
-
Timp preparare:
- 1h 30 min
-
Varsta:
- 1 - 2 ani
-
Nivel dificultate:
- mediu
-
Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri de Paste, Smantana, Branza, Branza de vaci, Lactate, Mancaruri, Pasti, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Deosebite
-
Ingrediente principale:
- faina, branza, smantana
Ingrediente detaliate pentru pasca umpluta cu branza si smantana:
- 20 linguri de faina
- 1 lingura smantana
- 1 galbenus crud
- 700 g branza de vaci
- 6-7 linguri de unt
- 350 g smantana
- 1 cana de zahar
- 8 oua
- 150 g stafide
- 2-3 linguri gris
- 1 praf de copt
- coaja de lamaie si portocala data prin razatoare
Cum sa pregatesti pasca umpluta cu branza si smantana:
Amesteca 13-14 linguri de faina cu 3-4 linguri de zahar, 3 linguri de unt, 1 galbenus de ou, iar cu ajutorul unui mixer formeaza un aluat omogen, pe care il intinzi intr-o tava de copt rotunda, pe care ai uns-o in prealabil cu putin ulei si ai tapetat-o cu faina. Ai grija ca pe marginile tavii aluatul sa fie mai gros. Scurge branza de zer, apoi adauga peste ea zaharul amestecat cu untul, galbenusurile, smantana amestecata cu grisul, praful de copt, stafidele si albusurile batute spuma. Amesteca foarte bine umplutura, pana se omogenizeaza, adauga mirodenii (coaja de portocale si lamaie) si toarn-o in tava cu aluatul, apoi pune pasca in cuptor pentru aproximativ o ora, pana cand se rumeneste.
Pasca umpluta cu branza si smantana nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste a unei gospodine adevarate!
Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!