Culinarby
Qbebe

12 idei de briose pe care le poti servi la cina in 30 de minute

Ileana Gheorghe

Briosele sunt o descoperire minunata in lumea deliciilor bucataresti, mai ales cand aducem in discutie mofturile copiilor. Catalogate drept finger food, briosele nu trebuie sa fie numai un desert, ele pot fi servite si la cina, ca o masa satioasa, sanatoasa si grozava pentru intreaga familie. Iti oferim cateva idei care sigur vor convinge si pe cel mai mofturos mesean sa le incerce.

12 idei de briose pe care le poti servi la cina in 30 de minute
Timp preparare Timp preparare:
30 de minute
Familie Varsta:
1 - 2 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
usor
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Aperitive reci, Aperitive, Aperitive calde, Aperitive cu ciuperci, Aperitive din peste, Deserturi, Aperitive cu branza, Feluri de mancare, Aperitive de Craciun, Aperitive de Revelion, Aperitive speciale, Aperitive deosebite, Finger Food, Aperitive rapide, Aperitive foietaj, La cuptor, La gratar, La aburi, La microunde, La foc, Fara foc, Carne, Lactate, Legume, Peste, Prajituri, Dovlecei, Oua, Rosii, Ciuperci, Cartofi, Masline, Ceapa, Ardei, Usturoi, Mancaruri, Italiene, Briose, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Simple, Deosebite
Ingrediente Ingrediente principale:
orice gasesti prin frigider

 

Briose din budinca de cartofi

Ingrediente: 4-5 cartofi, sare, 50 g de unt, ulei de masline, 1 ceapa, 3 oua, sunca de pui sau curcan (optional) sau masline (optional)

Pune cartofii la fiert in apa fierbinte cu putina sare. Toaca ceapa marunt. Bate bine ouale. Taie sunca sau maslinele marunt. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Cand cartofii s-au fiert, scurge apa, paseaza-i bine, adauga untul, putina sare, ouale batute si sunca sau maslinele si amesteca bine. Unge usor formele de briose cu putin ulei de masline. Toarna amestecul de cartofi in briose. Pune-le la cuptor pentru 15 minute. Pofta buna!

Briose cu parmezan si masline

Ingrediente: 50 g de unt, 50 g de parmezan, 50 g de masline, 2 oua, 200 g de faina, 1 lingurita de praf de copt, sare, 8 linguri de lapte

Da parmezanul pe razatoare. Toaca marunt maslinele. Bate bine ouale. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Amesteca ingredientele unscate intr-un castron: faina, praful de copt, parmezanul si maslinele. Amesteca ouale, untul si laptele cu o furculita. Adauga-le peste faina si amesteca usor, pana ce se omogenizeaza. Toarna amestecul in forme de briose si baga-le la cuptor pentru 20 de minute. Decoreaza cu parmezan dat pe razatoare. Pofta buna!

Briose din pita cu oua si ciuperci

Ingrediente: 5 foi de pita, 300 g de ciuperci, 1 ardei gras rosu, 5 oua, 100 g de unt, sare

Taie ciupercile in feliute si ardeiul julienne. Pune la topit untul intr-o tigaie. Adauga ciupercile si ardeiul la calit, pentru 10-15 minute, amestecand usor, pana ce scade sucul lasat de ciuperci. Pune putina sare. Bate bine ouale si amesteca-le cu ciupercile si ardeiul. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. In forme de briose pune bucati de pita, in care asezi amestecul de oua cu ciuperci. Pune briosele la cuptor pentru 15 minute, pana ce compzitia se intareste. Pofta buna!

Briose cu salam si masline

Ingrediente: 50 g de unt, 50 g de cascaval, 50 g de masline, 100 g de salam, 2 oua, 200 g de faina, 1 lingurita de praf de copt, sare, 8 linguri de lapte

Da cascavalulpe razatoare. Toaca marunt maslinele si salamul. Bate bine ouale. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Amesteca ingredientele unscate intr-un castron: faina, praful de copt, cascavalul, salamul si maslinele. Amesteca ouale, untul si laptele cu o furculita. Adauga-le peste faina si amesteca usor, pana ce se omogenizeaza. Toarna amestecul in forme de briose si baga-le la cuptor pentru 20 de minute. Pofta buna!

