Mămici vedetă: interviu cu Carmen Brumă, despre viața de mamă și secretul unei siluete de invidiat

Mămici vedetă: interviu cu Carmen Brumă, despre viața de mamă și secretul unei siluete de invidiat

Irina Olteanu - Redactor Senior

Carmen Brumă este o personalitate îndrăgită din domeniul audiovizual și cunoscută datorită implicării în promovarea de activități destinate unui stil de viață sănătos. Am rugat-o așadar să ne împărtășească cum procedează cu privire la alimentație când vine vorba despre băiețelul său Vlăduț, precum și secretul siluetei sale de invidiat după naștere. Am mai aflat că Vlăduț este extrem de pasionat de mașinuțe și că are șanse mari să devină constructor de mașini și că este un băiețel sensibil și isteț.

1. Ești implicată în numeroase proiecte care susțin stilul de viață sănătos. Povestește-ne puțin despre cele mai dragi dintre ele.

Unul dintre cele mai dragi este cel în care sunt implicată în prezent, se numește Învață să crești sănătos cu Bucovina, fiind o campanie care își propune să promoveze în rândul elevilor alimentația sănătoasă și sportul, hidratarea corespunzătoare. Ne aflăm deja la a treia întâlnire și pot să spun că îmi place extraordinar de mult. Nu mă așteptam să găsesc atât de mulți copii interesați de alimentația corectă. Sunt extrem de primitori și de sociabili, deschiși, îmi pun foarte multe întrebări și recunosc că mi-au dat foarte multe idei și unul dintre proiectele mele viitoare include și un program special de alimentație pentru adolescenți. Al doilea proiect care îmi este foarte drag și pe care îl voi lansa curând este un program alimentar pentru controlul greutății în sarcină. Se numește: Jurnal de gravidă - cum să îți controlezi greutatea și să ai un copil sănătos. Este povestea sarcinii mele și a senzațiilor trăite în perioada sarcinii notate chiar în acea perioadă, fiind o ediție revizuită și adăugită a cărții mele Jurnal de gravidă, pe care am lansat-o imediat ce am născut. Diferă de aceasta prin faptul că include 9 luni de regim alimentar pentru gravide, respectiv cel pe care l-am urmat eu.

2. Cum reușești să îți organizezi programul zilnic? Cine te ajută?

Mama mea m-a ajutat foarte mult de când s-a născut Vlăduț, iar în rest sunt o persoană disciplinată, care nu doarme mult.

carmen bruma si fiul ei3. Cum anume consideri că s-a schimbat viața ta de când ai devenit mamă? Ce abilități noi ai dobândit?

S-a schimbat cu totul și pe parcurs am devenit puțin mai disciplinată, deși eram deja. Am învățat să îmi cunosc și să îmi setez mai bine prioritățile și am devenit mult mai sensibilă.

4. Cum crezi că te-au ajutat cunoștințele profesionale în viața de mamă? Dar cele de mamă în viața profesională?

M-au ajutat ambele variante și cred cu tărie că experiența personală m-a ajutat cel mai mult.

5. Care este stilul de parenting care te caracterizează? Ești un părinte autoritar sau prietenos?

Sunt un părinte în continuă transformare. Am fost un părinte foarte panicat, aveam tot timpul iluzia controlului total și încerc să devin un părinte cât mai bun. Nu mă interesează să mă încadrez într-un stil de parenting. Pentru mine este important să am un copil fericit și echilibrat.

6. Cum îl poți descrie pe băiețelul tău și cum v-ați decis asupra numelui său?

fiul lui Carmen Bruma Este un tip special, foarte sensibil, foarte isteț, este un copil aparte. La nume ne-a fost destul de greu să ne decidem. Ajunsesem în situația în care eu l-am născut și nu ne hotărâsem încă. Am născut natural, după un travaliu foarte lung, atât pentru mine, cât și pentru Mircea care stătea pe hol și nu avea informații. A zis că se va numi cum vreau eu și că nu mai contează. Iar eu am decis că se va numi Vlad. Așa s-a terminat epopeea numelui.

7. Cu ce probleme de sănătate s-a confruntat până acum Vlăduț și cum le-ai gestionat?

Din fericire, am avut un copil sănătos în general. Nu am avut episoade foarte dificile. A avut prima răceală mai serioasă în jurul vârstei de 1 an, iar acum că suntem în colectivitate am luat și noi diverse boli în primul an. Acum este mai bine, în condițiile în care este un copil vaccinat, are toată schema la zi.

