- Briose din budinca de cartofi
- Briose cu parmezan si masline
- Briose din pita cu oua si ciuperci
- Briose cu salam si masline
- Briose cu spanac, feta si bacon
- Briose cu carne tocata si piure
- Briose cu bacon si branza Cheddar
- Briose cu dovlecel
- Briose Lasagna
- Briose Pizza
- Briose Spaghetti
- Briose cu prosciutto, peste alb si oua de prepelita

-
Timp preparare:
- 30 de minute
-
Varsta:
- 1 - 2 ani
-
Nivel dificultate:
- usor
-
Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Aperitive, Aperitive calde, Aperitive cu ciuperci, Deserturi, Aperitive din peste, Feluri de mancare, Aperitive cu branza, Aperitive de Craciun, Aperitive de Revelion, Aperitive speciale, Aperitive deosebite, Finger Food, Aperitive rapide, Aperitive foietaj, La cuptor, La gratar, La aburi, La microunde, La foc, Fara foc, Carne, Lactate, Legume, Peste, Prajituri, Dovlecei, Oua, Rosii, Ciuperci, Cartofi, Masline, Ceapa, Ardei, Usturoi, Mancaruri, Italiene, Briose, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Simple, Deosebite
-
Ingrediente principale:
- orice gasesti prin frigider
Briose din budinca de cartofi
Ingrediente: 4-5 cartofi, sare, 50 g de unt, ulei de masline, 1 ceapa, 3 oua, sunca de pui sau curcan (optional) sau masline (optional)
Pune cartofii la fiert in apa fierbinte cu putina sare. Toaca ceapa marunt. Bate bine ouale. Taie sunca sau maslinele marunt. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Cand cartofii s-au fiert, scurge apa, paseaza-i bine, adauga untul, putina sare, ouale batute si sunca sau maslinele si amesteca bine. Unge usor formele de briose cu putin ulei de masline. Toarna amestecul de cartofi in briose. Pune-le la cuptor pentru 15 minute. Pofta buna!
Briose cu parmezan si masline
Ingrediente: 50 g de unt, 50 g de parmezan, 50 g de masline, 2 oua, 200 g de faina, 1 lingurita de praf de copt, sare, 8 linguri de lapte
Da parmezanul pe razatoare. Toaca marunt maslinele. Bate bine ouale. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Amesteca ingredientele unscate intr-un castron: faina, praful de copt, parmezanul si maslinele. Amesteca ouale, untul si laptele cu o furculita. Adauga-le peste faina si amesteca usor, pana ce se omogenizeaza. Toarna amestecul in forme de briose si baga-le la cuptor pentru 20 de minute. Decoreaza cu parmezan dat pe razatoare. Pofta buna!
Briose din pita cu oua si ciuperci
Ingrediente: 5 foi de pita, 300 g de ciuperci, 1 ardei gras rosu, 5 oua, 100 g de unt, sare
Taie ciupercile in feliute si ardeiul julienne. Pune la topit untul intr-o tigaie. Adauga ciupercile si ardeiul la calit, pentru 10-15 minute, amestecand usor, pana ce scade sucul lasat de ciuperci. Pune putina sare. Bate bine ouale si amesteca-le cu ciupercile si ardeiul. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. In forme de briose pune bucati de pita, in care asezi amestecul de oua cu ciuperci. Pune briosele la cuptor pentru 15 minute, pana ce compzitia se intareste. Pofta buna!

Briose cu salam si masline
Ingrediente: 50 g de unt, 50 g de cascaval, 50 g de masline, 100 g de salam, 2 oua, 200 g de faina, 1 lingurita de praf de copt, sare, 8 linguri de lapte
Da cascavalulpe razatoare. Toaca marunt maslinele si salamul. Bate bine ouale. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Amesteca ingredientele unscate intr-un castron: faina, praful de copt, cascavalul, salamul si maslinele. Amesteca ouale, untul si laptele cu o furculita. Adauga-le peste faina si amesteca usor, pana ce se omogenizeaza. Toarna amestecul in forme de briose si baga-le la cuptor pentru 20 de minute. Pofta buna!
Briose cu spanac, feta si bacon
Ingrediente: 250 g de bacon, 1 ceapa, 150 g de spanac, 1/2 de lingurita de oregano, 350 g de faina, 1/2 de lingurita de sare, 100 ml de ulei de masline, 1 ou, 250 ml de lapte, 100 g de feta sfarmata, 50 g de feta extra
Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Toaca ceapa si baconul marunt. Pune uleiul la incins intr-o tigaie. Caleste ceapa si baconul pentru 5 minute. Indeparteaza 1/4 din amestecul de ceapa cu bacon. Peste restul ramas in tigaie pune spanacul tocat si el marunt, si caleste-l pentru 2-3 minute. Amesteca intr-un castron faina cu sarea, adauga ouale, 1 lingura de ulei si laptele si amesteca pana ca se omogenizeaza. Incorporeaza usor branza feta si amestecul de spanac si bacon.Pune amestecul in forme de briose si pune deasupra restul de bacon si feta. Baga briosele la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute. Pofta buna!
