Suntem
invitati in aceasta seara la cumnata mea, sa vine Mosu' pentru cei mici. Asa ca,
m-am gandit sa fac ceva dulce, si pentru cei mici, si pentru cei mari. Si
solutia au fost briosele cu morcovi si glazura de branza dulce. Toate
ingredientele sunt prietenoase cu stomacelul copiilor, nu exista urma de
ciocolata, si gustul este nemaipomenit. Cel putin asa spune sotul meu, dupa ce a
gustat una dintre briose, si mi-a spus ca trebuie sa fac multe, ca va fi bataie
pe ele:
INGREDIENTE (pentru
12 briose mari): 1 1/2 cana de faina, 1 cana de zahar, 1 morcov dat pe
razatoare, 2 oua, 1 lingura de scortisoara macinata, 1 cana de lapte batut, 1
lingurita de praf de copt, 1.2 de lingurita de bicarbonat de sodiu, 1 esenta
vanilie, 1/2 de pachet de unt, 1/2 de lingurita de sare
Pentru glazura: 1
cana de zahar praf, 200 g de crema de branza, 1 plic zahar vanilinat, 1/2 de
pachet de unt, elemente decorative
Separat amesteca
faina, cu sarea, praful de copt si bicarbonatul.
Intr-un castron
adanc bate untul cu zaharul bine, pana ce zaharul s-a topit si amestecul este
foarte fin.Adauga ouale si amesteca iarasi bine. Pune 1 cana de faina, amesteca
iar. Adauga jumatate din laptele batut si amesteca. apoi incorporeaza alternativ
laptele batut si faina ramasa, amestecand mereu cu un tel sau cu robotul de
bucatarie.
Adauga esenta de
vanilie, scortisoara si morcovul. Amesteca bine.
Unge formele de
briose cu mult unt, tapeteaza-le cu forme de hartie sau hartie de copt. Eu nu am
avut, si, din pacate, s-au cam lipit. Pune amestecul in forme. Preincalzeste
cuptorul timp de 10 minute. Pune briosele la cuptor timp de 15 minute, la 200 de
grade. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca.
Intre timp pregateste
glazura. Pune crema de branza intr-un castron, amesteca in ea cu un tel sau cu
robotul pana ce devine foarte fina. Adauga treptat untul. Adauga apoi zaharul
praf si amesteca bine.
Cand briosele s-au
racit, decoreaza-le. Eu folosesc o punga alimentara mica, in care pun glazura si
o tai la un colt, cat de mare imi doresc (truc invatat de la mama mea). Am ornat
briosele cu glazura si apoi am pus margarete si margelute sidefate.
Sunt sigura ca le veti savura cu o placere
grozava de Craciun sau de Revelion! Pofta buna!
Aceasta reteta v-a fost oferita de