
-
Timp preparare:
- 30 de minute
-
Varsta:
- 1 - 2 ani
-
Nivel dificultate:
- mediu
-
Prezent in categoriile:
- Paine, Finger Food, La cuptor, Paine fara gluten
-
Ingrediente principale:
- oua, crema de branza, crema de tartar, indulcitor
Ingrediente pentru pâinea nor - cloud bread
- 3 ouă
- 50 g cremă de brânză
- 1 linguriță de îndulcitor
- ¼ linguriță de cremă de tartar
Cum se pregătește pâinea nor - cloud bread
1. Pentru a obține minunatele pâinici nor, trebuie, mai întâi de toate, să preîncălzești cuptorul. După care, începi prepararea propriu-zisă cu separarea albușurilor de gălbenuș. Odată îndeplinită această acțiune, amestecă albușurile cu crema de tartar și bate-le până ce vei obține o compoziție pufoasă.
2. Amestecă într-un bol separat gălbenușurile, crema de brânză și îndulcitorul, cu ajutorul unei linguri de lemn. Încorporeză cele două amestecuri rezultate cu mare grijă și atenție, pentru a obține o compoziție pufoasă, lipsită de orice cocoloș de brânză.
3. Cel din urmă pas, presupune formarea „pâinicilor”, cu ajutorul lingurii, pe care ulterior trebuie să le așezi pe hârtia de copt din tavă. Bagă-le la cuptor, unde au nevoie să stea pentru 30 de minute, sau până ce vor căpăta o culoare maronie. Lasă-le la răcit pentru măcar o oră, înainte de a le consuma. Să ai poftă!
Cloud bread rețetă în română
Există mari semne de întrebare privitoare la prepararea acestei rețete foarte interesante. Poate numele sună puțin sofisticat, dar în realitate pâinea nor poate fi pregătită de către oricine, indiferent de nivelul de pricepere din bucătărie. Așadar, nu trebuie să fi un bucătar iscustit pentru a face o pâinică nor minunată. Nu uita că ai nevoie de doar trei ingrediente foarte cunoscute, pe care fără ezitare le ai deja în casă. Află mai jos cum se face „cloud bread” pas cu pas.
Cloud bread rețetă ingrediente:
- 4 albușuri
- 20 g amidon de porumb
- 40 g de zahăr
Mod de preparare:
1. Separă cu mare grijă albușurile de gălbenușuri. Spuma de albușuri nu se va bate dacă există vreo urmă de gălbenuș în compoziție. După ce ai trecut de pasul separării, bate albușurile spumă până devin tari. Secretul este întorsul castronului cu fundul în sus. Dacă acestea nu se mișcă, înseamnă că spuma este gata.
2. Peste spuma de albușuri adăugați treptat și zahărul. Amestecați continuu cu un tel sau cu un mixer până ce zahărul este dizolvat complet.
3. La final adăugați și amidonul de porumb. Nu mai amestecați foarte mult, deoarece riscați ca spuma să se „lase” și să devină apoasă.
4. Așezați cu o lingură norișorii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dimensiunea norișorilor ține doar de gusturile voastre și de inspirația de moment. „Cloud bread” este gata atunci când toți norișoii au căpătat o culoare aurie. Poftă bună!
Cloud bread rețetă fără amidon
Dacă ai probleme cu amidonul sau pur și simplu nu dorești să-l consumi, „cloud bread„ se poate face și fără acest ingredient. Mai jos ai cea mai simplă rețetă de „cloud bread” fără amidon, perfectă pentru orice gustare a zilei.
Cloud bread ingrediente:
- 6 albușuri
- 6 linguri de brânză de vaci sau iaurt cu 3,5% grăsime
- 2 lingurițe de suc de lămâie
Mod de preparare:
1. Separă albușurile de gălbenușuri. Folosește un mixer sau un tel pentru a face albușurile spumă. Acestea sunt gata când stau lipite de castron și nu se mișcă. Pune și sucul de lămâie peste spumă și mai amestecă foarte ușor încă 1 – 2 minute.
2. Separat, în alt bol, amestecă iaurtul sau brânza cu gălbenușurile până obții o pastă omogenă. Peste acest amestec adaugă și spuma din albușuri și amestecă doar folosind o lingură cu mișcări de jos în sus foarte încet, până ce toate ingredientele sunt încorporate. Dacă amesteci prea tare, se vor sparge toate bulele de aer din compoziție, iar norișorii nu vor mai crește.
3. Tapetează cu hârtie de copt o tavă și așează cu o lingură fiecare norișor cu mare grijă. Pâinicile nor sunt gata după 30 – 35 de minute. Trebuie lăsate să se răcească, înainte de a fi servite.