Briose cu carne tocata si piure
Ingrediente: 500 g de carne tocata (vita, amestec de vita cu porc sau pasare), 2 ardei grasi rosii, 1 ceapa, 2 oua, 50 ml de ulei de masline, sare, piper, 5 cartofi, 50 g de unt, 5 linguri de lapte
Spala si curata cartofii si pune-i la fiert in apa cu sare. Pune la incins uleiul intr-o tigaie. Toaca marunt ceapa si1 ardei gras. Pune-le la calit in ulei, adauga apoi carnea tocata si amesteca usor, pana ce isi schimba culoarea in maroniu deschis. Lasa-o sa se raceasca putin. Intre timp incinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Bate bine ouale, si pune-le peste carnea tocata, amestecand bine, apoi adauga sare si piper dupa gust. Pune carnea in forme de briose si baga-le la cuptor pentru 20 de minute. Intre timp prepara piureul cu unt, lapte si sare. Scoate briosele si decoreaza-le su feliute de ardei gras si topping de piure. Pofta buna!
Briose cu bacon si branza Cheddar
Ingrediente: 100 g de bacon, 250 g de branza Cheddar, 750 g de faina, 30 g de zahar, 1 lingurita de praf de copt, piper, sare, 250 ml de lapte, 125 ml de ulei, 1 ceapa, 125 ml de smantana, 2 oua
Toaca ceapa marunt. Taie in cubulete baconul. Da pe razatoare branza Cheddar. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune ceapa la calit alaturi de bacon. Intr-un castron, amesteca branza Cheddar cu baconul si ceapa calite. Intr-un castron mai mare amesteca faina cu zaharul, praful de copt, sare si piper dupa gust. Adauga baconul si Cheddar. Amesteca separat laptele, cu 2 linguri de ulei, smantana si ouale. Adauga peste amestecul de faina, si amesteca usor pana ce incorporezi tot. Toarna amestecul in forme de briose si lasa-le la cuptor pentru 20 de minute, pana ce se rumenesc. Pofta buna!
Briose cu dovlecel
Ingrediente: 4 oua, 1 dovlecel, 100 g cascaval, 4 linguri cu faina, 3 linguri de pesmet, 3 catei de usturoi, sare, piper, cimbru, 1 lingurita de ulei de masline
Incinge cuptorul al 200 de grade Celsius. Curata dovlecelul de coaja si de samburi si da-l pe razatoare. Presara pe el putina sare si pune-l deoparte intr-o sita la scurs. Bate ouale bine, incorporeaza faina, parte din cascaval, dovlecelul scurs de zeama si suturoiul pisat. Amesteca pana ce se omogenizeaza, adauga condimentele, pesmetul si putin ulei. Pune amestecul in forme de briose. Pune-le la cuptorul incins pentru 20 de minute, pana ce se rumenesc. Pofta buna!
Briose Lasagna
Ingrediente: 20 de foi de lasagna fierte, 400 g de carne tocata, 1 ceapa, 4-5 catei de usturoi, 100 g de mozarella, 100 ml de sos de rosii, ulei, sare, piper, boia dulce - dupa gust
Foile de lasagna trebuie sa fie bine fierte. Rupe-le in jumatate si aseaza cate un strat in forme de briose. Toaca ceapa si usturoiul marunt. Pune-le la calit in ulei, adauga carnea tocata si amesteca usor, pana ce isi schimba culoarea in maroniu. Adauga sosul de rosii si lasa sa scada pentru 15 minute. Da pe razatoare mozarella. Pune in formele de briose peste primul strat de foi de lasagne o lingura de carne tocata, mai pune un strat de lasagne, un strat de carne tocata, mozarella, si baga la cuptor pentru 10 minute. Pofta buna!
Briose Pizza
Ingrediente: 100 g de sunca, 250 g de cascaval, 50 g de masline, 1 ardei gras rosu, cateva fire de ceapa verde, 750 g de faina, 1 lingurita de praf de copt, piper, sare, 250 ml de lapte, 125 ml de ulei, 1 ceapa, 125 ml de smantana, 2 oua
Toaca ceapa marunt. Taie in cubulete sunca. Da pe razatoare cascavalul. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Intr-un castron, amesteca cascavalul cu sunca, maslinele si ceapa tocata marunt. Intr-un castron mai mare amesteca faina cu praful de copt, sare si piper dupa gust. Adauga sunca si cascavalul. Amesteca separat laptele, cu 2 linguri de ulei, smantana si ouale. Adauga peste amestecul de faina, si amesteca usor pana ce incorporezi tot. Toarna amestecul in forme de briose si lasa-le la cuptor pentru 20 de minute, pana ce se rumenesc. Pofta buna!
Briose Spaghetti
Ingrediente: 500 g de spaghetti, 300 g de mozarella, 200 g de bacon, 2 oua, 50 g de unt, 1 lingurita de oregano, sare, piper
Pune la fiert spaghetele. Caleste bucatele de bacon in unt pentru 5 minute. Pune deoparte bucati de bacon pentru decor. Da mozarella pe razatoare si amestec-o cu baconul racit, cu ouale batute si condimente dupa gust. Cand spaghetele sunt fierte, pune-le la scurs. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune cateva fire de spaghete pe fundul formelor de briose, adauga amestec de bacon cu oua si mozarella. Adauga inca un strat de spaghetti. Decoreaza cu felii de bacon si baga la cuptor pentru 15 minute. Pofta buna!
Briose cu prosciutto, peste alb si oua de prepelita
Ingrediente: 500 g de file de peste alb, 50 g de unt, 1 lamaie, 12 felii de prosciutto, 12 oua de prepelita, sare, piper alb, ulei de masline
Incinge cuptorul. Condimenteaza fileurile de peste cu piper alb, sare si lamaie. Pune cate putin unt pe ele si lasa-le al cuptor pentru 15 minute. Intre timp prajeste ouale de prepelita in putin ulei de masline. Scoate pestele, modeleaza-l in chiftelute mici pe care la infasori in prosciutto si le asezi apoi in picioare. Peste ele pui cate un ou de prepelita prajit. Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!