Adela Popescu, mai sinceră ca oricând. Cum a depășit episoadele de depresie și ce spune despre implicarea bunicilor în creșterea copiilor

Adela Popescu, mai sinceră ca oricând. Cum a depășit episoadele de depresie și ce spune despre implicarea bunicilor în creșterea copiilor

Mariana Voinea

Adela Popescu, celebră actriță și prezentatoare TV cu o prezență caldă și echilibrată, a decis să vorbească sincer în cadrul podcastului găzduit de Mihai Morar despre relația cu soțul ei, despre episoadele depresive prin care a trecut și despre relația copiilor ei cu bunicii.

Adela Popescu, celebra actriță și vedetă bine cunoscută și apreciată de români și-a deschis sufletul în cadrul unui podcast la care a fost invitată de către Mihai Morar, vorbind cu multă sinceritate despre episoadele de depresie, dar și despre implicarea bunicilor în creșterea copiilor ei. Adela Popescu este căsătorită cu Radu Vâlcan de 9 ani, cununia civilă având loc în anul 2015, și au împreună trei copii, trei băieți frumoși, pe nume Adrian, Alexandru și Andrei.

Dar povestea lor nu a fost desprinsă din basme și au avut parte și de episoade triste, provocatoare, dar pe care le-au depășit împreună.

Soțul meu prețuiește mult mai mult conexiunea dintre noi, decât conexiunea cu copiii”

barbat femeie imbratisati

În cadrul podcastului, Adela Popescu a mărturisit că Radu Vâlcan este un tată foarte bun, dar un soț și mai bun din punctul ei de vedere: „Sunt bărbați care se nasc să fie tați. Eu despre Radu nu aș putea să spun neapărat lucrul ăsta.

El este un tată foarte bun, dar chiar cred că dacă ar fi să punem pe o scară superioară sau inferioară relația cu mine și cu copiii, pe scara superioară ar fi relația cu mine. Adică el prețuiește mult mai mult conexiunea dintre noi, decât cea cu copiii. Spre exemplu, el ar pleca oricând cu mine într-o vacanță, decât să ia și copiii. Raduconsideră că relația dintre noi este cea mai importantă și în teorie consider și eu asta”.

Adela Popescu mărturisește că de fiecare dată și-a luat copiii cu ea în vacanțe, încă de mici, dar au fost și momente în care au plecat în excursii numai ei doi. În plus, artista susține că atunci când s-au întors dintr-o vacanță, copiii au făcut salturi incredibile. Spre exemplu, dacă erau pe punctul de a merge, imediat după un concediu petrecut împreună, au început să meargă. Din punct de vedere fizic și emoțional, copii au fost mai bine după vacante.

E nedrept să spun eu am reușit singură”. Nu totul este roz în viața vedetelor…

Întrebată în cadrul aceluiași podcast de unde își găsește puterea interioară pentru a face față o provocărilor vieții, Adela Popescu a fost când se poate de sinceră și a mărturisit că este nedrept să spună că a reușit singură în viață, atâta timp cât nu a trecut prin niște provocări și traume greu de depășit. Situațiile neplăcute au fost reprezentate de perioadele depresive.

Mare lucru n-a fost de lucrat. Pe de altă parte, ce e trauma? Trauma e felul în care tu percepi un lucru. M-am întrebat, spre exemplu, de ce nu pot dormi noaptea și mi-am adus aminte împreună cu mama și tatăl meu de un episod din copilăria mea, în care tatăl meu a vrut să facă o glumă, și-a pus o mască de monstru pe chip și, pe semiîntuneric, la culcare, m-am speriat îngrozitor. Am plâns, am tremurat, dar mi-am amintit când ei și-au amintit.

Eu am avut momente dificile, dar nu din copilărie, pornite din perioadele în care, filmând foarte mult la Buftea, nu mai știam cine sunt eu și cine este personajul și pentru că filmam non stop. Am filmat 15 ani în fiecare zi, am interpretat majoritatea personajelor dramatice, am plâns foarte mult, a trebuit să-i spun minții mele că trece prin niște tragedii ca să ajungă la o anumită stare. De aceea am ajuns la niște depresii foarte puternice, chiar foarte serioase, pentru că acolo eram complet ieșită din mine.

Pe de altă parte eram tot eu, că ești tu cu sufletul tău acolo, ești tu cu lacrimile tale, tu cu memoria ta afectivă. Ca să plângi, te raportezi la un eveniment similar din viața ta și încerci să recreezi acel moment ca să fii cât mai credibil pe scenă. Și eu făceam asta foarte des, nici nu făcusem școala, nu știam cum să mă protejez și atunci am trecut printr-o perioadă foarte dificilă.

