Intrăm în lumea poveștilor alături de Ayuma! Fiți gata pentru aventură și distracție

Bianca Geica - Redactor Senior

Ce facem când vrem să ieșim la joacă, însă vremea nu ține cu noi? Mutăm distracția în casă! Joaca în casă poate fi un prilej excelent pentru a petrece timp de calitate cu cei mici și de a născoci cele mai interesante și antrenante idei de jocuri și activități care să le captiveze pe cei mici și să nu îi lase să se plictisească. Dacă „ne citești” deja de ceva vreme, cu siguranță știi deja că suntem fanii jocurilor de rol, care îi încurajează pe micuți să dobândească o mulțime de abilități și cunoștințe.

Prin jocurile de rol, copilul își dezvoltă creativitatea, imaginația, își îmbunătățește competențele lingvistice și de comunicare, își dezvoltă abilitățile de gândire, de învățare și de rezolvare a problemelor și capătă încredere în forțele proprii. Însă pentru orice joc reușit și captivant, avem nevoie de jucăriile potrivite!

PLAYMOBIL aduce „o lume în miniatură”, în care copiii pot interpreta diferite roluri, pot crea sau reproduce povești, aventuri și situații din viața reală:Adventures of Ayuma!

Intră în lumea poveștilor alături de Ayuma!

Playmobil vine și de această dată în ajutorul părinților care sunt mai mereu în căutarea unor jucării educative pentru prichindeii lor, care să îi captiveze și să încurajeze dezvoltarea unor abilități importante. Pregătește-te de ore în șir de joacă fără plictiseală cu ajutorul figurinelor din seria „Adventures of Ayuma” de la Playmobil, cu ajutorul cărora cei mici își pot pune imaginația și creativitatea la încercare, creând cele mai distractive și interesante scenarii.

Cu figurinele din seria „Adventures of Ayuma”, copiii pot interpreta diverse roluri, pot reproduce și pot experimenta lumea în miniatură! Temele atractive, cu funcții multiple de joacă, îi încurajează pe cei mici să își dezvolte imaginația și creativitatea și le oferă momente de bucurie.

Iată câteva idei de jocuri de rol pe care le poți pune în practică cu ajutorul figurinelor din seria „Adventures of Ayuma”:

Apărarea pădurii magice alături de animalele sufletului

În pădurea magică, zânele încântătoare și animalele sufletului lor trăiesc în perfectă armonie. Zâna Pădurii are alături un cerb foarte special. Nu numai zâna, ci și frumosul fluture iubește acest cerb și stă fericit pe coarnele sale pe care zâna le-a decorat cu multe flori. Dacă prietenul ei este rănit, Zâna Pădurii îi oferă pansamente de frunze și îi dă fân proaspăt de mâncat. Datorită grijii și puterilor magice ale zânelor, tovarășul ei va fi din nou sănătos în cel mai scurt timp. Setul de joacă conține o Zână a Pădurii cu un cerb, un fluture, flori pe care să le fixezi, un coș cu accesorii de îngrijire și multe alte accesorii magice. Fusta cu frunze și brățările pot fi îndepărtate.

Copacul comunității

Adânc, în pădurea de zane fermecată, se află misteriosul copac al comunității. Nu este doar locuința zânelor, ci și un refugiu sigur pentru ființele magice și animalele lor prietenoase. Fiecare specie de zâna este reprezentată cu simbolul sau în Copacul Comunității. Zânele se întâlnesc în confortabilă sală comună pentru discuții vesele. Pentru a observa stelele, ei folosesc telescopul observatorului. În Turnul Copacului Comunității există un proiector de stele care proiectează un cer romantic înstelat pe tavan. Animalele prietenoase au și ele un adăpost confortabil în trunchiul copacului. Aici este suficient spațiu pentru a mânca, a te juca și a te odihni.

Tabăra de antrenament

Planurile sinistre ale zânelor întunecate ale liliecilor pun lumea zânelor într-un mare pericol. De aceea, Zânele Cavalerilor și animalele lor magice de suflet lucrează la abilitățile lor speciale în tabăra de antrenament. Aici, zânele și animalele lor își practică abilitățile speciale, cum ar fi alpinismul, tirul și antrenamentul de lupta defensivă. 

Beneficiile jocului de rol în dezvoltarea copiilor

Jocurile de rol sunt deosebit de importante când vine vorba de dezvoltarea sănătoasă a copiilor noștri. Nu reprezintă doar o activitate distractivă pentru cei mici, ci și un instrument esențial al învățării. Practic, prin jocul de rol, copilul învață prin experință, întrucât devine „actor” al vieții sociale, are ocazia să învețe lucruri noi, să își formeze propriile convingeri și păreri și să înfrunte situații complicate care îl împing să găsească soluții creative pentru a le depăși.

