10 idei de omleta

Nota: 4.5 / 182 voturi  |  0 reviewuri  |  69389 vizualizari | de Isabela Polnar

Omleta este greu de crezut ca nu a aparut o data cu ouale. Se crede ca a fost descoperita inca din antichitate, insa practic, a inceput sa fie mentionata abia in 1393 in Franta. Cu timpul a devenit una dintre cele mai iubite mancaruri din lume, nu numai pentru ca este simplu de preparat dar si pentru ca poate fi preparata in cele mai diverse combinatii, satisfacand cele mai diverse preferinte si mofturi. Chiar si pe cele ale familiei tale. Asa ca te invitam sa te inspiri cu cateva retete de omleta care sigur vor impresiona. Ingredientele omletelor prezentate mai jos sunt pentru 1 persoana. Spor la gatit!

Timp preparare: 20 de minute
Varsta: 2 - 4 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Finger Food, La foc, Carne, Lactate, Legume, Peste, Oua, 10-30 minute, Romanesti, Italiene, Grecesti, Americane, Frantuzesti, Chinezesti, Spaniole, Mic dejun, Gustoase
Ingrediente principale: oua




Trimite articolul pe email

Omleta cu bacon

Ingrediente: 3 oua, 150 g de bacon, 2 fire de ceapa verde, 1 lingura de ulei de masline, sare si piper dupa gust

Bate bine ouale, adauga sare si piper. Taie in cubulete mici baconul si toaca marunt ceapa verde. Pune intr-o tigaie uleiul la incins, adauga ceapa, la calit pentru 1 minut, apoi baconul pentru inca 3. Toarna peste bacon ouale batute, amesteca repede si apoi lasa omleta sa devina pufoasa. Serveste cu o salata verde proaspata stropita cu putina lamaie. Pofta buna! 

VEZI SI: Omletă pizza

Omleta umpluta cu orez

Ingrediente: 100 g de orez, 3 oua, 1 lingura de bulion, 1 varf de cutit de curry, 1 lingura de ulei de masline, sare si piper dupa gust

Fierbe orezul cu putin curry si sare. Bate bine ouale, adauga lingura de bulion, sare si piper dupa gust. Incinge uleiul intr-o tigaie si prepara omleta. Cand este gata, pune in mijlocul ei orezul, impatureste-o, strangand colturile ei spre mijloc si mai lasa-o 1 minut in tigaie, la foc mediu. Serveste cu legume si salata. Pofta buna!

Omleta cu cascaval

Ingrediente: 3 oua, 150 g de cascaval (orice tip de cascaval sau branza maturata), 3 linguri de smantana, 15 g de unt, sare si piper dupa gust

Bate bine ouale. Da pe razatoare cascavalul. Jumatate pune-l in ouale batute, adauga smantana si amesteca bine, adauga sare si piper. Pune intr-o tigaie untul la topit. Prepara omleta, pe ambele parti. Cand este aproape gata, pune in mijlocul ei restul de cascaval, indoaie omleta parte peste parte si mai lasa-o in tigaie pentru 2 minute, cate unul pe fiecare parte, pana ce se topeste cascavalul. Serveste omleta cu cascaval cu rosii si spanac. Pofta buna!

Omleta cu ciuperci

Ingrediente: 3 oua, 200 g de ciuperci, 30 g de unt, 3 catei de usturoi, sare si piper dupa gust

Spala si curata ciupercile. Taie-le in cuburi cat mai mici. Curata usturoiul si toaca-l marunt. Pune untul la topit intr-o tigaie. Adauga usuturoiul si ciupercile si lasa-le sa se caleasca pentru 4-5 minute. Intre timp bate bine ouale, adauga sare si piper, dupa preferinte. Pune amestecul peste ciuperci, amesteca repede si apoi lasa omleta sa devina pufoasa. Serveste omleta cu ciuperci cu rosii proaspete. Pofta buna!

Omleta cu peste

Ingrediente: 3 oua, 150 g de peste la conserva sau afumat (ton, somon, hering, in functie de preferinte), 1 lingura de ulei de masline, 3 linguri de boabe de mazare fierte sau la conserva, 1 ceapa medie

Toaca ceapa marunt. Pune uleiul al incins intr-o tigaie. Adauga ceapa sa se caleasca. Intre timp bate bine ouale, adauga peste faramat, sare si piper dupa gust si boabele de mazare. Pune amestecul peste ceapa calita din tigaie, amesteca repede si apoi lasa omleta sa devina pufoasa. Serveste omleta cu peste alaturi de o salata stropita din plin cu lamaie. Pofta buna!

