Tip mancare
Aperitive (229)
Bauturi (59)
Ciorbe (55)
Deserturi (347)
Salate (193)
Sosuri (66)
Supe (117)
Paine (16)
Modalitatea de preparare
La cuptor (643)
La foc (944)
Fara foc (271)
Dupa anotimp
Iarna (221)
Primavara (228)
Vara (249)
Toamna (228)
Ingredientul principal
Carne (461)
Fructe (367)
Lactate (491)
Legume (928)
Peste (97)
Oua (237)
Cereale (34)
Durata prepararii
1-2 ore (195)
Dupa origine
Italiene (164)
Indiene (22)
Dupa ocazie
Craciun (180)
Revelion (173)
Pasti (171)
Dupa ora mesei
Mic dejun (272)
Pranz (1066)
Cina (911)
Gustari (614)
Alte caracteristici
Gustoase (844)
De post (182)
Simple (569)
Deosebite (254)

Supa de midii ce poarta numele de zuppa di cozze in Italia este o specialitate pe care ti-o recomand daca iti place sa gatesti. Supa de midii de prepara in 80 de minute si reprezinta un rasfat ce ii va placea copilului tau.

De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara supa de midii?

Prepara-i copilului tau o specialitate picanta- supa de midii-  care ii va placea cu siguranta. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara doua portii de supa de midii:

1 kilogram de midii proaspete cu tot cu cochilie

3-4 rosii sau 1 conserva de 400 grame

3 catei de usturoi

3 linguri ulei de masline

150 ml vin alb sec

1 ardei iute

1 legatura de patrunjel

1 lingurita rasa de zahar

sare

piper proaspat macinat

Cum se prepara supa de midii?

Supa de midii se prepara in 80 de minute si este o specialitate ce va fi cu siguranta pe gustul copilului tau. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a obtine doua portii de supa de midii:

 

1.       Decojiti rosiile si tocati-le.

2.       Curatati si tocati usturoiul.

3.       Taiati cozile patrunjelului. Tocati atat cozile cat si frunzele de patrunjel fara sa le amestecati intre ele.

4.       Scoateti semintele ardeiului si tocati-l fin.

5.       Spalati si curatati midiile urmand instructiunile de aici.

6.       Puneti midiile la fiert intr-o oala cu capac cu o cana de apa si paharul de vin.

7.       Scuturati de cateva ori oala pe foc pentru ca lichidul sa se distribuie in tot vasul.

8.       Dupa ce toate midiile s-au deschis (aproximativ 5 minute), scoateti midiile (aruncati-le pe cele nedeschise) si sucul din oala. Pastrati sucul separat.

9.       Incingeti uleiul in aceeasi oala.

10.   Adaugati usturoiul, ardeiul iute si coditele de patrunjel tocate si sotati-le un minut.

11.   Adaugati rosiile, zaharul, 1/2 lingurita de sare si sucul  in care au fiert midiile (strecurat de impuritati si potentiale resturi de cochilie).

12.   Fierbeti 10 minute, pana cand supa scade si se ingroasa. Adaugati midiile si restul de patrunjel si acoperiti.

13.   Mai fierbeti 2-3 minute si luati de pe foc.

Supa de midii se serveste fierbinte cu felii de paine prajita. Supa de midii este o specialitate care ii va placea copilului tau.

 

Noutati de la Qbebe

INSCRIE-TE la newsletter-ul Qbebe si primesti ultimele noutati.

Email
Data nasterii bebelusului    
 

Articole asemanatoare

Articole Lifestyle

Alte articole care te-ar putea interesa

Editorial Qbebe
scris de Otilia Geavlete
Factorii din copilărie care afectează dramatic dezvoltarea socială a copilului devenit adultAtunci când creștem un copil trebuie să fim conștienți că este asemeni lutului moale, pe care orice acțiune a noastră și a mediului îl modelează și-i dă forma de mai târziu. Dacă primește...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net