5 rețete la aparatul de gătit cu aburi, pentru bebeluși

Nota: 0 / 0 voturi  |  0 reviewuri  |  163 vizualizari | de Alina Nedelcu

Unul dintre accesoriile din bucătărie care nu ar trebui să-ți lipsească odată ce ai un copil este și aparatul pentru gătirea la aburi. Astfel, marele avantaj al utilizării acestuia este că va face alimentele mai ușor de digerat, menținându-le totodată nutrienții. Profită de aceste calități ale sale dacă ai un bebeluș ce urmează să se adapteze treptat la alimentația solidă. În articolul de mai jos vei descoperi câteva sugestii de preparate, pe bază de fructe sau legume, numai bune pentru a le găti la aburi.

Timp preparare: 15-35 de minute
Varsta: 8 - 12 luni
Nivel dificultate: usor
Prezent in categoriile: Feluri de mancare, La aburi, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Fructe, Legume, 10-30 minute, 30-60 minute, Pranz, Simple
Ingrediente principale: Legume, fructe, apa




Trimite articolul pe email

Pastă de broccoli și cartof

Întrucât broccoli nu este foarte ușor de digerat și poate duce la apariția gazelor, este recomandabil doar bebelușilor care au peste vârsta de 8 luni. Cu toate acestea, broccoli este o legumă foarte valoroasă grație conținutului de vitamina C, vitamina A, vitaminele E, K, potasiu, fosfor, magneziu sau calciu. De aceea, merită să o incluzi în meniul bebelușului tău dacă o vei găti la aburi, făcând-o mai simplu de digerat. În același timp, așa cum vei descoperi și din rețeta de mai jos, o poți combina cu cartoful, care va conferi o consistență mai cremoasă.

Ingrediente pentru 2 porții de Pastă de broccoli și cartof

1 broccoli (de dimensiuni mici)
1 cartof
Timp de preparare: 30-35 de minute

Cum se prepară Pasta de broccoli și cartof

Pasul 1: Vei curăța broccoli și vei scoate din el buchețele
Pasul 2: Vei curăța apoi cartoful și îl vei tăia cubulețe, punându-l la fiert
Pasul 3: Vei pune legumele în aparatul de gătit la aburi și le vei lăsa acolo până când încep să se înmoaie
Pasul 4: În funcție de vârsta bebelușului, fie vei zdrobi legumele cu furculița, fie le vei pune în blender

Piure cu broccoli

Piure de dovleac

Dovleacul poate fi introdus în alimentația bebelușului după vârsta de 6 luni. El este ideal întrucât va asigura o vedere sănătoasă, va îmbunătăți digestia, este bogat în antioxidanți, întărește sistemul imunitar și ajută bebelușul să aibă un somn mai bun (Datorită prezenței triptofanului, ce sprijină corpul în producerea serotoninei). Profită de aceste calități ale sale și prepară-i o rețetă foarte simplă, care se bazează pe gătirea la aparatul cu aburi.

Ingrediente pentru 1 porție de Piure de dovleac

1/2 cană dovleac
apă
Timp de preparare: 30-35 de minute

Cum se prepară Piureul de dovleac

Pasul 1: Vei spăla dovleacul, îl vei porționa și îi vei curăța coaja
Pasul 2: Vei tăia miezul de dovleac în cubulețe
Pasul 3: Vei pune bucățile de dovleac în aparatul de gătit la aburi și le vei lăsa acolo pentru aproximativ 15 minute
Pasul 4: Vei lua dovleacul din aparatul de gătit la aburi, îl vei pune în blender și vei adăuga puțină apă, în funcție de consistența dorită

Piure de dovleac

Mix de morcovi, dovleac și porumb

Grație aparatului de gătit la aburi poți să realizeze o combinație din 3 legume pline de nutrienți valoroși: morcovi (Remarcabili prin beta-caroten, luteină și zeaxantină, utile pentru o vedere sănătoasă), dovleacul (plin de vitamina A, C, dar și de triptofan), porumbul (Acesta se remarcă prin prezența vitaminei B, importantă în dezvoltarea creierului bebelușului). Poți să-i oferi bebelușului un piure cu acestea după vârsta de 8 luni.

