4 rețete de vară propuse de Martha Stewart

Nota: 7.3 / 3 voturi  |  0 reviewuri  |  416 vizualizari | de Alina Nedelcu

Ca să ne bucurăm din plin de vacanță, vom simți nevoia să nu mai petrecem prea mult timp în bucătărie, iar preparatele noastre să se bazeze pe ingrediente proaspete și răcoritoare. În articolul de mai jos veți găsi 4 rețete ce aparțin vestitei Martha Stewart și care vă pot ajuta să le oferiți celor dragi mâncăruri simple, dar savuroase.

Timp preparare: 15-45 de minute
Varsta: Familie
Nivel dificultate: usor
Prezent in categoriile: Salate, Finger Food, La cuptor, Fara foc, Vara, Legume, 10-30 minute, Pranz, Cina, Gustoase
Ingrediente principale: Diverse legume, produse lactate, ulei de masline, mirodenii




Trimite articolul pe email

Salată Gazpacho

De fapt, Gazpacho este o supă spaniolă, care este preparată din roșii, ulei de măsline, castraveți, ceapă, ardei gras. În loc să o servim astfel, putem să ne inspirăm dintr-o rețetă propusă de Martha Stewart, care constă într-o salată pregătită cu ingredientele menționate, numai bună pentru zilele caniculare de vară.

Ingrediente pentru 3-4 porții de Salată Gazpacho

400 g roșii mici, foarte bine coapte
1 ardei gras
1 castravete mare
1/4 cană de ceapă roșie
1 căpățână mică de usturoi
1 lingură muștar Dijon
1/2 cană ulei de măsline extravirgin
2 linguri oțet balsamic
sare și piper
pâine coaptă pe vatră (pentru servire)
Timp de preparare: 25-30 de minute

Cum se prepară Salata Gazpacho

Pasul 1: Ceapa va fi pusă într-un vas cu apă foarte rece (în care au fost cuburi de gheață). O vei lăsa aici 10 minute
Pasul 2: Vei scoate ceapa din apă și o vei tăia cubulețe.
Pasul 3: Usturoiul va fi curățat și zdrobit. Peste el vei pune oțetul și muștarul. Încet-încet, vei începe să torni peste acest amestec și uleiul de măsline. Vei amesteca bine și vei adăuga sare și piper
Pasul 4: Roșiile vor fi spălate și tăiate pe jumătate
Pasul 5: Ardeiul gras va fi spălat și tăiat bucăți mai mari
Pasul 6: Castravetele va fi spălat și tăiat rondele
Pasul 7: Legumele vor fi puse pe un platou. Peste ele vei turna sosul.
Pasul 8: Vei tăia felii pâinea și o vei servi alături de salată.

Salata de vara, cu legume si crutoane

Pizza cu roșii și sparanghel

Dacă vrei să le oferi celor dragi o variantă de pizza care să aibă un gust cu totul special, poți să alegi o rețetă a Marthei Stewart. Aceasta va fi ideală pentru vară, întrucât este ușoară și ne va lăsa să ne bucurăm de gustul celor mai îndrăgite legume: roșiile.

Ingrediente pentru 1 Pizza cu diametrul de 28 cm sau pentru 3 mini-pizza

Ingrediente pentru aluat:
2/3 cană apă călduță
1/4 linguriță drojdie
1 cană și 3/4 făină
1 linguriță zahăr
1 lingură ulei de măsline
sare
Timp de preparare (fără intervalul în care crește aluatul): 15 minute

Cum se prepară aluatul pentru Pizza cu roșii și sparanghel

Pasul 1: Drojdia și apa se vor combina și vor fi lăsate să se odihnească pentru aproximativ 5 minute
Pasul 2: Adaugă peste ele făina, zahărul, sarea și uleiul. Va trebui să le amesteci pentru a se forma un aluat
Pasul 3: Vei frământa aluatul până când va deveni elastic (aproximativ 5 minute)
Pasul 4: Îl vei transfera într-un castron uns cu puțin ulei, îl vei acoperi cu o folie de plastic și îl vei lăsa să crească până când își va dubla volumul

Ingrediente pentru Pizza cu roșii și sparanghel

aluatul gata preparat
150 g roșii mici
4 fire ceapă verde
250 g sparanghel
1 lingură ulei de măsline
2 căni brânză sărată și cremoasă (brânză Fontina de exemplu- aceasta este italiană și are o aromă de nuci)
1 lingură de cimbru proaspăt
sare și piper
făină (pentru a presăra peste aluat)
Timp total de preparare: 35 de minute

