
-
Timp preparare:
- 20 de minute
-
Varsta:
- 2 - 4 ani
-
Nivel dificultate:
- usor
-
Prezent in categoriile:
- Finger Food, La foc, Carne, Lactate, Legume, Peste, Oua, Romanesti, Italiene, Grecesti, Americane, Frantuzesti, Chinezesti, Spaniole, Mic dejun, Gustoase, Deosebite, 1-2 porții
-
Ingrediente principale:
- oua
Omleta cu bacon
Ingrediente:
- 3 oua,
- 150 g de bacon,
- 2 fire de ceapa verde,
- 1 lingura de ulei de masline,
- sare si piper dupa gust
Bate bine ouale, adauga sare si piper. Taie in cubulete mici baconul si toaca marunt ceapa verde. Pune intr-o tigaie uleiul la incins, adauga ceapa, la calit pentru 1 minut, apoi baconul pentru inca 3. Toarna peste bacon ouale batute, amesteca repede si apoi lasa omleta sa devina pufoasa. Serveste cu o salata verde proaspata stropita cu putina lamaie. Pofta buna!
![]() |
![]() |
Omleta umpluta cu orez
Ingrediente:
- 100 g de orez,
- 3 oua,
- 1 lingura de bulion,
- 1 varf de cutit de curry,
- 1 lingura de ulei de masline,
- sare si piper dupa gust
Fierbe orezul cu putin curry si sare. Bate bine ouale, adauga lingura de bulion, sare si piper dupa gust. Incinge uleiul intr-o tigaie si prepara omleta. Cand este gata, pune in mijlocul ei orezul, impatureste-o, strangand colturile ei spre mijloc si mai lasa-o 1 minut in tigaie, la foc mediu. Serveste cu legume si salata. Pofta buna!
Omleta cu cascaval
Ingrediente:
- 3 oua,
- 150 g de cascaval (orice tip de cascaval sau branza maturata),
- 3 linguri de smantana,
- 15 g de unt,
- sare si piper dupa gust
Bate bine ouale. Da pe razatoare cascavalul. Jumatate pune-l in ouale batute, adauga smantana si amesteca bine, adauga sare si piper. Pune intr-o tigaie untul la topit. Prepara omleta, pe ambele parti. Cand este aproape gata, pune in mijlocul ei restul de cascaval, indoaie omleta parte peste parte si mai lasa-o in tigaie pentru 2 minute, cate unul pe fiecare parte, pana ce se topeste cascavalul. Serveste omleta cu cascaval cu rosii si spanac. Pofta buna!
Omleta cu ciuperci
Ingrediente:
- 3 oua,
- 200 g de ciuperci,
- 30 g de unt,
- 3 catei de usturoi,
- sare si piper dupa gust
Spala si curata ciupercile. Taie-le in cuburi cat mai mici. Curata usturoiul si toaca-l marunt. Pune untul la topit intr-o tigaie. Adauga usuturoiul si ciupercile si lasa-le sa se caleasca pentru 4-5 minute. Intre timp bate bine ouale, adauga sare si piper, dupa preferinte. Pune amestecul peste ciuperci, amesteca repede si apoi lasa omleta sa devina pufoasa. Serveste omleta cu ciuperci cu rosii proaspete. Pofta buna!
Iata si alte retete cu ciuperci pe care le poti gati pentru intreaga familie!
Omleta cu peste
Ingrediente:
- 3 oua,
- 150 g de peste la conserva sau afumat (ton, somon, hering, in functie de preferinte),
- 1 lingura de ulei de masline,
- 3 linguri de boabe de mazare fierte sau la conserva,
- 1 ceapa medie
Toaca ceapa marunt. Pune uleiul al incins intr-o tigaie. Adauga ceapa sa se caleasca. Intre timp bate bine ouale, adauga peste faramat, sare si piper dupa gust si boabele de mazare. Pune amestecul peste ceapa calita din tigaie, amesteca repede si apoi lasa omleta sa devina pufoasa. Serveste omleta cu peste alaturi de o salata stropita din plin cu lamaie. Pofta buna!
Citeste si: Cand poti da peste la bebelusi?