Ingrediente pentru 2 porții de Mix de morcovi, dovleac și porumb

1 cană și jumătate de morcovi
1/4 cană boabe de porumb (cât mai organic, fără adaos de sare)
1/4 cană cubulețe de dovleac
Timp de preparare: 35-40 de minute

Cum se prepară Mixul de morcovi, dovleac și porumb

Pasul 1: Vei curăța morcovii și îi vei tăia feliuțe
Pasul 2: Vei pune feliuțele de morcovi la aparatul de gătit la aburi și îi vei lăsa acolo aproximativ 15 minute
Pasul 3: Vei pune la aburi și dovleacul (pentru 10-15 minute)
Pasul 4: Vei pune peste morcov și dovleac și boabele de porumb și le vei mai lăsa la aburi pentru alte 5 minute
Pasul 5: Vei pune toate ingredientele la blender, alături de puțină apă/supă de pui pentru 1-2 minute

Mix de legume

Piure de pere

Perele sunt unele dintre cele mai recomandate fructe din cadrul procesului de diversificare a alimentației bebelușului. Astfel, ele sunt bogate în vitamine și minerale (Precum Vitamina A, C sau vitamine din grupul B-urilor, potasiu, fosfor), fibre, prevenind inclusiv constipația și fiind potrivite inclusiv pentru un bebeluș care suferă din cauza refluxului gastro-esofagian. Pentru a le conserva pe deplin nutrienții, prepară-le într-un aparat de gătit la aburi. Ele sunt ideale pentru bebeluși încă de la vârsta de 6 luni.

Ingrediente pentru 1-2 porții de Piure de pere

1-2 pere bine coapte
puțină apă
Timp de preparare: 15-20 de minute

Cum se prepară Piureul de pere:

Pasul 1: Vei spăla perele într-o soluție cu o parte apă și cu o parte oțet, pentru a fi sigură că vei elimina toate bacteriile
Pasul 2: Vei șterge perele, le vei decoji și vei îndepărta miezul și semințele
Pasul 3: Vei tăia perele cubulețe și le vei pune în aparatul de gătit la aburi pentru 5-10 minute
Pasul 4: Vei pune perele în blender, alături de puțină apă

Piure de pere

 

Piure de curmale

Curmalele fac și ele parte dintre fructele pe care merită să le introduci în alimentația unui bebeluș de peste 6 luni din următoarele motive: conțin vitamina A, K, B6, fier, calciu, fosfor, potasiu și zinc, sunt sursă de fibre și de zaharuri naturale, care pot spori energia. Pentru a fi sigură că bebelușul tolerează curmalele, dă-i mai întâi cantități mici, pentru câteva zile la rând. Dacă vezi că nu apar niciun fel de reacții neplăcute, poți să i le introduci în alimentație. În vederea ușurării gătirii la aparatul de gătit la aburi, vei lăsa curmalele la înmuiat pentru cel puțin 1 oră.

Ingrediente pentru 3-4 porții de Piure de curmale

15-20 de curmale fără sâmburi
1 cană apă
Timp de preparare (fără intervalul în care curmalele stau la înmuiat): 20-25 de minute

Cum se prepară Piureul de curmale

Pasul 1: După ce curmalele vor sta 1 oră la înmuiat în apă, le vei pune la aparatul de gătit la aburi pentru aproximativ 10 minute
Pasul 2: Vei lăsa curmalele să se răcească
Pasul 3: Vei pune curmalele într-un blender și, dacă vei considera că este necesar, vei mai adăuga puțină apă
Piureul de curmale poate fi păstrat în frigider, într-un recipient bine securizat, până la 1 săptămână.


Piure de curmale in borcan

Surse:
www.foodi.com.au, www.momjunction.com, www.parents.com, www.parenting.firstcry.com

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 0.0
(0 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Clătite din cereale pentru bebeluși Clătite din cereale pentru bebeluși

Filtre retete culinare

Garnituri pentru fripturi Garnituri pentru pui Garnituri pentru peste Garnituri pentru gratar Sosuri pentru peste Sosuri pentru spaghete Sosuri pentru chiftele Sosuri pentru fripturi Sosuri pentru salate Sosuri pentru carne Sosuri pentru pui Sosuri pentru gratar Sosuri pentru cartofi Sosuri pentru somon Sosuri pentru pizza Sosuri pentru piure Sosuri pentru ciuperci Sosuri pentru vita Prajituri pentru copii Piure bebelusi
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Dacă am un singur copil nu înseamnă că sunt mai puțin mamăProbabil că mamele care au doi sau mai mulți copii citind rândurile de mai sus își spun deja că nu fac asta, că nu judecă așa. Dar, poate că fără intenție, de fiecare dată când discută cu mamele cu...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net