Cum se prepară Pizza cu roșii și sparanghel

Pasul 1: Cuptorul va fi încins la 200 de grade
Pasul 2: Sparanghelul (tăiat) și ceapa verde tăiată mărunt vor fi puse la gătit în ulei. Vei aștepta până când se vor înmuia, cam 2-3 minute.
Pasul 3: Aluatul va fi întins și dat cu făină. Fie îl vei lăsa compact, fie îl vei împărți pentru a avea 3 mini-pizze. Îl vei întinde bine
Pasul 4: Vei da aluatul la cuptor, nu înainte de a pune puțin ulei în tava în care-l vei coace, pentru 2-3 minute.
Pasul 5: Îl vei scoate de la cuptor și vei pune deasupra legumele, brânza și cimbrul. Îl vei mai lăsa la cuptor până când se va rumeni, iar legumele se vor coace. Brânza va trebui să se topească.

Pizza cu sparanghel si cu rosii

Tabouleh cu pepene roșu

Tabouleh este o salată libaneză de bulgur, care în mod tradițional se prepară cu roșii. Pentru a-i da o notă mai de vară, poți să înlocuiește roșiile cu pepene roșu, bine copt. Adăugându-i și brânză de capră, îi vei conferi o consistență mai cremoasă. Acest fel de mâncare, adus în prim-plan de către Martha Stewart, poate fi ideal pentru o zi fierbinte de vară, când îți dorești ceva răcoritor și ușor de gătit.

Ingrediente pentru 4 porții de Tabouleh cu pepene roșu

200 g bulgur
2/3 cană pătrunjel
2 fire de ceapă verde
1 lingură și 1 linguriță de ulei de măsline
1/2 pepene roșu mic
2 lingurițe zeamă de lămâie
2 lingurițe coajă de lămâie
60 g brânză de capră
sare
Timp de preparare: 40-45 de minute

Cum se prepară Tabouleh cu pepene roșu

Pasul 1: Pune peste bulgur apă fiartă și 1/4 linguriță sare lăsându-l să crească aproximativ 15 minute. După aceea îl vei lăsa la răcit (15-20 de minute)
Pasul 2: Vei tăia pepenele cubulețe
Pasul 3: Pătrunjelul va fi tocat mărunt, la fel și ceapa verde
Pasul 4: Brânza de capră va fi tăiată mărunt
Pasul 5: Vei stoarce o lămâie și îi vei rade coaja
Pasul 6: Într-un vas vei pune laolaltă bulgurul, pepenele, pătrunjelul, ceapa verde, uleiul de măsline (o lingură). Vei adăuga și brânza de capră, amestecându-le bine.

Salată de vinete și de roșii coapte, cu brânză mozzarella

Când ne gândim la vară, nu o putem separa de roșiile bine coapte, dar nici de vinete. Aceste două legume se vor regăsi din plin într-o rețetă de salată ușoară și gustoasă, pe care o poți pregăti cu ușurință.O vei face mai aspectuoasă și mai consistentă grație brânzei mozzarella.

Ingrediente pentru 6 porții de Salată de vinete și de roșii coapte, cu brânză mozzarella

1 vânătă mare
500 g roșii
6 linguri ulei de măsline
400 g brânză mozzarella
2 linguri oțet balsamic
1/4 cană busuioc proaspăt
sare și piper
Timp de preparare: 35-40 de minute

Cum se prepară Salată de vinete și de roșii coapte, cu brânză mozzarella

Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade. 2 foi de hârtie de copt vor fi unse, fiecare, cu câte o lingură de ulei.
Pasul 2: Vânăta va fi tăiată longitudinal.
Pasul 3: Roșiile vor fi spălate și feliate
Pasul 4: Roșiile și vinetele vor fi unse cu ulei, puse pe hîrtia de copt și date la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până când vinetele devin aurii. Vei lăsa legumele la răcit, la temperatura camerei
Pasul 5: Roșiile și vinetele vor fi așezate pe un platou, alternându-le și punând între ele felii de mozzarella. Pe deasupra lor vei pune busuiocul proaspăt și oțet balsamic.

Salata de vinete, rosii si branza mozzarella

Surse:
www.marthastewart.com

Surse poze:
www.facebook.com

 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 7.3
(3 voturi)

Filtre retete culinare

Salate de vara Ciorbe de vara Salate de primavara Supe de vara
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Irina Olteanu
De ce să îți lași copilul să nu facă nimic în vacanța de varăNu sunt încântată de ideea de lene. Absolut deloc. Îmi displace maxim să îmi văd copilul cum stă degeaba, cum taie frunză la câini, cum freacă menta. Oricum i-ați zice. Implică o activitate...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net