corecte, a atenţiei, a imaginaţiei. Forma cea mai obişnuită este cea corală, dar se folosesc şi formele: solo voce, orchestra, solo instrument, grup vocal, duet etc.


Educaţie fizică

Modul de munca şi viaţă contemporan, care solicită omul din punct de vedere intelectual şi fizic însă fragmentar, impune ca măsură educativă şi compensatorie un program de formare motrică eficientă pentru toţi oamenii, în special pentru copii.


Prietenul meu, calculatorul

Ca urmare a dotării grădiniţelor cu calculatoare, programa instructiv-educativă lasă la îndemâna cadrelor didactice posibilitatea abordării unui nou opţional, denumit în grădiniţă “Prietenul meu, calculatorul”.


Şcoala Duminicală

La programul obişnuit pe care Grădiniţa îl desfăşoara de Luni până Vineri, se alătură şi Şcoala Duminicală, desfăşurată pe mai multe nivele, în ziua de Duminică.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.
    © 2024 Qbebe