- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Capsuni, Fursecuri cu gem, Fursecuri fragede, Fursecuri de casa, Aluat de fursecuri, Fursecuri, Fructe, Gustari, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a pregati fursecuri cu gem de capsuni?
Pentru o portie consistenta de fursecuri cu gem de capsuni ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 400 gr. de faina integrala
- un pachet de unt
- o cana de nuca macinata
- 150 gr. de zahar
- un ou
- o lingurita de coaja de lamaie rasa
- un borcan de gem de capsuni
- 100 gr. de ciocolata de casa
- patru linguri de alune macinate
|
Cum se prepara fursecurile cu gem de capsuni?
Fursecurile cu gem de capsuni sunt gata in mai putin de jumatate de ora, minusul constand in faptul ca trebuie lasate o zi la rece, pentru a se fragezi.
1. Amesteca faina cu nuca, zaharul, oul si untul topit. Amesteca pana obtii o compozitie omogena.
2. Lasa aluatul la rece, timp de jumatate de ora, dupa care intinde-l intr-o foaie de grosime medie.
3. Cu ajutorul unui pahar de tarie, decupeaza buline de aluat.
4. Asaza bulinele intr-o tava deja incalzita si lasa-le la cuptor, pana capata o nuanta aurie.
5. Dupa ce s-au racit, lipeste cate doua buline cu gem de capsuni. Asaza-le pe toate pe un platou intins.
6. Topeste ciocolata de casa si adauga peste ea alunele macinate. Orneaza fursecurile cu gem de capsuni cu aceasta glazura.
Lasa fursecurile cu gem de capsuni la rece, timp de 24 de ore, pentru a avea timp sa se fragezeasca.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!