Omleta taraneasca

Ingrediente: 3 oua, 1 carnat de casa, 100 g telemea, 1 ceapa medie, 2 catei de usturoi, 1 lingura de ulei, sare si piper dupa gust

Taie carnatul in felii subtiri, da telemeaua pe razatoare, toaca marunt ceapa si usturoiul. Bate bine ouale, cu sare si piper dupa gust, adauga si telemeaua. Pune la incins ulei intr-o tigaie, adauga ceapa si usturoiul la calit, adauga feliile de carnat, si prajeste-le cate 30 de secunde pe fiecare parte. Adauga ouale batute, amesteca repede si lasa omleta sa devina pufoasa. Pofta buna!

Omleta greceasca

Ingrediente: 4 oua, 100 g de feta, 100 g de spanac, 100 g de carne tocata din piept de pui sau de curcan, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust

Bate bine ouale. Prepara omleta, intr-o tigaie cu putin ulei. Pune-o separat. Toaca marunt ceapa si usturoiul, pune-le la calit intr-o tigaie, adauga carnea tocata, cand carnea este gata, adauga spanacul, sare si piper si la sfarsit branza feta, taiata in cuburi mici. Umple omleta cu amestecul de spanac si carne si mai lasa-o in tigaie la foc mediu cate 1 minut pe fiecare parte. Pofta buna!

Omleta spaniola

Ingrediente: 3 oua, 200 g de cartofi noi, 1 ceapa alba, 3 linguri de patrunjel proaspat tocat, sare, dupa gust, 150 ml de ulei

Spala si curata cartofii. Taie-i in cuburi mici. Pune intr-o tigaie uleiul de masline si prajeste cartofii, acoperind tigaia. Daca preferi o abordare mai usoara, poti fierbe cartofii. Intre timp bate bine ouale. Adauga sare, patrunjel, si orice alte condimente mai preferi. Cand cartofii sunt gata, pune-i intr-un castron si amesteca-i cu ouale batute. Apoi in tigaie pune omleta spaniola in uleiul incins - care trebuiE sa fie putin. Lasa-o sa se coaca bine, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Lasa-o sa se raceasca 10 minute inainte de a o servi. Pofta buna!

Omleta cu carne

Ingrediente: 3 oua, 300 g de carne tocata, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 2 linguri de ule, sare si piper dupa gust

Bate bine ouale si prepara doua omlete subtiri, ca niste clatite. Toaca marunt ceapa si usturoiul. Caleste-le in putin ulei, adauga carnea tocata si lasa-o sa se rumeneasca bine. Apoi umple omletele cu carnea tocata si infasoara-le ca pe clatite. Taie-le in 4 bucatie, in functie de marimea lor. Serveste-le calde. Pofta buna!

Omleta vietnameza

Ingrediente: 1 ceapa, 1 morcov, telina, ardei gras, 100 g de carne tocata, 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de ulei, sare, piper, coriandru, ghimbir, lemongrass, busuioc, 1 lingura de zeama de lamaie, 3 oua

Prepara o omleta din 3 oua. Da pe razatoare morcovul, telina, ardeiul gras, ceapa sau toaca-le marunt in robot.Intr-un castron mic fa un amestec de condimente, cu cate 1 varf de cutit de sare, piper, coriandru, ghimbir, lemongrass, busuioc. Pune la calit in ulei carnea de vita pana ce devine crocanta, adauga legumele si mai lasa la calit 3 minute. Adauga condimentele si zeama de lamaie. Pune amestecul in omleta si aduna-i colturile spre centru, astfel incat sa acoperi continutul. Mai lasa-o in tigaie cate 30 de secunde pe fiecare parte. Serveste-o cu muraturi. Pofta buna!

       

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 4.5
(182 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Omleta cu cartofi si branza Omleta cu cartofi si branza
100 de idei de sandvisuri pentru copilul tau 100 de idei de sandvisuri pentru copilul tau

Filtre retete culinare

Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Vocea Alexandrei trebuie auzită! Înregistrările audio de la 112 sunt publice și un exemplu de așa NU, niciodată!Pentru că vocea Alexandrei trebuie auzită și trebuie să devină o voce colectivă a tuturor părinților care sunt revoltați de ceea ce s-a întâmplat. Nu doresc să dramatizez momentul acesta epuizant din istoria...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net