Cloud bread rețetă pentru copii
Cei mici sunt foarte greu de convins atunci când vine vorba despre consumul de alimente sănătoase. Dacă în primă fază vor fi sceptici în ceea ce privește pâinea nor, atunci când o vor vedea colorată pofta de a o gusta va fi imensă. Mai jos este o rețetă de „clod bread” colorată, perfectă pentru orice prichindel mofturos.
Ingrediente:
- 6 albușuri
- 20 g amidon de porumb
- 60 g de zahăr
- colorant alimentar (albastru/verde/roșu)
- opțional: esență de vanilie sau migdale
Mod de preparare:
1. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat cu mixerul timp de 2 – 3 minute, după care se adaugă și zahărul, amidonul de porumb, câteva picături de esență de vanilie și colorantul alimentar. După 5 minute, spuma ar trebui să fie gata și să aibă nuanța dorită, în funcție de colorant.
2. Toată compoziția se transferă într-o tavă cu hârtie de copt. Poți face un singur norișor mai mare sau câțiva mai mici.
3. După 30 de minute, pâinea nor este gata. Trebuie să aibă o culoare aurie. „Cloud bread„ trebuie lăsată la răcit, înainte de a fi consumată. Cu siguranță va fi un deliciu pentru copilul tău!
Cloud bread rețetă cu amidon
Pentru cei obișnuiți să consume amidon de porumb mai des, există numeroase rețete de „cloud bread” sau pâine nor care au în compoziție acest ingredient. Amidonul de porumb, cosumat în cantități normale, are beneficii directe asupra hipoglicemiei, a tractului digestiv, bolilor de inimă, reglează nivelul de colesterol rău și întărește sistemul imunitar. Amidonul obținut din prelucrarea știuleților de porum reprezintă o sursă de nutrienți necesari funcționării normale a organismului nostru.
Cloud bread cu amidon ingrediente:
- 5 albușuri
- 40 g de zahăr
- 20 g de amidon de porumb
- opțional: esență de vanilie
Mod de preparare:
1. Separă ouăle și bate albușurile spumă. Asigură-te că în spuma din albușuri ai adăugat zahărul și amidonul de porumb. Pentru un gust mai special, poți pune și câteva picături de esență de vanilie.
2. Cu ajutorul unei linguri transferă toată compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă pâinea nor la cuptor pentru 30 de minute. Știi că este gata atunci când are o crustă maronie.
3. Lasă „cloud bread” să se răcească pentru o oră, înainte de a o consuma. Poftă bună!
Cloud bread TikTok
Această rețetă de pâine nor sau „cloud bread” a devenit virală pe toate rețelele sociale. Toată lumea este curioasă de gustul acestor pâini foarte pufoase. De la colorate la simple, „cloud bread” a creat o isterie în rândul celor tentați să încerce mereu lucruri noi. Află mai jos o rețetă de „cloud bread” de pe TikTok în două culori.
- 4 albușuri
- 40 g de zahăr pudră
- 20 g de amidon de poumb
- colorant alimentar (albastru/verde/roșu)
- opțional: esență de vanilie
Mod de preparare:
- Se adaugă albușurile, zahărul și amidonul și se bate toată compoziția până ce totul se transformă într-o spumă care nu se mișcă din castron.
- Pune jumătate din spumă într-un alt castron și adaugă peste ea câteva picături de colorant alimentar, în nuanța preferată.
- Într-o tavă, pune spuma albă la bază și formează un cerc cât mai bine definit. Apoi pune și spuma colorată peste și întinde-o ușor.
- Tava se pune în cuptor pentru 30 – 35 de minute. Pâinica voastră pufoasă va fi în două culori, ceea ce o va face irezistibilă și pentru cei mici.
Pâinea nor sau „cloud bread” poate fi algerea excelentă pentru oamenii care sunt în căutarea unui preparat gustos și care să favorizeze o dietă ușoară. Este un fel de mâncare foarte popular prin prisma faptului că nu conține zahăr, carbohidrați sau gluten, lucru care îl face irezistibil. Un lucru interesant este faptul că acest fel se prepară în mare parte cu alimente pe care oamenii le au deja în casă și este o bună modalitate de a încerca să spargeți gheața în rutina culinară. Tot ce vă trebuie este puțină dorință de a experimenta.
Surse: stiripentrucopii.com, avantaje.ro, gustarte.ro, miremirc.ro, womenshealthmag.com
Surse foto: istockphoto.com, instagram.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!