Iată ce beneficii aduce jocul de rol în dezvoltarea copiilor:

 • Beneficii sociale: cooperare, spirit de echipă, abilități de lider;
 • Beneficii cognitive: abilități lingvistice, logică, rezolvarea problemelor, creativitate, concentrare;
 • Beneficii motorii: îmbunătățirea coordonării fizice, ascuțirea simțurilor;
 • Beneficii emoționale: bucurie, încredere în sine, autocontrol, auto-exprimare.

Cu multiple beneficii sociale, cognitive, motorii și emoționale, PLAYMOBIL este mai mult decât un brand de jucării, ci reprezintă un joc de rol, care abordează o nevoie de bază a copiilor. Copii pot interpreta diverse roluri, pot reproduce și pot experimenta lumea în miniatură. Temele atractive, cu funcții multiple de joacă îi încurajează pe cei mici să își dezvolte imaginația și creativitatea și le oferă momente de bucurie.

Zi de zi, experienţele, bucuriile, dorinţele şi temerile lor constituie tema unor noi poveşti în continuă schimbare. Imaginaţia este factorul cheie din spatele numeroaselor aventuri inscripţionate pe tapet - copiii „îşi scriu” propriul lor scenariu.

Combină piese, scrie-ți propriul tău scenariu de joc și spune-ți povestea. Cu PLAYMOBIL totul este posibil! Descoperă toate produsele pe www.unicornulvesel.ro, locul unde copiii se pot juca dar și învăța prin diverse activități interactive!

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Pe locuri, fiți gata, acțiune! Pune în scenă reclama ta Danonino și câștigă!
  Pe locuri, fiți gata, acțiune! Pune în scenă reclama ta Danonino și câștigă!

  Micuțul tău are o personalitate puternică și îi place să fie în centrul atenției? Locul de joacă a devenit o scenă în care personajul principal este chiar el? Dino...

  O vedetă îndrăgită de toată lumea și-a deschis sufletul, după ce a pierdut CINCI sarcini: Simți că lumea ta se termină
  O vedetă îndrăgită de toată lumea și-a deschis sufletul, după ce a pierdut CINCI sarcini: Simți că lumea ta se termină

  O faimoasă cântăreață povestește cu durere în suflet secretul pe care l-a ținut mult timp ascuns: a trecut prin cel mai cumplit lucru prin care poate trece o mamă, de...

  Copilărie de campion! Simona Halep: “La 6 ani intram plângând pe teren. Tata mă certa…”
  Copilărie de campion! Simona Halep: “La 6 ani intram plângând pe teren. Tata mă certa…”

  Marii campioni ai lumii, indiferent de domeniu, au ajuns să se bucure de realizări deosebite prin multă muncă și un efort susținut, încă de la cele mai fragede vârste....

  Mesajul președintelui Iohannis la început de an școlar: ”Dragi elevi, fiecare veți avea ocazia să fiți un supererou”
  Mesajul președintelui Iohannis la început de an școlar: ”Dragi elevi, fiecare veți avea ocazia să fiți un supererou”

  La început de an școlar, Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj video prin care îndeamnă elevii să poarte mască și să se spele pe mâini...

  Ce ar trebui să facem imediat ce intrăm în casă! Iată cum procedează Raed Arafat, ca să țină coronavirusul departe
  Ce ar trebui să facem imediat ce intrăm în casă! Iată cum procedează Raed Arafat, ca să țină coronavirusul departe

  Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne și Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a participat la o emisiune pentru un post de televiziune din...

  Ioana Ginghină o ia de la capăt: ”Gata, mai fac un copil”
  Ioana Ginghină o ia de la capăt: ”Gata, mai fac un copil”

  Actrița Ioana Ginghină își mai dorește un copil. Deși a trecut printr-un divorț care a ținut multe zile primele pagini ale tabloidelor, vedeta și-a găsit în...

  Intrăm în carantină! Măsuri drastice care intră în vigoare de luni, 9 noiembrie
  Intrăm în carantină! Măsuri drastice care intră în vigoare de luni, 9 noiembrie

  Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat o nouă serie de măsuri restrictive care urmează să intre în vigoare de săptămâna viitoare. Masca va deveni...

  Zece țări din întreaga lume își găsesc de astăzi locul pe harta poveștilor
  Zece țări din întreaga lume își găsesc de astăzi locul pe harta poveștilor

  Copii, părinți și bunici, plecăm în jurul lumii! Haideți într-o călătorie virtuală fascinantă care se va transforma într-o aventură de neuitat! Ce poate fi mai...

  © 2022 Qbebe