8. Știm că Vlăduț a intrat de curând în colectivitate. Cum s-a adaptat și ce îi place să facă?

Avem deja un an de grădiniță, suntem la al doilea. A fost un copil care s-a adaptat destul de ușor.

9. Îi plac foarte mult mașinuțele. Ce alte jucării îl mai încântă? Dar desene animate?

Mașinuțele sunt în top 2, 3 și 4. Cunoaște toate mărcile de mașini. știe să îți identifice o mașină, marca și modelul, fără să se uite la siglă. Are o înclinație specială. Iar ca desene animate, îi plac evident cele cu mașini. Cu Bucșă Remorcherul, cu Fulger McQueen, Orașul Mașinilor, Supercamionul Carl.

10. Ce activități îi fac plăcere?

Îi place să meargă cu trotineta, cu bicicleta, cu tot ce are roți.

11. Ce își dorește să devină? V-ar plăcea să urmeze cariera voastră?

Îi plac foarte mult mașinile. Deocamdată semnalele pe care le transmite sunt în direcția asta. Cred că o să devină ori constructor de automobile, ori dealer de mașini. Sper că nu va fi pilot.

12. Ții foarte mult la alimentația sănătoasă. Ce principii cu privire la băiețelul tău?

carmen bruma si fiul eiNu sunt o mamă habotnică și am încercat să fiu echilibrată, dar consider că trebuie să învețe niște reguli clare, de la care să nu ne abatem. Adică până la 3 ani, pentru că aveam un oarecare control asupra alimentației, nu i-am dat produse care să conțină zahăr, în afară de zahărul conținut de medicamente. Și a mâncat în special fructe. În momentul de față mănâncă 3 mese plus o gustare foarte consistentă, iar regula de bază pentru că am intrat în colectivitate și automat unde există mulți stimuli și tentații, este că nu mâncăm niciodată desert în loc de masă sau înainte de masă. Și avem voie doar o bucățică. Deocamdată funcționează așa.

13. Ce sfaturi poți să le oferi mămicilor despre alimentație?

Mi-e greu să dau sfaturi pentru că eu n-am experiență în domeniul acesta, sunt la primul meu copil. Pot însă să împărtășesc din experiența mea și consider că este important ce vede copilul în casă și să aibă niște reguli nediscutabile. Să știe că masa e masă și că nu se negocioază atunci când vorbim despre ea.

14. Ai acumulat un număr mic de kilograme în sarcină. Cum ai procedat?

Am citit foarte mult despre alimentația femeii în sarcină și am respectat principiile respective. Am citit despre câte kilograme este normal și sigur să iei în sarcină. ținând cont de acestea mi-am creat propriul meu regim astfel încât în sarcină am acumulat doar 10 kilograme, mi-am revenit ulterior la 10 săptămâni după naștere. Iar Vlăduț a avut la naștere 3.5 kg.

15. Care sport consideri că te-a ajutat cel mai mult să îți recapeți silueta după naștere?

A fost vorba despre o combinație între sporturi. Nu există un sport general valabil. Cu cât diversifici mai mult cu atât este mai bine.

View this post on Instagram

#tuesday #vibes #workinprogress #newproject #comingsoon

A post shared by Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial) on

16. Ai reușit să îl alăptezi pe Vlăduț? Ce părere ai despre alăptare și ce sfaturi poți să le oferi mamelor?

Am reușit să îl alăptez pe Vlăduț până la 4 luni, apoi el a renunțat iar eu nu am insistat foarte mult. Îmi propusesem să îl alăptez până la 6 luni. Părerea mea este că aceea este perioada optimă în care un copil trebuie să fie alăptat.

17. Unde vă place să călătoriți? Ce locuri vă place să vizitați?

Lui Vlăduț îi place să meargă la munte, la Poiana Brașov. La mare i-a plăcut foarte mult pe litoral. Recunosc că nu am ieșit încă cu el în afara țării și ne dorim foarte mult să facem acest lucru, dar el deocamdată are o teamă nejustificată, greu explicabilă, de avion și nu am vrut să îl obligăm în niciun fel. Am hotărât să mergem când va dori el să zboare cu avionul, iar mie îmi place foarte mult Grecia. Îmi doresc să ajung într-o destinație îndepărtată de vacanță pentru că din cauza timpului redus nu am mers niciodată în destinații exotice și îndepărtate. Rămâne de văzut dacă este doar o iluzie că acestea sunt într-adevăr niște locuri minunate sau doar este impresia mea.

carmen bruma si fiul ei 18. Cât de importanți consideri că sunt primii 7 ani din viață și ce principii urmezi în creșterea băiețelului tău?

