- Luni-Salată mediteraneană
- Ingrediente pentru 4 porții de Salată mediteraneană:
- Cum se prepară Salata mediteraneană:
- Marți- Salată cu cartof dulce, semințe de rodie și brânză Feta
- Ingrediente pentru 6 porții de Salată cu cartof dulce, semințe de rodie și brânză Feta:
- Ingrediente pentru sosul salatei:
- Cum se prepară Salata cu cartof dulce, semințe de rodie și brânză Feta:
- Miercuri-Salată germană de cartofi cu sos de miere și muștar
- Ingrediente pentru 4 porții de Salată germană de cartofi cu sos de miere și muștar:
- Cum se prepară Salata germană de cartofi cu sos de miere și muștar:
- Joi- Salată cu creveți și avocado
- Ingrediente pentru 4 porții de Salată cu creveți și avocado:
- Cum se prepară Salata cu creveți și avocado:
- Vineri- Salată cu sfeclă coaptă, piersici și creveți
- Ingrediente pentru 4 porții de Salată cu sfeclă coaptă și piersici:
- Cum se prepară Salata cu sfeclă coaptă, piersici și creveți:
- Sâmbătă- Salată de spanac și vinegretă de căpșune
- Ingrediente pentru 6 porții de Salată de spanac și vinegretă de căpșune:
- Ingrediente pentru vinegretă:
- Cum se prepară Salată de spanac și vinegretă de căpșune:
- Duminică- Salată de banane, mango și afine
- Ingrediente pentru 2 porții de Salată de banane, mango și afine:
- Cum se prepară Salata de banane, mango și afine:

-
Timp preparare:
- 10-60 de minute
-
Varsta:
- Familie
-
Nivel dificultate:
- usor
-
Prezent in categoriile:
- Aperitive, Salate, Aperitive deosebite, Aperitive rapide, Capsuni, Avocado, Banane, Lamai, Mango, Piersici, Nuci, Nuca de cocos, Rodii, Branza, Fructe, Lactate, Legume, Branza feta, Spanac, Dovlecei, Fructe de mare, Rosii, Sfecla, Cartofi, Masline, Ceapa, Ardei, Castraveti, Salata verde, Usturoi, Rucola, Creveti, Pranz, Cina, Gustari, Salate de legume, Salate de cartofi, Salate reci, Salate rapide, Gustoase, Simple, Deosebite, Cartofi dulci
-
Ingrediente principale:
- legume, fructe, ulei, otet, diverse surse de proteine, mirodenii
Luni-Salată mediteraneană
Fie că vei opta, ca bază a salatei, pentru orez sau pentru quinoa, oricare dintre aceste ingrediente sunt numai bune pentru a-ți îmbunătăți energia. Adăugând și legumele indicate vei crește valoarea nutritivă a salatei tale, ce poate fi servită în orice anotimp. De asemenea, salata are avantajul că o poți păstra și la frigider, timp de 2-3 zile.
Ingrediente pentru 4 porții de Salată mediteraneană:
3 căni de orez sau quinoa
1 ardei roșu
1 dovlecel zucchini
ulei de măsline
1 cană de baby spinach
măsline negre
2-4 lingurițe de oțet balsamic
sare și piper după gust
Cum se prepară Salata mediteraneană:
Pasul 1: Încinge cuptorul.
Pasul 2: Fierbe orezul/quinoa și lasă-le să se răcorească.
Pasul 3: Taie ardeiul în sferturi și dovlecelul în jumătăți. Pune peste ele sare și piper.
Pasul 4: Pune legumele la cuptor pentru 10-15 minute.
Pasul 5: Scoate legumele de la cuptor, lasă-le la răcit și taie-le bucățele.
Pasul 6: Din oțet și ulei de măsline vei face un sos.
Pasul 6: Pune laolaltă orezul/quinoa, legumele și toarnă sosul peste ele.