Am mers de două ori la terapie, am renunțat, m-am vindecat, adică acum am depășit cu bine acea etapă, dar doar pentru că viața pur și simplu m-a ajutat cu tot ce mi-a oferit, cu oamenii pe care i-am întâlnit.. L-am întâlnit pe Radu care este un om atât de calm, atât de bun cu mine, adică prezența lui m-a mângâiat mai mult decât ce aș putea eu povesti la televizor.

Eu am depășit cu bine fără ajutor. Încă o dată spun, nu mă dau exemplu pentru că sunt anumite situații pe care chiar cred că doar un specialist, un terapeut te poate ajuta să le depășești”, mărturisea actrița în cadrul podcastului.

Ulterior, Adela Popescu a recunoscut că pe ea o ajută foarte mult relațiile cu oamenii și, deși pare că nu a dus niciodată lipsă de nimic, nu a avut mereu o viață roz și a luat energia pozitivă din cea a oamenilor de lângă ea, care i-au transmis-o. „Astăzi îmi tremurau palmele, aveam emoții foarte mari și mie nu mi se întâmplă asta și eram pe balcon. La un moment dat, am ieșit afară și o doamnă din piață mi-a făcut cu mâna. În clipa aia am preluat starea de fericire încât atunci totul s-a schimbat, deci contează relația cu oamenii la mine”, a continuat vedeta.

Adela Popescu și Radu Vâlcan își fac o casă la Șușani pentru a le oferi copiilor ocazia să crească și la țară. "Vrem ca ăștia mici să petreacă cât mai mult timp într-un loc cu “viață” în el

Ce rol au bunicii în viața copiilor Adelei Popescu?

adela popescu mama

Întrebată în cadrul podcastului la care a participat, găzduit de Mihai Morar, ce limite stabilește artista și soțul ei bunicilor în viața copiilor, actrița a făcut declarații inedite.

Eu i-am spus mamei mele așa: faci ce vrei tu cât timp eu sunt plecată. Dacă găsesc copii în siguranță, faci ce vrei tu. Am încredere în ea, eu sunt un om norocos care are foarte mare încredere în mama mea, în discernământul ei și aș vrea să învăț lucruri de la ea. Tatăl meu este un bunic foarte blând, foarte bun, dar care nu se implică, nu-și dă cu părerea, singura dată când și-a dat cu părerea era când copiii erau efectiv „demoni”…

Deci alergau, trânteau, urlau și el era așa un pic speriat pentru că bunicilor le este rușine să zică „Băi, taci că e rușine”. La un moment dat mi-a zis: „tată, să nu mai faceți că vă trec tinerețile”. Scesta este sfatul pe care mi l-a dat mie tatăl meu. Mi-a spus mie și lui Radu să nu mai facem copii că ne trec tinerețile, iar mama mea, când am anunțat-o că sunt însărcinată a treia oară a zis: „E, ce să vă fac mamă”, a povestit actrița într-un ton jovial.

Adela Popescu, mama cu trei băieți sau soacra cu trei nurori

Relația copiilor cu bunicii trebuie să fie independentă de noi, să existe așa cum este ea, pur și simplu nu trebuie să ne băgăm acolo”

adela popescu parinti

Vedeta continuă declarațiile și susține că mama ei, doamna Doina, și-ar fi dorit ca diferența dintre copii să fie mai mare, ea însăși având trei copii, pentru că Adela Popescu mai are frați și surori. În ceea ce privește părinții lui Radu ,mama acesteia este o bunică foarte blândă, drăguță, care gătește minunat copiilor, care le aduce dulciuri, însă adesea Radu îi impune o limită mamei lui în acest sens.

Mama mea a răbdat și a zis: „Radu nu pot să vii în casa unui copil fără să-i cumperi o prostioară pentru că el așa înțelege că se bucură”. Am și citit undeva că la copiii foarte mici, dragostea este percepută prin cadourile pe care le faci. Ei înțeleg gestul ca o atenție. Și atunci i-am zis lui Radu: „hai să ne calmăm puțin, că nu e ca și cum se văd non stop și trebuie să impunem limite în acest sens”. Relația copiilor cu bunicii trebuie să fie independentă de noi, să existe așa cum este ea, pur și simplu nu trebuie să ne băgăm acolo”, mărturisea artista în cadrul podcastului.

femeie copii

Actrița își amintește spre finalul podcastului de întâmplări amuzante: „îmi amintesc de cumnata mea pe care nu am înțeles-o și am spus că nu o să fac asta niciodată, la momentul respectiv. A venit fratele meu acasă și pe ea găsit-o în fund, așa era cu fața în jos și copilul cu o linguriță dădea cu gem pe pereți. Cumnata mea nu mai putea să vorbească. Deci după o zi de stat cu propriul copil a zis: „vrei să dai cu gem pe pereți? Dă, mamă”.