Briose cu spanac, feta si bacon

Ingrediente: 250 g de bacon, 1 ceapa, 150 g de spanac, 1/2 de lingurita de oregano, 350 g de faina, 1/2 de lingurita de sare, 100 ml de ulei de masline, 1 ou, 250 ml de lapte, 100 g de feta sfarmata, 50 g de feta extra

Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Toaca ceapa si baconul marunt. Pune uleiul la incins intr-o tigaie. Caleste ceapa si baconul pentru 5 minute. Indeparteaza 1/4 din amestecul de ceapa cu bacon. Peste restul ramas in tigaie pune spanacul tocat si el marunt, si caleste-l pentru 2-3 minute. Amesteca intr-un castron faina cu sarea, adauga ouale, 1 lingura de ulei si laptele si amesteca pana ca se omogenizeaza. Incorporeaza usor branza feta si amestecul de spanac si bacon.Pune amestecul in forme de briose si pune deasupra restul de bacon si feta. Baga briosele la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute. Pofta buna!

Briose cu carne tocata si piure

Ingrediente: 500 g de carne tocata (vita, amestec de vita cu porc sau pasare), 2 ardei grasi rosii, 1 ceapa, 2 oua, 50 ml de ulei de masline, sare, piper, 5 cartofi, 50 g de unt, 5 linguri de lapte

Spala si curata cartofii si pune-i la fiert in apa cu sare. Pune la incins uleiul intr-o tigaie. Toaca marunt ceapa si1 ardei gras. Pune-le la calit in ulei, adauga apoi carnea tocata si amesteca usor, pana ce isi schimba culoarea in maroniu deschis. Lasa-o sa se raceasca putin. Intre timp incinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Bate bine ouale, si pune-le peste carnea tocata, amestecand bine, apoi adauga sare si piper dupa gust. Pune carnea in forme de briose si baga-le la cuptor pentru 20 de minute. Intre timp prepara piureul cu unt, lapte si sare. Scoate briosele si decoreaza-le su feliute de ardei gras si topping de piure. Pofta buna!

Briose cu bacon si branza Cheddar

Ingrediente: 100 g de bacon, 250 g de branza Cheddar, 750 g de faina, 30 g de zahar, 1 lingurita de praf de copt, piper, sare, 250 ml de lapte, 125 ml de ulei, 1 ceapa, 125 ml de smantana, 2 oua 

Toaca ceapa marunt. Taie in cubulete baconul. Da pe razatoare branza Cheddar. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune ceapa la calit alaturi de bacon. Intr-un castron, amesteca branza Cheddar cu baconul si ceapa calite. Intr-un castron mai mare amesteca faina cu zaharul, praful de copt, sare si piper dupa gust. Adauga baconul si Cheddar. Amesteca separat laptele, cu 2 linguri de ulei, smantana si ouale. Adauga peste amestecul de faina, si amesteca usor pana ce incorporezi tot. Toarna amestecul in forme de briose si lasa-le la cuptor pentru 20 de minute, pana ce se rumenesc. Pofta buna!

Briose cu dovlecel

Ingrediente: 4 oua, 1 dovlecel, 100 g cascaval, 4 linguri cu faina, 3 linguri de pesmet, 3 catei de usturoi, sare, piper, cimbru, 1 lingurita de ulei de masline 

Incinge cuptorul al 200 de grade Celsius. Curata dovlecelul de coaja si de samburi si da-l pe razatoare. Presara pe el putina sare si pune-l deoparte intr-o sita la scurs. Bate ouale bine, incorporeaza faina, parte din cascaval, dovlecelul scurs de zeama si suturoiul pisat. Amesteca pana ce se omogenizeaza, adauga condimentele, pesmetul si putin ulei. Pune amestecul in forme de briose. Pune-le la cuptorul incins pentru 20 de minute, pana ce se rumenesc. Pofta buna!

Briose Lasagna

Ingrediente: 20 de foi de lasagna fierte,  400 g de carne tocata, 1 ceapa, 4-5 catei de usturoi, 100 g de mozarella, 100 ml de sos de rosii, ulei, sare, piper, boia dulce - dupa gust

Foile de lasagna trebuie sa fie bine fierte. Rupe-le in jumatate si aseaza cate un strat in forme de briose. Toaca ceapa si usturoiul marunt. Pune-le la calit in ulei, adauga carnea tocata si amesteca usor, pana ce isi schimba culoarea in maroniu. Adauga sosul de rosii si lasa sa scada pentru 15 minute. Da pe razatoare mozarella. Pune in formele de briose peste primul strat de foi de lasagne o lingura de carne tocata, mai pune un strat de lasagne, un strat de carne tocata, mozarella, si baga la cuptor pentru 10 minute. Pofta buna! 