Omleta taraneasca
Ingrediente:
- 3 oua,
- 1 carnat de casa,
- 100 g telemea,
- 1 ceapa medie,
- 2 catei de usturoi,
- 1 lingura de ulei,
- sare si piper dupa gust
Taie carnatul in felii subtiri, da telemeaua pe razatoare, toaca marunt ceapa si usturoiul. Bate bine ouale, cu sare si piper dupa gust, adauga si telemeaua. Pune la incins ulei intr-o tigaie, adauga ceapa si usturoiul la calit, adauga feliile de carnat, si prajeste-le cate 30 de secunde pe fiecare parte. Adauga ouale batute, amesteca repede si lasa omleta sa devina pufoasa. Pofta buna!
Omleta greceasca
Ingrediente:
- 4 oua,
- 100 g de feta,
- 100 g de spanac,
- 100 g de carne tocata din piept de pui sau de curcan,
- 1 ceapa,
- 3 catei de usturoi,
- 2 linguri de ulei de masline,
- sare si piper dupa gust
Bate bine ouale. Prepara omleta, intr-o tigaie cu putin ulei. Pune-o separat. Toaca marunt ceapa si usturoiul, pune-le la calit intr-o tigaie, adauga carnea tocata, cand carnea este gata, adauga spanacul, sare si piper si la sfarsit branza feta, taiata in cuburi mici. Umple omleta cu amestecul de spanac si carne si mai lasa-o in tigaie la foc mediu cate 1 minut pe fiecare parte. Pofta buna!
Omleta spaniola
Ingrediente:
- 3 oua,
- 200 g de cartofi noi,
- 1 ceapa alba,
- 3 linguri de patrunjel proaspat tocat,
- sare, dupa gust,
- 150 ml de ulei
Spala si curata cartofii. Taie-i in cuburi mici. Pune intr-o tigaie uleiul de masline si prajeste cartofii, acoperind tigaia. Daca preferi o abordare mai usoara, poti fierbe cartofii. Intre timp bate bine ouale. Adauga sare, patrunjel, si orice alte condimente mai preferi. Cand cartofii sunt gata, pune-i intr-un castron si amesteca-i cu ouale batute. Apoi in tigaie pune omleta spaniola in uleiul incins - care trebuiE sa fie putin. Lasa-o sa se coaca bine, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Lasa-o sa se raceasca 10 minute inainte de a o servi. Pofta buna!
Omleta cu carne
Ingrediente:
- 3 oua,
- 300 g de carne tocata,
- 1 ceapa,
- 3 catei de usturoi,
- 2 linguri de ule,
- sare si piper dupa gust
Bate bine ouale si prepara doua omlete subtiri, ca niste clatite. Toaca marunt ceapa si usturoiul. Caleste-le in putin ulei, adauga carnea tocata si lasa-o sa se rumeneasca bine. Apoi umple omletele cu carnea tocata si infasoara-le ca pe clatite. Taie-le in 4 bucatie, in functie de marimea lor. Serveste-le calde. Pofta buna!
Omleta vietnameza
Ingrediente:
- 1 ceapa,
- 1 morcov,
- telina,
- ardei gras,
- 100 g de carne tocata,
- 2 linguri de sos de soia,
- 2 linguri de ulei,
- sare, piper, coriandru, ghimbir, lemongrass, busuioc,
- 1 lingura de zeama de lamaie,
- 3 oua
Prepara o omleta din 3 oua. Da pe razatoare morcovul, telina, ardeiul gras, ceapa sau toaca-le marunt in robot.Intr-un castron mic fa un amestec de condimente, cu cate 1 varf de cutit de sare, piper, coriandru, ghimbir, lemongrass, busuioc. Pune la calit in ulei carnea de vita pana ce devine crocanta, adauga legumele si mai lasa la calit 3 minute. Adauga condimentele si zeama de lamaie. Pune amestecul in omleta si aduna-i colturile spre centru, astfel incat sa acoperi continutul. Mai lasa-o in tigaie cate 30 de secunde pe fiecare parte. Serveste-o cu muraturi. Pofta buna!
Omleta frantuzeasca
Urmareste in filmuletul de mai jos cum se face o omleta frantuzeasca clasica!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!