- Luni- Salată de sparanghel și roșii
- Ingrediente pentru 2-3 porții de Salată de sparanghel și roșii:
- Cum se prepară Salata de sparanghel și roșii:
- Marți-Salată cu varză, avocado, broccoli
- Ingrediente pentru 3-4 porții de Salată cu varză, avocado, broccoli
- Ingrediente pentru dressingul salatei:
- Cum se prepară Salata cu varză, avocado, broccoli:
- Miercuri- „Salata pentru stare de bine"
- Ingrediente pentru 3-4 porții de „Salata pentru stare de bine":
- Cum se prepară „Salata pentru stare de bine":
- Joi- Salată „Detox"
- Cum se prepară Salata „Detox":
- Vineri- Salată „Hai să ne detoxifiem!"
- Ingrediente pentru 2-3 porții de Salată „Hai să ne detoxifiem!"
- Cum se prepară Salata „Hai să ne detoxifiem!":
- Sâmbătă- Salată cu citrice și mix de salate
- Ingrediente pentru 2 porții de Salată cu citrice și mix de salate:
- Cum se prepară Salată cu citrice și mix de salate :
- Duminică - Salată „Detox" dulce
- Ingrediente pentru 1 porție de Salată „Detox" dulce:
- Cum se prepară Salata „Detox" dulce:

-
Timp preparare:
- 10-60 de minute
-
Varsta:
- Familie
-
Nivel dificultate:
- usor
-
Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Aperitive, Varza rosie, Salate, Aperitive deosebite, Finger Food, Aperitive rapide, Capsuni, La foc, Fara foc, Lamai, Portocale, Nuci, Struguri, Zmeura, Afine, Migdale, Branza, Varza, Fructe, Lactate, Legume, Branza feta, Spanac, Conopida, Rosii, Broccoli, Sfecla, Ghimbir, Sparanghel, Morcovi, Ardei, Castraveti, Salata verde, Rucola, Pranz, Cina, Gustari, Salate de legume, Salate de primavara, Salate aperitive, Salate reci, Salate usoare, Salate rapide, Salate vegetariene, Salate verzi, Gustoase, Vegetariene, Simple
-
Ingrediente principale:
- legume, fructe, ulei, otet, mirodenii, seminte
Luni- Salată de sparanghel și roșii
Sparanghelul este cunoscut pentru proprietățile sale detoxifiante. Alături de roșii și zeama de lămâie poate constitui o salată ideală pentru a avea un ficat sănătos.Ingrediente pentru 2-3 porții de Salată de sparanghel și roșii:
1 mână de sparanghelroșii cherry (cam câte încap într-o halbă normală de bere)
sucul de la 1 lămâie
opțional: 2 lingurițe de pătrunjel tocat, ceapă roșie
3 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
brânză Parmezan/Feta
sare și piper, după gust
Timp de preparare: 10 minute
Cum se prepară Salata de sparanghel și roșii:
Pasul 1: Spală sparanghelul și feliază-l, pe lungime.
Pasul 2: Taie roșiile în jumătate.
Pasul 3: Pune laolaltă sparanghelul și roșiile.
Pasul 4: Dacă vrei, poți toca și pătrunjel.
Pasul 5: Amestecă, separat, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea și piperul.
Pasul 6: Toarnă sosul peste sparanghel și roșii. Pune deasupra brânză rasă și pătrunjel.
Marți-Salată cu varză, avocado, broccoli
Această variantă de salată conține ingrediente pe care ficatul tău le va „iubi" (precum varza, spanacul, morcovii, turmericul, avocado etc.), în condițiile în care oricare dintre ele va facilita eliminarea toxinelor. Pentru a da un plus de savoare salatei, poți să o servești alături de o sursă de proteine la alegere (de exemplu, carne sau pește).
Ingrediente pentru 3-4 porții de Salată cu varză, avocado, broccoli
1/2 de varză albă
1/4 varză roșie
1 morcov
1 cană de broccoli
1/2 cană de spanac
1 linguriță nuci
1/ 4 cană ceapă eșalotă
1/4 de avocado
1/2 de fenicul
1/4 cană pătrunjel tocat
opțional: o pară și semințe crude
Ingrediente pentru dressingul salatei:
1 linguriță de turmeric (pudră)
sucul de la o jumătate de lămâie
1 lingură muștar Dijon
2 linguri oțet de mere
1 linguriță Tahini
1 linguriță de miere
sare de Himalaya, după gust
Timp de preparare: 40-45 de minute
Cum se prepară Salata cu varză, avocado, broccoli:
Pasul 1: Vei rade morcovul, varza roșie și pe cea albă.
Pasul 2: Separă câteva buchețele de broccoli și lasă-le să fiarbă.
Pasul 3: Taie ceapa și feniculul.
Pasul 4: Curăță și taie avocado.
Pasul 5: Pune legumele într-un vas.
Pasul 6: Amestecă ingredientele pentru dressing
Pasul 7: Toarnă dressingul peste legume și pune și sare
Pasul 8: Pune pe lângă salată o proteină la alegere.
Miercuri- „Salata pentru stare de bine"
Numele acestei salate provine de la faptul că va detoxifia corpul și ne va umple de energie. Nu va fi dificil de preparat și ne va desfăta cu arome unice.