Un alt episod amuzant din viața ei de mamă a avut loc în Vama Veche, alături de un alt coleg de breaslă, care era acolo cu băiatul lui: „Ne-am întâlnit în Vama Veche vara trecută, noi cu trei copii după noi, un prieten de-al nostru, persoană publică, cu un singur băiețel.

Ai mei erau în slip și plini de nisip și vine prietenul nostru cu băiețelul perfect frezat, cu bluză de protecție termică, băscuță, cremă solară și ne vede pe noi și zice „aveți în stil așa… Mi-ar plăcea să petrecem mai mult timp împreună, dar aveți un stil mai „flower power”. Dar el a fost siderat și din momentul ăla nu ne-am mai văzut niciodată cu el”.

Mărturiile interesante și deopotrivă emoționante ale actriței cu siguranță se potrivesc cu diferite situații de viață prin care majoritatea părinților trec, cu sau fără voia lor. Este de apreciat sinceritatea cu care Adela Popescu vorbește despre soț, copii, părinți, socrii, cumnați și felul în care aceasta a decis să își educe copiii.

Surse foto: facebook.comfacebook.comfacebook.comfacebook.comfacebook.comfacebook.com

Surse articol: youtube.com

Articolul urmator
Superba Adela Popescu a împlinit 37 de ani! Cum a ales să-și serbeze anul acesta ziua de naștere
Superba Adela Popescu a împlinit 37 de ani! Cum a ales să-și serbeze anul acesta ziua de naștere

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Adela Popescu, mama cu trei băieți sau soacra cu trei nurori
    Adela Popescu, mama cu trei băieți sau soacra cu trei nurori

    Îți vine să crezi că au trecut deja 6 ani de când Adela Popescu și Radu Vâlcan au devenit pentru prima oară părinți? Cine și-ar fi imaginat că cei doi nu vor avea...

    De ce a renunțat Adela Popescu la bona copiilor ei
    De ce a renunțat Adela Popescu la bona copiilor ei

    Aflați în Republica Dominicană pentru filmările emisiunii „Sunt celebru, scoate-mă de aici” împreună cu cei trei copii ai lor, Adela Popescu și Radu...

    Cea mai amuzantă conversație între Adela Popescu și Radu Vâlcan: căsnicia este aceeași peste tot
    Cea mai amuzantă conversație între Adela Popescu și Radu Vâlcan: căsnicia este aceeași peste tot

    Adela Popescu și Radu Vâlcan formează, de departe, unu dintre cele mai îndrăgite cupluri din showbiz. Sunt împreună de mai bine de 11 ani, căsătoriți de 6 și au...

    Îl mai știi pe Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu? Este tată, sculptor și mai atrăgător ca oricând
    Îl mai știi pe Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu? Este tată, sculptor și mai atrăgător ca oricând

    Cei care își mai aduc aminte de prima telenovelă românească „Numai iubirea”, cu siguranță nu i-au uitat pe Adela Popescu și Dan Bordeianu, cel mai...

    Cum le vorbim copiilor despre moartea bunicilor
    Cum le vorbim copiilor despre moartea bunicilor

    Pierderea unui bunic este o veste tristă pentru întreaga familie. Pentru un copil poate fi însă și mai tristă, pentru că este posibil să nu înțeleagă întru...

    Zodiile cărora le poți spune oricând un secret
    Zodiile cărora le poți spune oricând un secret

    Dacă anumite persoane se apucă imediat să dezvăluie secrete, fără să se gândească la consecințe, altele refuză din start ideea de a sufla vreo vorbă legată de ceea ce au...

    5 moduri prin care mamele pot încuraja tații să se implice mai mult în creșterea copiilor
    5 moduri prin care mamele pot încuraja tații să se implice mai mult în creșterea copiilor

    Cu toții știm că rolul mamei este important în creșterea unui copil. Însă, nu la fel de mult se știe și despre rolul tatălui. Pentru o dezvoltare armonioasă, copilul are...

    „Am visat cum trebuie să-mi distrug copilul mai mare pentru a-mi salva bebelușul”. O mamă povește despre episoadele de psihoză postpartum
    „Am visat cum trebuie să-mi distrug copilul mai mare pentru a-mi salva bebelușul”. O mamă povește despre episoadele de psihoză postpartum

    Psihoza postpartum este o formă severă de tulburare psihică care poate apărea la femeile care au născut recent. Afectează aproximativ 1 din 500 de mame și poate avea consecințe...

    © 2024 Qbebe