Marți- Salată cu cartof dulce, semințe de rodie și brânză Feta
Având în componență carbohidrați, vitamine și proteine, această salată îți poate conferi mai multă energie. În plus, nu este dificil de preparat și are o textură deosebită.
Ingrediente pentru 6 porții de Salată cu cartof dulce, semințe de rodie și brânză Feta:
4 cartofi dulci
1 cană de semințe de rodie
1/2 cană brânză Feta
1 linguriță ulei de măsline
sare și piper, după gust
Ingrediente pentru sosul salatei:
2 linguri de suc de rodie
2 linguri de oțet de vin roșu
1 lingură miere
2 linguri ulei de măsline
sare și piper, după gust
Timp de preparare: 40 de minute
Cum se prepară Salata cu cartof dulce, semințe de rodie și brânză Feta:
Pasul 1: Încingeți cuptorul la 200 de grade.
Pasul 2: Unge cartofii dulci cu ulei de măsline, pune-i la cuptor pentru 20-30 de minute.
Pasul 3: Pune cartofii dulci, tăiați cubulețe, într-un vas și pune peste ei semințe de rodie și brânză Feta (cubulețe).
Pasul 4: Amestecă ingredientele pentru sos și toarnă-le peste salată. Servește imediat.
Miercuri-Salată germană de cartofi cu sos de miere și muștar
Această salată este consistentă, gustoasă și poate fi servită inclusiv alături de carne.
Ingrediente pentru 4 porții de Salată germană de cartofi cu sos de miere și muștar:
1/2 cană de zeamă de lămâie
3 lingurițe de miere
3 lingurițe oțet de vin roșu
3 lingurițe muștar cu boabe
1/2 cană ulei de măsline
2 kg și jumătate de cartofi roșii
230 g ceapă roșie
230 g ceapă verde
3 linguri pătrunjel
350 g roșii cherry
sare și piper după gust
Timp de preparare: 25 de minute
Cum se prepară Salata germană de cartofi cu sos de miere și muștar:
Pasul 1: Curăță cartofii și pune-i la înăbușit. Lasă-i la răcit.
Pasul 2: Pregătește sosul pentru salată: amestecă zeama de lămâie, oțetul, uleiul de măsline, muștarul, sarea și piperul.
Pasul 3: Taie roșiile cherry în jumătate.
Pasul 4: Toacă și pătrunjelul.
Pasul 5: Taie mărunt ceapa verde.
Pasul 6: Toarnă peste cartofi sosul, adăugând și roșiile, ceapa și pătrunjelul.
Joi- Salată cu creveți și avocado
Această variantă este plină de ingrediente care te pot energiza din plin. Încearc-o cu încredere ori de câte ori simți nevoia că ai nevoie de mai multă energie!
Ingrediente pentru 4 porții de Salată cu creveți și avocado:
1 salată iceberg
2 avocado
20 de creveți mai mari (gata curățați) fierți
1/3 cană maioneză light
2 lingurițe de apă
1/2 de linguriță ulei de susan
opțional: sare de mare, 1 linguriță semințe de susan, pătrunjel creț
Timp de preparare: 15-20 de minute
Cum se prepară Salata cu creveți și avocado:
Pasul 1: Spală și separă frunzele de salată. Taie-le în dimensiunea dorită.
Pasul 2: Curăță avocado și taie-le bucăți.
Pasul 3: Fierbe creveții timp de 5-7 minute.
Pasul 4: Amestecă maioneza cu apă și ulei de susan.
Pasul 5: Pune într-un vas salata iceberg, creveții și feliile de avocado. Peste ele vei turna sosul din maioneză și ulei de semințe de susan. Dacă vrei, poți să pui deasupra și puțină sare, pătrunjel sau semințe de susan.
Vineri- Salată cu sfeclă coaptă, piersici și creveți
Sfecla și piersicile sunt pline de vitamine ce îi vor da corpului tău mai multă energie.