Briose Pizza

Ingrediente: 100 g de sunca, 250 g de cascaval, 50 g de masline,  1 ardei gras rosu, cateva fire de ceapa verde, 750 g de faina, 1 lingurita de praf de copt, piper, sare, 250 ml de lapte, 125 ml de ulei, 1 ceapa, 125 ml de smantana, 2 oua

Toaca ceapa marunt. Taie in cubulete sunca. Da pe razatoare cascavalul. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.  Intr-un castron, amesteca cascavalul cu sunca, maslinele si ceapa tocata marunt. Intr-un castron mai mare amesteca faina cu praful de copt, sare si piper dupa gust. Adauga sunca si cascavalul. Amesteca separat laptele, cu 2 linguri de ulei, smantana si ouale. Adauga peste amestecul de faina, si amesteca usor pana ce incorporezi tot. Toarna amestecul in forme de briose si lasa-le la cuptor pentru 20 de minute, pana ce se rumenesc. Pofta buna!

Briose Spaghetti

Ingrediente: 500 g de spaghetti, 300 g de mozarella, 200 g de bacon, 2 oua, 50 g de unt, 1 lingurita de oregano, sare, piper 

Pune la fiert spaghetele. Caleste bucatele de bacon in unt pentru 5 minute. Pune deoparte bucati de bacon pentru decor. Da mozarella pe razatoare si amestec-o cu baconul racit, cu ouale batute si condimente dupa gust. Cand spaghetele sunt fierte, pune-le la scurs. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune cateva fire de spaghete pe fundul formelor de briose, adauga amestec de bacon cu oua si mozarella. Adauga inca un strat de spaghetti. Decoreaza cu felii de bacon si baga la cuptor pentru 15 minute. Pofta buna! 

Briose cu prosciutto, peste alb si oua de prepelita

Ingrediente: 500 g de file de peste alb, 50 g de unt, 1 lamaie, 12 felii de prosciutto, 12 oua de prepelita, sare, piper alb, ulei de masline

Incinge cuptorul. Condimenteaza fileurile de peste cu piper alb, sare si lamaie. Pune cate putin unt pe ele si lasa-le al cuptor pentru 15 minute. Intre timp prajeste ouale de prepelita in putin ulei de masline. Scoate pestele, modeleaza-l in chiftelute mici pe care la infasori in prosciutto si le asezi apoi in picioare. Peste ele pui cate un ou de prepelita prajit. Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (291)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    5 idei de mic dejun sănătos pe care îl poţi pregăti cu o seară înainte
    5 idei de mic dejun sănătos pe care îl poţi pregăti cu o seară înainte

    Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, de calitatea sa depinzând să avem un start bun în ziua respectivă. Parcurge cu atenţie articolul de mai jos pentru a...

    6 rețete de brioșe sănătoase pe care să le încerci
    6 rețete de brioșe sănătoase pe care să le încerci

    Chiar dacă fac parte dintre cele mai îndrăgite variante de mic dejun, de gustare sau desert, brioșele nu au întotdeauna o „reputație” bună, întrucât...

    6 rețete inimoase de Sfântul Valentin pe care le poți prepara cu ajutorul copilului
    6 rețete inimoase de Sfântul Valentin pe care le poți prepara cu ajutorul copilului

    Sărbătorirea Sfântului Valentin, o tradiție cu rădăcini romane și creștine străvechi, a devenit tot mai populară în ultimele decenii în lumea întreagă....

    Prăjitura cu ananas pe care o poate face în două minute chiar și copilul tău
    Prăjitura cu ananas pe care o poate face în două minute chiar și copilul tău

    Mami, vreau ceva dulce! Iată replica pe care orice mamă încearcă să o evite. Însă nu este neapărat necesar ca replica aceasta să îți dea viața peste cap și nici...

    6 idei de rețete de mămăligă pentru copii, care îți lasă gura apă
    6 idei de rețete de mămăligă pentru copii, care îți lasă gura apă

    Diversifică meniul copilului adăugându-i un fel de mâncare deosebit de versatil: mămăliga. Preparată simplu, cu brânză și smântână, coaptă sau...

    Pizza la tigaie! Gata în 10 minute. Copilul meu nu mai vrea altceva
    Pizza la tigaie! Gata în 10 minute. Copilul meu nu mai vrea altceva

    Pizza la tigaie? Da, se poate! Și încă se poate foarte repede. Prin urmare, iată rețeta pe care orice mamă trebuie să o aibă în arsenalul de ași sub mânecă din...

    15 idei de omleta
    15 idei de omleta

    Cauti cea mai buna reteta de omleta? Omleta pufoasa devenit una dintre cele mai iubite mancaruri din lume, pentru ca poate fi preparata in cele mai diverse combinatii, satisfacand cele mai...

    © 2023 Qbebe