Ingrediente pentru 3-4 porții de „Salata pentru stare de bine":
3 morcovi
1/4 sau 1/3 varză
5 cepe verzi
1 mână de buchețele de broccoli
2 lingurițe ghimbir proaspăt
1 cățel de usturoi
sucul de la o jumătate de lămâie
1 linguriță coajă de lămâie
3 lingurițe sirop de arțar
sare și piper, după gust
opțional, pentru decor: semințe de floarea-soarelui
Timp de preparare: 30-40 de minute
Cum se prepară „Salata pentru stare de bine":
Pasul 1: Varza va fi tocată cât mai fin (cu ajutorul unui robot de bucătărie)
Pasul 2: Pune în robotul de bucătărie broccoli și morcovul, astfel încât să fie cât mai delicat tăiate.
Pasul 3: Feliază ceapa verde.
Pasul 4: Pune laolaltă toate aceste legume
Pasul 5: Vei toca mărunt usturoiul
Pasul 6: Într-un castron vei combina ghimbirul, zeama de lămâie, coaja de lămâie, siropul de arțar și usturoiul. Nu uita nici de sare și piper.
Pasul 7: Varsă sosul peste legume și amestecă puțin. Dacă vrei, poți să decorezi salata cu semințe.
Joi- Salată „Detox"
Frunzele verzi și sfecla au rolul de a stimula ficatul să elimine toxinele așa că poți să le pui cu încredere în salata ta.
Ingrediente pentru 2 porții de Salată „Detox"
4 căni de mix de salată
2 sfecle de mărime medie
2 lingurițe oțet balsamic
1 lingură ulei de măsline extravirgin
100 g de brânză de Capră
sare și piper după gust; opțional: boabe de struguri
Timp de preparare: 50- 60 de minute
Cum se prepară Salata „Detox":
Pasul 1: Pune sfecla la copt și las-o în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade cam 40 de minute.
Pasul 2: După ce se răcoresc, curăță sfeclele în cubulețe.
Pasul 3: Într-un castron vei pune mixul pentru salate, sfecla, brânza. Adaugă sare și piper.
Pasul 4: Înainte să servești salata, toarnă peste legume oțetul balsamic și uleiul de măsline.Dacă vrei, poți să decorezi și cu boabe de struguri.
Vineri- Salată „Hai să ne detoxifiem!"
Toate componentele acestei salate te pot ajuta să-ți detoxifici organismul și astfel să ai și un ficat mai sănătos. Vei vedea cât de ușor se prepară, astfel încât ai putea să o ai la dispoziție în fiecare zi.
Ingrediente pentru 2-3 porții de Salată „Hai să ne detoxifiem!"
2 morcovi
buchețelele de la o broccoli
roșii cherry foarte mici (cantitatea ce ar umple o jumătate de halbă de bere)
2 lingurițe semințe de floarea-soarelui
1 lingură și jumătate de ulei de semințe de struguri
1/2 de lingură de oțet de mere
1 linguriță de drojdie
sucul de la o jumătate de lămâie
sare și piper, după gust
Timp de preparare: 20 de minute
Cum se prepară Salata „Hai să ne detoxifiem!":
Pasul 1: Pune morcovii și broccoli în robotul de bucătărie până când acestea sunt fin tăiate.
Pasul 2: Într-un vas vei pune roșiile feliate și semințele de floarea-soarelui.
Pasul 3: Combină ingredientele lichide (plus drojdia) într-un vas separat.
Pasul 4: Toarnă sosul peste legume.
Pasul 5: Pune salata la frigider pentru 30 de minute.
Sâmbătă- Salată cu citrice și mix de salate
Această salată va aduce și un alt element cu mare rol în detoxifierea ficatului: citricele. În plus, va fi răcoritoare și ideală pentru detoxifierea de primăvară.
Ingrediente pentru 2 porții de Salată cu citrice și mix de salate:
o mână (mare) de mix de salate
1 portocală
1 grepfruit
1 lămâie
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță de semințe de floarea-soarelui
1 linguriță de semințe de dovleac
sare și piper, după gust
Timp de preparare: 15-20 de minute
Cum se prepară Salată cu citrice și mix de salate :
Pasul 1: Spală salatele, taie-le și pune-le în castron.
Pasul 2: Curăță și feliază citricele, punându-le apoi peste mixul de salate.
Pasul 3: Presară peste citrice și mixul de salată semințele și adaugă uleiul de măsline, sare și piper.
Duminică - Salată „Detox" dulce
De data aceasta te poți bucura și de proprietățile detoxifiante ale unor fructe. Combinate și cu alte ingrediente, vor forma o salată perfectă pentru un ficat sănătos și pentru un organism plin de energie!
Ingrediente pentru 1 porție de Salată „Detox" dulce:
1 cană cu frunze de salată Kale
1/2 cană de rucola
1/2 cană de mix de salate
1 castravete mic
1 avocado bine copt
1/4 cană roșii cherry
1/4 de cană e boabe de strugure
1/4 de cană afine
1/4 de cană mure
2 lingurițe de dressing din comerț (nu prea gras)
Timp de preparare: 10-15 minute
Cum se prepară Salata „Detox" dulce:
Pasul 1: Spală și taie frunzele de salată Kale.
Pasul 2. Spală și mixul de salate, dar și fructele.
Pasul 3: Curăță și feliază castravetele; curăță și taie avocado
Pasul 4: Amestecă salata Kale cu restul de salate.
Pasul 5: Amestecă toate ingredientele și toarnă peste ele sosul.
Surse:
www.foodwinethyme.com; www.globalhealingcenter.com; www.ibreatheimhungry.com; www.jessicasepel.com;
www.marcelamacias.com; www.themeaningofpie.com
Surse poze:
www.facebook.com; www.instagram.com; www.youtube.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!