Cred că sunt foarte importanți primii 7 ani de acasă, chiar hotărâtori în evoluția și dezvoltarea unui copil. Cred că acum poți insufla cele mai importante valori, cele mai grele din punctul de vedere al semnificațiilor.

19. Dacă ai putea schimba ceva în viața ta care ar fi acel lucru?

Sunt tentată să spun că nu aș schimba nimic, oricât de arogant ar suna pentru că toate experiențele pe care le-am avut până acum m-au modelat și m-au ajutat să devin persoana de astăzi, inclusiv acea experiență a kilogramelor în plus, pe care o știe toată lumea și pe care am trăit-o în adolescență. Cred că a fost unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat în viață. Trebuie să știi să transformi toate relele pentru a deveni aliați, și nu piedici.

20. Ce sfaturi ai vrea să oferi mămicilor Qbebe care te citesc?

Să aibă încredere în ele, să fie determinate, să se respecte.

 

Articolul urmator
Ce mari au crescut copiii Claudiei Pătrășcanu! Cum și-a refăcut vedeta viața după divorțul scandalos

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Povestea de viață a lui Carmen Tănase. A făcut un copil în afara căsniciei și a rămas toată viața fidelă fostului soț, care a făcut-o văduvă mult prea devreme
  Povestea de viață a lui Carmen Tănase. A făcut un copil în afara căsniciei și a rămas toată viața fidelă fostului soț, care a făcut-o văduvă mult prea devreme

  Carmen Tănase face parte dintre cele mai cunoscute actrițe de la noi și a intrat în atenția publicului în special după rolurile sale din seriale precum „Pariu cu...

  Răzvan Fodor este un tată iubitor și un soț devotat. Care este secretul pentru o viață de familie fericită
  Răzvan Fodor este un tată iubitor și un soț devotat. Care este secretul pentru o viață de familie fericită

  „Îți mai aduci aminte drumul spre nori? Îți mai aduci aminte cafeaua din zori?” - ne întreba Răzvan Fodor acum mai bine de două decenii, în piesa...

  Ce mari au crescut copiii Flaviei Mihășan. Cum se descurcă vedeta în rolul de mamă de băieți
  Ce mari au crescut copiii Flaviei Mihășan. Cum se descurcă vedeta în rolul de mamă de băieți

  Viață de mămică îi priește Flaviei Mihășan! Deși a renunțat la televiziune în urmă cu trei ani, pentru a se dedică vieții de familie, vedetă este o prezența activă...

  Secretul unei căsnicii fericite dezvăluit de un cuplu căsătorit de 72 de ani
  Secretul unei căsnicii fericite dezvăluit de un cuplu căsătorit de 72 de ani

  Există cupluri care uimesc nu doar prin longevitatea căsniciei lor, ci și prin frumusețea relației, care s-a menținut intactă în ciuda trecerii timpului. Printre acestea se...

  Ce mare a crescut fiul Romaniței Iovan! Băiatul este cel mai frumos cadou pe care vedeta l-a primit de la viață
  Ce mare a crescut fiul Romaniței Iovan! Băiatul este cel mai frumos cadou pe care vedeta l-a primit de la viață

  Romanița Iovan a debutat în lumea modei ca fotomodel, iar în momentul de față face parte dintre cei mai apreciați designeri vestimentari de la noi. De asemenea, este mama...

  O mamă a descoperit secretul pentru o relație bună cu copilul ei de 8 ani
  O mamă a descoperit secretul pentru o relație bună cu copilul ei de 8 ani

  O mamă de peste hotare povestește despre relația cu băiețelul ei de 8 ani. De la un timp, micuțul a început să se răzvrătească și în plus, nu-i mai arată mamei...

  Secretul unei mame care a reușit să-și convingă copiii să o ajute la treburile casnice
  Secretul unei mame care a reușit să-și convingă copiii să o ajute la treburile casnice

  Cum poți să-ți motivezi copilul să te ajute la treburile casnice? Se pare că această mămică are răspunsul.

  Ce familie frumoasă are Elena Gheorghe. Care este secretul căsniciei sale de succes
  Ce familie frumoasă are Elena Gheorghe. Care este secretul căsniciei sale de succes

  Ea este una dintre cele mai apreciate artiste de la noi. El este un instrumentist extrem de talentat. Împreună formează unul dintre cele mai frumoase și longevive cupluri din...

  © 2024 Qbebe