Ingrediente pentru 4 porții de Salată cu sfeclă coaptă și piersici:
3 căni cu sfeclă coaptă
1 piersică
150 g mix de salate, o cană cu roșii cherry
1/4 cană nuci mărunțite
20 de creveți, gata fierți
3 lingurițe oțet balsamic
2 lingurițe ulei de măsline
1 lingură muștar cu boabe
1 lingură miere
Timp de preparare: 60 de minute
Cum se prepară Salata cu sfeclă coaptă, piersici și creveți:
Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade.
Pasul 2: Spală sfecla.
Pasul 3: Așează sfecla pe o hârtie de copt și pune-o la cuptor cam 45 de minute.
Pasul 4: După ce începe să se răcească, decojește sfecla și taie-o bucăți.
Pasul 5: Amestecă uleiul, oțetul balsamic, mierea și muștarul pentru a obține un sos.
Pasul 6: Spală mixul de salate.
Pasul 7: Curăță și feliază piersica.
Pasul 7: Într-un vas vei pune laolaltă sfecla, piersica și mixul de salate. Peste ele vei turna sosul și vei amesteca.
Pasul 8: Deasupra salatei vei pune creveții fierțiși roșii cherry.
Sâmbătă- Salată de spanac și vinegretă de căpșune
Delectează-te cu o salată proaspătă precum o zi de vară, pe care o poți servi la masa de prânz sau la cină. Pentru un plus de savoare, adaugă-i și puțină brânză. Va fi o salată pe care cu siguranță vei mai dori să o guști, mai ales că ingredientele ei sunt dătătoare de energie.
Ingrediente pentru 6 porții de Salată de spanac și vinegretă de căpșune:
150 g frunze de baby spanac
1 cană de căpșune
1/ 2 cană de afine
1/2 de ceapă roșie
1 măr
1 cană de nuci gata coapte
Ingrediente pentru vinegretă:
1 cană de căpșune
1/4 cană oțet balsamic
1/4 cană ulei de măsline extravirgin
1 cățel de usturoi
1/4 linguriță sare
1/4 linguriță piper
Pentru decor: brânză Feta
Timp de preparare: 10-15 minute
Cum se prepară Salată de spanac și vinegretă de căpșune:
Pasul 1: Spală bine căpșunele și îndepătează-le codițele.
Pasul 2: Pune căpșunele într-un blender și adaugă acolo și restul ingredientelor pentru sos.
Pasul 3: Spală și combină toate ingredientele destinate salatei într-un castron și toarnă peste ele sosul.
Pasul 4: Taie bucățele de feta și împrăștie-le peste salată.
Duminică- Salată de banane, mango și afine
Atât banana, cât și mangoul și afinele conțin nutrienți care ne pot da mai multă energie. Pune-le la un loc și prepară cu ele o salată delicioasă, ce va fi îndulcită natural cu ajutorul mierii.
Ingrediente pentru 2 porții de Salată de banane, mango și afine:
1 mango mare
2 banane
1 cană și jumătate de afine
3 linguri de suc de lămâie
3/4 cană de iaurt degresat
1 lingură miere
2 lingurițe ghimbir confiat
Pentru decor: frunze de mentă
Timp de preparare: 10-15 minute
Cum se prepară Salata de banane, mango și afine:
Pasul1: Curăță mango și taie-l bucăți.
Pasul 2: Feliază bananele.
Pasul 3: Taie mărunt ghimbirul confiat.
Pasul 4: Amestecă iaurtul cu mierea.
Pasul 5: Pune laolaltă mango, banana și afinele.
Pasul 6: Toarnă peste fructe sosul de iaurt și miere. Decorează-ți salata cu frunze de mentă.
Surse:
www.cookinglight.com; www.fromthekitchen.co.nz; www.potatogoodness.com;
www.stephanieclairmont.com;www.theroastedroot.net; www.wow247.co.uk
Surse poze:
www.facebook.com; www.youtube.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!